Ukrajinský Zifčák-Šmíd, jemuž vrahouni nedokázali ani uříznout ucho

5. 02. 2014 12:52:59
Kdyby to nebylo tak vážné, je to už trapná fraška, mnohokrát provařená. Když se nepodařilo připsat Janukovičovi, že by nechal střílet na demonstranty ostrými a nesl tak odpovědnost za mrtvé, vymysleli organizátoři puče další divadelní kus.
Hezky jsme je převezli. Udělám tě ministrem spravedlnosti.
Hezky jsme je převezli. Udělám tě ministrem spravedlnosti.

Ale zastavme se u těch mrtvých. Zatímco u nás mrtvý Šmíd byla jen kamufláž, ti mrtví na Ukrajině byli reální. Někdo je obětovat musel. A jediný, komu se nehodili do krámu, byl Janukovič. Takže bych řekl, že nepřímo je pachatel zjevný, a nejen podle hesla „Cui bono“. Když Kličko pohrozil Janukovičovi, aby nedopadl jak Kaddáfí, předvedl, kdo má v hlavě násilí. A tak si říkám, že i StB v podobě agenta Zifčáka-Růžičky, inscenujícího mrtvého Šmída, byla v tomto srovnání sborem holubic. To není obhajoba StB, ale reálný pohled na podstatu těch ukrajinských pogromů.

Jde o standardní scénář. Tak jako rebelové v Sýrii páchali zvěrstva v Aleppu, aby byly připsány Asadovi, o něco podobného jde v menší míře i na Ukrajině. Psal jsem o tom už v článku: „Provařený scénář i na Ukrajině. Nestydíte se, Schwarzenbergu?“.

Výsledkem může být obdobný chaos jako v Sýrii. Na Ukrajině navíc přilévá olej do ohně Evropská unie. Srovnejte si to se zdrženlivostí Putina, který jen potvrdil hospodářskou pomoc Ukrajině bez předběžných podmínek a bez ohledu na složení ukrajinského vedení. Ale to je jiný příběh.

Chtěl bych se totiž vysmát trapné a průhledné frašce, kterou sehrál jeden z rebelů Dmytro Bulatov. Toho prý v lednu unesli neznámí pachatelé, kteří ho podle vlastních slov mučili po celé dva týdny, kdy byl pohřešován. Pak se najednou pomazaný zaschlou krví na tváři objevil v lese. Ukrajinským médiím po nalezení vylíčil, že se ho únosci, údajně mluvící s ruským přízvukem, pokoušeli mimo jiné ukřižovat a uříznout mu ucho.

To byli tedy babráci. Ti ruští vrahouni nejenže ho nedokázali ukřižovat jako samotného Ježíše Krista, oni mu – představte si! – nedokázali ani uříznout ucho. A přitom na to měli celé dva týdny. Nebo jej věznili nějací samaritáni?

Stěžoval si na vážná zranění, ale pokud by se dobře umyl, nic, co by stálo za řeč, vidět nebylo. Pár modřin se dá lehce způsobit silnějším stiskem a naříznutí ucha, aby pořádně krvácelo, to si lehce „pro dobrou věc“ mohl způsobit sám nebo za pomoci kompliců. I podřadný maskér by dokázal snadno a rychle připravit působivější a věrohodnější obraz mučedníka.

Přesto se hovořilo o vážných zraněních a duševním utrpení. Šok ihned vyjádřil Bílý dům a ministr zahraničí Kerry hned hystericky ohlásil jednání s tzv. opozicí. Ministryně zahraničí EU Ashtonová byla zděšena. Německý ministr zahraničí Steinmeier vyzval Kyjev, aby Bulatovovi umožnil léčbu v Německu. Litva hned začala tvrdit, že Ukrajina porušila konvence OSN a rovněž nabídla léčení, na něž Bulatov odletěl, ačkoliv byl je podezřelý z organizování masových nepokojů a byl od ledna na úředním seznamu hledaných osob.

Takže stačilo, aby se Bulatov dva týdny schovával a je beztrestnou „obětí a hrdinou“. Spíš to svědčí o velkorysosti – podle mě až nepatřičné - Janukovičova režimu. Celou tu grotesku na Twitteru okomentoval místopředseda ruské vlády Rogozin: „V Mnichově má šéf americké diplomacie Kerry jednat o situaci na Ukrajině s boxerem Kličkem a zpěvačkou Ruslanou. To je cirkus“ (zdroj iDnes).

Načasování celé frašky je také podezřelé. Jednak v souvislosti s podezřeními proti Bulatovovi, za něž mu hrozilo až 8 let vězení, ale hlavně v souvislosti s událostí, kdy v Kyjevě podle agentury DPA rebelové trýznili a vážně mučili milicionáře.

Tak tomu je, když zloděj volá, chyťte zloděje. Ale tady jde o víc. I o bezpečnost Evropy. Putin je zdrženlivý, zvláště před olympiádou. Ale na Černomořskou flotilu na Krymu nedá dopustit! To by žádná fraška nebyla.

PS Ty, kdož nečetli, zvu na svůj včerejší, docela související článek: „Kapitulantství, strašení Ruskem, účelová substituce Západu Německem“.

Autor: Dušan Streit | středa 5.2.2014 12:52 | karma článku: 38.72 | přečteno: 2842x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 6.83 | Přečteno: 96 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 11.26 | Přečteno: 307 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.61 | Přečteno: 232 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.41 | Přečteno: 645 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 529 | Diskuse
Počet článků 1144 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3937
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie. Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní! Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...