Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Evropská unie nás táhne k feudalismu

Náš prezident Klaus je eurorealista, proto hovoří jen o tom, že Evropská unie nás táhne k socialismu. Já jsem však - přinejmenším - euroskeptik, takže nemohu nevidět to couvání do feudalismu. Socialistická éra EU je dávno za námi, v ní jsme ještě nebyli členy. Skončila v okamžiku, kdy EU začala zaostávat - jako všechny socialistické struktury - nejen za USA, ale i za asijskými tygry a Čínou. Chvíli si to kompenzovala požíráním nových členů z Východu. Nyní však nastává okamžik pravdy. Vzhůru ke světlým zítřkům feudální Evropy - a nikdy jinak!

 

Když byla odmítnuta evropská ústava, chtějí z nás udělat blbé poddané na základě lisabonského podvodu. Nic na tom, že neměla být uvažována funkce evropského prezidenta, objevila se ve smlouvě pod názvem předsedy Evropské rady. A slovo předseda se klidně dá přeložit jako prezident, což se také už vžívá. Evropská unie neměla mít státní symboly, jako je třeba hymna, nicméně po podpisu Lisabonské smlouvy si všichni - včetně našeho Topolánka - pateticky gratulovali za zvuků Beethovenovy Ódy na radost.

A kde je tedy ten krok k feudalismu? Ten hned následoval. Právo napsalo:

„Ještě se neví, co přesně bude budoucí „prezident Evropské unie" dělat, ale už se mu chystá královské zázemí. Už teď se zdá být jisté, že bude mít výhody jako žádný jiný unijní činitel.
O jejich podobě jednali při pracovní večeři minulé úterý velvyslanci členských států Unie a předseda Evropské komise José Manuel Barroso. Vlastní letadlo, rezidence ve stylu Bílého domu nebo královského paláce a rozsáhlý osobní štáb - to jsou nejvýraznější privilegia, jimž se má napříště těšit volený předseda Evropské rady, často označovaný jako „prezident Unie". Lze se dohadovat, že i jeho plat bude špičkový, i když o finanční odměně se v úterý zřejmě ještě nemluvilo. Britský The Daily Telegraph, který se zprávou o privilegiích přišel, ironicky upozorňuje, že to jistě zvýší zájem Tonyho Blaira, nejčastěji zmiňovaného zájemce o tuto funkci. „Vyhlídka na letadlo zvyšuje šanci, že nynější přední uchazeč získá svou Blair Force One, kterou mu jako britskému premiérovi upřeli," tvrdí list. Prezident má Unii zastupovat ve světě a reprezentovat na veřejnosti. Očekává se, že bude hrát velkou roli nejen při přípravě vrcholných setkání Unie, summitů, ale také v diplomacii a - pokud se prosadí Francouzi se svými plány - také ve společné obranné politice." (viz zdroj)

Takže palác, letadlo, 16 až 22 osobních poradců a pomocníků, tedy královské podmínky jako v monarchii. Přitom tato funkce neměla existovat. Má však mít symbolický význam návratu kdesi do dob před 1. světovou válkou, kdy se panovník voličů nemusel příliš ptát, za co pro svou výsostnou důstojnost bude utrácet uvalené daně. Však už také Německo s Francií plédují za jednotné unijní daně, abychom se mohli podílet na jejich recesi. K těmto světlým zítřkům vedla cesta přes demontáž poválečného uspořádání Evropy. Příznačné je, že Genscher například předběhl v myšlení Gorbačova a ihned po sjednocení Německa měl za cíl rozložení Jugoslávie (přiznal to v pamětech). Jde nejen o heslo "rozděl a panuj", ale i o velkoněmecké reminiscence. A proč se hned nešábnout o celou Evropu? (O rozbití Jugoslávie jsem napsal čtyři články - viz ten poslední s linky na předchozí).

Volič bude natolik odělen od politiků, kteří budou rozhodovat o jeho životě, že už vůbec nebude možné hovořit o demokracii. O malých členech to po schválení Lisabonské smlouvy bude platit zvlášť fatálně.

Kdo nesouhlasí, ať mi prosím vysvětlí, jakou volbou se mohu např. vyjádřit k tomu, aby se Bushův krvavý maňásek Blair nestal mým „prezidentem"???

Autor: Dušan Streit | pondělí 14.4.2008 12:02 | karma článku: 38,10 | přečteno: 5703x
  • Další články autora

Dušan Streit

Další zákeřná sketa – Viktor Nárožný

Nevím, jestli se jedná o alter ego Leo Wolfa nebo o reálného zákeřného fízla, který pomlouvačně kydá špínu s cílem mě znevěrohodnit.

27.3.2014 v 14:12 | Karma: 11,77 | Přečteno: 5379x | Diskuse| Hyde park

Dušan Streit

Atomová Julia by z vozíčku ubránila Krym

Na Bělehrad! Tato scéna Švejka mávajícího berlí na kolečkovém křesle se mi vybavila poté, co byl zveřejněn odposlech telefonátu Tymošenkové s bývalým místopředsedou ukrajinské bezpečnostní rady Šufryčem.

27.3.2014 v 12:03 | Karma: 42,49 | Přečteno: 4002x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Totalita protektorátní byla ještě zrůdnější než komunistická

Německá okupace byla horší než sovětská. A člen KSČ, který z ní po Listopadu vystoupil, aby dělal politiku jinde, je hoden většího opovržení než dnešní člen KSČM.

26.3.2014 v 11:32 | Karma: 44,06 | Přečteno: 8113x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Ministryně Válková, omluva zdaleka nestačí!

Tato předlistopadová členka KSČ, trvale bydlící v bavorském Pasově, která byla ještě v roce 2011 vedoucí katedry na plzeňských právech, jež sama získala profesuru na tak „prestižní“ univerzitě, jako je trnavská, se nikdy neměla stát českou ministryní, navíc v resortu spravedlnosti.

25.3.2014 v 12:02 | Karma: 38,45 | Přečteno: 2540x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Divadelní ministr obrany vs normální pán. Vadí ještě komunista víc?

V jídelně máme televizi a já mám hloupý zvyk při obědě přes protesty svého staršího syna pouštět ČT 24. A tak v neděli většinou vidím kousek Otázek Václava Moravce. Nemám ho rád, nedívám se cíleně, takže nevídávám začátek ani konec.

24.3.2014 v 11:15 | Karma: 43,15 | Přečteno: 4594x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Koalici rozdělují výše daňové slevy na poplatníka i výpověď bez udání důvodu

23. dubna 2024  14:33,  aktualizováno 

Rozpory ve vládní koalici u zásadních věcí přibývají s blížícími se volbami, ale i kvůli tomu, že...

Narušitelé jsou všude. Čínská rozvědka přitvrzuje, chlubí se i českým zářezem

23. dubna 2024

Premium Čínské tajné služby v posledních letech posilují svůj vliv a nebojí se ani prezentace na sociálních...

Sami máme málo. Evropa váhá nad systémy protivzdušné obrany pro Ukrajinu

23. dubna 2024  19:53

Mnohé evropské státy včetně Francie nejsou ochotné zříci se ve prospěch Ukrajiny svých...

Ursula von der Leyenová přijede v rámci předvolební kampaně do Prahy

23. dubna 2024  19:38

Šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová přicestuje v úterý 30. dubna do Prahy. V rámci...

  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...