Pojedeme na „druhé koleji“ se Švýcarskem, nebo na slepé s EU?

11. 02. 2014 14:14:59
Eurofanatici nás straší druhou kolejí. Ta první kolej, která má vést k superstátu (jenž se licoměrně vydává za eurofederaci), je však slepá. Protože si to ti, co stále přidávají plyn do karburátoru integrace, neuvědomují, havárie EU je neodvratná.

Signalizují to nejen problémy kolem eura, které se krátkozrace kamuflují „tiskem“ nekrytých peněz, ale také vyhrocující se imigrační a s tím související kulturní, civilizační i bezpečnostní problém. Kdo to nevidí, je na úrovni nadšenců budujících světlé zítřky uvnitř RVHP se stejným bolševickým zápalem jedině správné cesty. Jen internacionalismus byl nahrazen multikulturalismem a socialismus byrokratickým klientelismem.

Celá ideologie se smrskla do dvou pojmů: »politická „korektnost“« a »globalizace«. Prostřednictvím prvního přikázání se společnost rozmělňuje na menšiny, které se podprahově staví proti sobě. Bude se požadovat i 4procentní zastoupení homosexuálů v řídicích funkcích? (Na úrovni státu by jistě tato kvóta byla už s velkou rezervou přeplněna). Druhé pak vede ke vzdalování rozhodovacích procesů za horizont demokratické dohlednosti.

Závan zdravého rozumu ze Švýcarska v podobě regulace přistěhovalectví přišel na poslední chvíli. V referendu schválená změna jejích ústavy neřeší žádné kvóty, ale stanovuje, že zákonodárci a exekutiva budou muset při regulaci imigrace přihlížet ke „všeobecným ekonomickým zájmům Švýcarska“ (zdroj iDnes). Ty určitě nespočívají v zavlékání kriminality (Afričané, Kosovci a Černohorci překračují průměr až sedminásobné) a v importu cizorodých civilizačních návyků.

Švýcarsko má výhodu, že není v Evropské unii. Dá se očekávat, že EU, která se vydala na cestu neodvratného úpadku, bude řvát nejvíce. Proč? Protože nechce dopustit, aby se členské státy řídily svými „všeobecnými ekonomickými zájmy“. Národní zájmy jsou v ní vyhrazeny jen Němcům a zatím ještě Francouzům.

Kdyby nešlo o Francouze, těžko by jinému státu prošly takové deportace rumunských cikánů. Na druhé straně má Francie vinou své koloniální historie těžko řešitelný problém s muslimy. Obdobně je na tom Velká Británie, kde se stále častěji hovoří o referendu o vystoupení z EU (Cameron to slíbil).

Evropská unie často operuje jednotným evropským civilizačním prostorem z hlediska historického, náboženského i kulturního. Pak ovšem nechápu, proč preferuje všechno, co evropské civilizační hodnoty rozkládá. Nechápu imigrační benevolenci ani integrační zběsilost směrem na východ. Natahování pařátů k Ukrajině je z tohoto hlediska naprosto kontraproduktivní. Větší část Ukrajiny je prostě Východ, civilizačně zcela nekompatibilní.

Naši kolaboranti často prohlašují, že nesmíme zůstat na druhé koleji. Jenže první kolej vede do neexistující stanice Utopie. Až koleje nepovedou dál, havárie je předvídatelná. Na druhé koleji můžeme jet pomaleji, řídit vlak s rozmyslem a v souladu se „všeobecnými ekonomickými zájmy“ nejlépe hodit zpátečku. Velmi bych doporučoval, abychom se ve Švýcarsku neinspirovali jen ohledně práce státních zástupců, ale zejména pokud se týká hájení národních zájmů, kam kontrola imigrace spadá.

Nová vláda, ale i prezident Zeman chtějí bezpečnější druhou kolej opustit a vlichotit se mezi tahouny integrace. Prý zvýšením své aktivity zvýšíme i svůj vliv. Jestli si někdo myslí, že nám silní hráči dovolí větší vliv, než nám přisuzuje lidnatost, je bláhový a zaslepený.

Připomíná mi to „předvídavost“ takových Kočárníků, Tlustých, Tvrdíků a Rusnoků, kteří pár měsíců před Listopadem ještě vstupovali nebo kandidovali jako Gajdůšková do KSČ. Jak bohužel vidno, tito chameleóni na to nedoplatili osobně, následky jimi způsobených škod neseme všichni. Poslední tři jména však varují, že bychom si zase měli dát pozor na „kolej“, kterou nám chtějí vybrat ti agilní mistři světa v přestupech a špatném odhadu.

Švýcarskem to začalo a ten proces se nezastaví před branami EU.

PS Můj předchozí článek „Těšíval jsem se, až oslavím smrt Biĺaka. Zaorálci mi to překazili“ má společného jmenovatele – kolaboranty.

Autor: Dušan Streit | úterý 11.2.2014 14:14 | karma článku: 40.02 | přečteno: 2469x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 26.82 | Přečteno: 394 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 24.99 | Přečteno: 1101 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 15.97 | Přečteno: 432 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 15.01 | Přečteno: 256 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.96 | Přečteno: 676 | Diskuse
Počet článků 1144 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3937
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie. Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní! Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...