Na dovolené s Gottovými

9. 07. 2010 14:44:59
Píšu to až skoro po roce. Nejsem přece Blesk. (Ale bylo to Prima :) ................

Loni jsem byl s rodinou na dovolené v jednom španělském letovisku. Už jsem to tam znal, tak jsem věděl, jak pod hotelem na pláži funguje pronájem slunečníků a lehátek. Tedy myslel jsem si, že to zůstalo stejné.

A tak jsem si zabral jeden slunečník a příslušný počet lehátek. Jednou za čas pak chodí zřízenec s lístky, aby zinkasoval poplatky, dosud vždy na jeden den. Ve Španělsku totiž jsou pláže veřejným majetkem, a proto nesmějí být oploceny ani zabrány hotely. Však také za porušení tohoto příkazu různé světové celebrity platily už pokuty.

Po rozbití plážové základny jsme šli spokojeně do moře. Když jsme se vraceli, popadl mě vztek. Ještě nikdy se mi to, co jsem viděl, ve Španělsku nestalo. Jedno „naše“ lehátko bylo přifařeno k vedlejšímu slunečníku, z ostatních byly shozeny ručníky. Chladicí taška a věci byly posunuty.

Vyřítil jsem se jak bůh pomsty a nadával jsem způsobem, který by mi na bloku zde neprošel. Samozřejmě česky, i když jsem si už jednou ověřil, že když nadávám Španělovi anglicky, v afektu zapomenu, že tuto řeč tolik neovládám. Jaké bylo moje překvapení, když mi česky začala odpovídat nějaká mladá dáma.

Nebyla sice nadšená, ale vysvětlila mi, že teď funguje na pláži novinka a slunečníky i lehátka se dají rezervovat na více dnů. Takže jsem nevědomky vstoupil do cizího prostoru. Na slunečníku o tom byla nálepka jak vrata. Já jsem od přírody nevšímavý, tak jsem o tom neměl předtím ani potuchy.

Musel jsem si sehnat další lehátko a pod slunečníkem jsme mohli po dohodě zůstat, než prý přijde kamarádka s dětmi. Až přišla, zase ta první odcházela, takže mi nabídly, ať si tu rezervaci od nich odkoupím. Tak se i stalo.

Pořád jsem nevěděl, že ta přišedší kamarádka je paní Gottová s dcerami. Já jsem pořádně ani nevěděl, jak vypadá. Později nám byla podezřelá ta nezvyklá jména dcer. Jasno bylo až za několik dnů, kdy se kolem nás podezřele často motali nějací „náhodně“ fotografující..

Jako sousedé na pláži jsme zjistili, že jsme i ve stejném aparthotelu, když jsme se tam potkávali. Jak už jsem řekl, jsem nevšímavý, tak jsem se mohl přesvědčit, že paní Gottové nebylo zatěžko pozdravit první.

Že to není žádná namyšlená fiflena, jsme se mohli přesvědčit i na pláži, kdy nám nabízela zdarma svá lehátka, pokud tam s dětmi nebude. Bylo to milé, i když jsem si raději předplatil vlastní rezervaci. Také synovi nabízela půjčení nějakého lehátka či co. Nedávala najevo, že by se jí dotklo, za jakých okolností jsme se původně setkali.

Mohl bych povídat ještě více, ale jak už jsem řekl, nejsem Blesk. A také nemám nic, co bych řekl zlého. Jako perličku jen uvedu, že před rokem měla paní Gottová rovnátka, která jsem naposled v televizi už nezaznamenal.

Doplním jen, že je mi líto známých lidí, že nemají úplný klid ani na zahraniční dovolené. Bulvár je všude. Pak jsem mohl po návratu i náš slunečník vidět na internetu. Ještě že za mnou nikdo neběhá s foťákem, nevím, jestli bych nebyl jako Topolánek.

Jsem rád, že se paní Gottová ukázala v tom nejlepším světle, i když to musí být někdy náročné.

A já se těším, co zažijeme letos...

Autor: Dušan Streit | pátek 9.7.2010 14:44 | karma článku: 35.74 | přečteno: 8233x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 34.23 | Přečteno: 596 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 29.31 | Přečteno: 2078 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 16.81 | Přečteno: 294 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.33 | Přečteno: 211 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.67 | Přečteno: 276 | Diskuse
Počet článků 1144 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3937
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie. Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní! Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...