Mezinárodní sankce jsou tou nejlevicovější regulací, Kalousku

Kdopak nám to nejhysteričtěji piští na medvěda kvůli referendu? Jedna stará zámecká krysa, co dála před referendem přednost bombám i mafii obchodující s lidskými orgány a drogami. A jedna myš, vyhnaná ze sila, u níž nevím, zda má zrovna abstinenční syndrom, delirium tremens nebo už alkoholovou demenci.

 Oba ti političtí hlodavci mají stranu, které říkají pravicová. Ohlodali už státní lesy, pole, pokladnici a užrali i invalidům. A tak museli jít. Teď neví, jak se zviditelnit a oblbnout hospodáře, aby je zase pustil do špejcharu. Pravicové pištění vytáhli přímo z levicového arzenálu. Jen piští ještě o oktávu výš.

 Když se to nezdařilo v domácích luzích a hájích, zkoušejí to rektální cestou přes Brusel. Prý je pravicové odevzdat klíče od domácích sýpek cizím hlodavcům a otevřít je těm, co už vlastní vyžrali, jak káže euroval (ESM). Jeden splašený myšák žádá dokonce až v Haagu exemplární trest pro ukrajinského medvěda, který odmítl odevzdat klíče od černozemě a domluvil se s ruským medvědem.

 A teď úplně vážně. Sankce jsou regulací z politické vůle, tudíž tím nejlevicovějším nástrojem pro zásah do normálních tržních vztahů. Takový Kellner nebo Komárek Kalouskovi jistě nepoděkují. Ale nebrečím tady za ně. Kdyby Putin odpověděl stejnou mincí, doplatíme na to všichni. Energie jsou hlavní položkou, která se promítá multiplicitně přímo do životní úrovně občanů. Až se divím - obrazně řečeno -, že Putin ještě nedrží ruku na kohoutku.

 Co chtějí ti křiklouni vyprovokovat? Už samotný fakt hysterie v mezinárodních vztazích vyžene komoditní burzy nahoru a před tím neuteče nikdo. Jen pár šejků a finančních oligarchů si zamne ruce. A čím se my ostatní budeme mít hůře, tím více nás budou ti nadnárodní byrokraté regulovat. Budou mít dobrou záminku pro další utažení šroubů a dobré alibi, proč se nedaří.

 Všechno to na Ukrajině vyprovokovala EU. Když se Čtvrtá říše chtěla posunout prostřednictvím Ukrajiny až k ruským hranicím a de facto obklíčit i Černomořskou flotilu, jen blázen mohl myslet, že to Putin dovolí.

 Normálně bych neměl k ruským ambicím žádné zvláštní sympatie, naopak. Ale vzpomeňte si, jak doplatila a stále doplácí Kuba na to, že se stala vojenským spojencem Sovětského svazu blízko hranic USA. Za Kennedyho z toho byla málem třetí světová válka. Tak se nedivme, že když po rozpuštění SSSR a Varšavské smlouvy druhá strana toho zneužila ve snaze zeměmi NATO obklíčit Rusko, že to vnímá Putin jako podraz a ohrožení.

 Rusko dalo najevo, že po zlém to s ním nepůjde, což podle mě platí i o sankcích. To neznamená, že si myslím, že nás měl Putin v úmyslu ohrožovat. Určitě ne do doby, než se EU pokusila ovládnout Ukrajinu. Už jsem napsal, že hada není radno dráždit bosou nohou.

 Je jasné, že každý krok namířený proti Rusku se bude Putin snažit vrátit se stejnou silou. Taková postupná eskalace se může vymknout a být docela nebezpečnou. Pak krysy i myši zalezou a nám nechají, věřme tomu, že jen škody a nikoliv radioaktivní prach.

 Jsou ovšem kruhy, třeba zbrojaři (možná i ti „malí“ jako Háva, že Kalousku), kteří chtějí zbohatnout na všem. Jen by si měli uvědomit, že teď kosa narazila na kámen. Takže opatrně s tím křikem. Vyznívá velmi levičácky a také může skončit spálenou zemí jako vždy, když někdo chce po bolševicku zavádět světový řád.

 

PS Už se těším na reakce fanatiků typu Zieglera. Jsem zvědav, jak překonají mé označení za vlastizrádce a kolaboranta, který je horší než Hitler se Stalinem. Líbil by se mi třeba "krvavý pes" Tito :-) Je fakt, že s jeho Jugoslávií si to ti multikulturní šiřitelé dobra už vyřídili těmi "nejdemokratičtějšími" humanitárními prostředky. Kam se hrabe nějaké drzé a tyranské referendum...

Autor: Dušan Streit | středa 19.3.2014 14:32 | karma článku: 41,60 | přečteno: 2790x