Dušan Streit

Tajné heslo EU: Čím hůře pro lidi, tím lépe pro integraci

4. 03. 2014 12:45:59
Psal jsem o tom už několikrát, naposled v článku „Výsev patogenů jako nástroj integrace“. Ukrajina tuto cynickou praxi opět potvrdila. Po každé krizi jsou nám totiž ordinovány větší dávky toho, co ji vyvolalo.

Už před válkou (před obsazením Krymu) jsem o tom mluvil, nikoliv s okresním hejtmanem, ale se svými čtenáři, jak mohu doložit svými články (od nejstaršího): „Zběsilá integrace Evropy hrozí válkou. Na Ukrajině zatím občanskou“, „Německá provokace na Ukrajině“, „Glosa k Ukrajině: Hledání protektora“, „Je naprosto jasné, která strana rozpoutala ukrajinské peklo“, „Ukrajina - Krym: Kdo čím zachází, tím také schází“. S gustem uvádím pro své kritiky tyto odkazy a ptám se, „kdo z vás to má?“, aby se mohl opřít o svá předchozí slova, jež se naplňují.

Politici EU, kteří ukrajinskou krizi pomáhali rozdmýchávat, nic podobného udělat nemohou. Z jejich choutek na Ukrajině nezbylo nic, naopak Ukrajina ztratila Krym a východní části inklinují k Rusku. Podělali co mohli. I to jsem už komentoval v článcích „Diletanti z EU nahráli Putinovi. Naservírovali Rusku Krym. Zatím“ a „Vezměte na vědomí, ruský medvěd už nechlastá!“.

Že došlo na moje slova, mě netěší. A krizi bohužel není konec. Jako by se ti diletanti neuměli podívat pravdě do očí, stále situaci vyhrocují. I náš divadelní ministr obrany spolu s ministrem pro diskriminaci většiny vyskakují jak tajtrlíci a hrozí Rusku, že si v Temelíně nevrznou.

Chovají se, jako by oni měli v rukou kohoutky na ropu a plyn. Zase dráždí hada bosou nohou a dokonce porušují pravidla veřejné soutěže. Něco podobného předtím udělal i Schwarzenberg, když francouzské Arevě ještě před zveřejněním předběžného posouzení přihlášek požaloval, že ta byla vyřazena. Způsobil tím státu škodu, protože hned nato se Areva proti rozhodnutí soudí, a to i s tímto argumentem.

EU a naší servilní politici haraší sankcemi a způsobují další hospodářské škody, ačkoliv je jasné, že Rusko neustoupí. Přesto západní politici, kteří konflikt vyprovokovali, celou situaci dále eskalují. Někdy je to až směšné. Výzva EU: „Ihned opusťte Krym, nebo...!“ je hloupá a nereálná.

Hloupé také je, že o situaci na Krymu se jal s Ruskem vyjednávat ten, co zahájil vměšování do ukrajinských vnitřních věcí, totiž německý ministr zahraničí Frank-Walter Steinmeier. Žhář si oblékl roucho hasiče. Chtělo by se mu říct, ať po barikádách v Kyjevě zkusí svá slova obhajovat na Krymu a zkusí zorganizovat proti Ruské intervenci barikády tam. Jinak jde o plané žvásty.

Už nejde jen o ceny energií. Škody půjdou do stovek miliard a zřejmě i do biliónů. Myslíte, že si z toho EU něco dělá? Kdepak, však to lidé zaplatí, i když viníci dobře musí vědět, pokud nejsou úplně padlí na hlavu, že tím ničeho pozitivního nedocílí. Mnohé západní firmy mají své zájmy v Rusku a ponesou škody. A politicky? Budou odpovědni za návrat studené války, za destabilizaci Ukrajiny i za rozdělení Evropy. Nebyli to Rusové, kdo chtěl geopolitické poměry na Ukrajině přeorat.

Přesto jsem přesvědčen, že právě to zběsilým integrátorům v Evropské unii vyhovuje. Jich osobně se škody přímo nedotknou, tak jako se jich nedotkla krize řecká, irská, kyperská, španělská, portugalská, slovinská..., prostě krize eura. Místo, aby rozvoj patogenů, které přinesla nepřiměřená integrace, v organismu EU potlačili, naopak naordinovali jejich zvýšenou dávku v podobě Evropského stabilizačního mechanismu a na cestě je i bankovní a fiskální unie, tedy další ztráta suverenity. Každý z těchto kroků je obhajován právě odstraňováním nepříznivých dopadů předchozího stupně integrace.

Každá krize je jim dobrá k utužení integrace, utažení šroubů a ke zkrácení špagátu, na němž EU drží členské státy. A tak jsme se dostali k pointě tohoto textu: Jsem přesvědčen, že uměle vyvolaná krize na Ukrajině poslouží k dalšímu volání po jednotě, unifikaci, propojenosti, akceschopnosti a těsnější subordinaci. Další krok k superstátu byl učiněn.

První náklady uvidíme u pump, pak u cen ostatních energií a posléze na veškerých cenách a daních, tedy na své životní úrovni. Tažení proti Putinovi a náklady zběsilé integrace poneseme my všichni.

PS Protože nemohu diskutovat, rád bych touto cestou poděkoval paní Jarmile Černé a panu Janu Chrástkovi, že se mě v diskusi přiléhavě a věcně zastali. Vážím si toho. A divím se adminům, že stále trpí pod články útoky "ad hominem" na autora, aniž by byly k tématu.

Autor: Dušan Streit | karma: 40.86 | přečteno: 3115 ×
Poslední články autora