Atomová Julia by z vozíčku ubránila Krym

27. 03. 2014 12:03:59
Na Bělehrad! Tato scéna Švejka mávajícího berlí na kolečkovém křesle se mi vybavila poté, co byl zveřejněn odposlech telefonátu Tymošenkové s bývalým místopředsedou ukrajinské bezpečnostní rady Šufryčem.
Svět má štěstí, že je Tymošenková v péči lékařů. Chtělo by to však do týmu psychiatra.
Svět má štěstí, že je Tymošenková v péči lékařů. Chtělo by to však do týmu psychiatra.tyden.cz

Zatímco však Švejk ironizoval válečnické nadšení, ta šílená komediantka ukázala svou pravou tvář. Výňatek níže (zdroj iDnes):

„Vidíš to, já osobně jsem připravená vzít do ruky zbraň a toho sráče střelit do hlavy (zjevně myslela Putina). ... Podívej se, tohle překračuje všechny meze. Seru na to. Měli bychom se chopit zbraní a zabít ty zasrané katsapy (pejorativní označení Rusů) i s jejich vůdcem. ... Přála bych si, abych tu bývala mohla být a vést všechny ty akce, nažrali by se hoven místo toho, aby dostali Krym. Našla bych způsob, jak ty kretény zabít. A doufám, že jakmile to budu moci udělat, použiju všech svých známostí a varuju celý svět tak, aby z Ruska zůstala jenom spálená zem.“ A jako šlehačku na dort přidala výhrůžku: „Měli bychom je odpálit atomovkou“, když hovořila o plánu, co s osmi miliony Rusů, kteří stále žijí na Ukrajině.

Už tři roky kriticky píšu o té nebezpečné šarlatánce, pozérce, simulantce, zlodějce a možná i objednatelce vražd. Ano, již před „válkou na Ukrajině“ jsem o tom mluvil... se svými čtenáři (mj. zde, zde, zde, zde, zde, ... Janu Hanákovi připomínám, že proklikávání není povinné). Dokonce, jak je z odkazů zřejmé, „pohádal“ jsem se o Tymošenkovou i s tehdejším prezidentem Klausem prostřednictvím jeho vicekancléře Hájka. Teď ta dryáčnice nemohla nechat nikoho na pochybách, kdo měl tehdy pravdu.

Jako všechny války - studené i horké – vyprovokovali konflikt mezi Ruskem a Ukrajinou konkrétní lidé, lépe řečeno politici. Nelze své hodnocení založit na „hodných Ukrajincích“ a „zlých Rusech“. Aby bylo jasno, nedělám si iluze ani o „hodných Rusech“. Je to třeba hodnotit pragmaticky a Krym je historicky opravdu více ruský než ukrajinský. A pokud by se někdo chtěl ohánět celistvostí státu a nedělitelností území bez jeho souhlasu, měl na to pamatovat už v případě Kosova.

A pokud je tedy politika „o lidech“ v nejvyšších politických kruzích, doufám že úroveň té strigy Tymošenkové otevře lidem oči. A teď si představte, kolik evropských a světových politiků se jí zaklínalo. Co to o nich samých vypovídá? Kolik ultimát padlo kvůli takové harpyji. Co to vypovídá o mezinárodní politice? Kvůli beztrestnosti takové bosorky se muselo změnit několik ukrajinských zákonů. Vládnou nám opravdu jen diletanti a zločinci podporovaní kolaboranty?

Nemohu za to, ale v tomto srovnání se v mezinárodním kontextu jeví Putin velice uvážlivě, nehystericky a pragmaticky. Ale žít v Rusku nebo pod jeho dohledem bych samozřejmě nechtěl (na Ukrajině ovšem také ne). Za bídu politiků, kteří si zadávají s Tymošenkovou, nicméně nezodpovídám.

Chci upozornit ještě na to, jak je dobře, že Ukrajina ty jaderné nálože nemá. Kdyby ty sovětské zbraně neskončily v Rusku, hrůza domyslet...

Autor: Dušan Streit | čtvrtek 27.3.2014 12:03 | karma článku: 42.49 | přečteno: 4002x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 18 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 12.34 | Přečteno: 160 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.23 | Přečteno: 569 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.26 | Přečteno: 524 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 471 | Diskuse
Počet článků 1144 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3937
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie. Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní! Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...