Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L-OSM

Lobo - obchodník s mozky

30. 10. 2011 21:23
Jo.

Při troše štěstí by Macka někdo pomstil. A pak by někdo pomstil Ratha. Řady našich politiků by mohly pěkně prořídnoutR^

0 0
možnosti
F

FiS95

13. 10. 2011 17:21
Policie ale nikdy nebude na místě než se čin stane,

pouze ex post zatkne vraha. Co řeknete oběti? Díky že jste se nechal zabít, pomohl jste společnosti chytit vraha? A i kdyby mě útočník střelil první, stokrát raději budu postřelený na zemi se zbraní, než bez ní. Variantu vlastní smrti nepřipouštím, protože pak už stejně nemoh nic dělat.

0 0
možnosti
VP

vzdor zrušení účtu nejsem ovcí

12. 10. 2011 5:13
Pokud by Rath zastřelil Macka...

místo dvou lumpů bychom měli jednoho. To je dobré skóre.

0 0
možnosti
C

carolusI

11. 10. 2011 21:29
V podstatě souhlasím

že zbraň je nebezpečný nástroj a svět by byl bez ní lepší. Také o bezpečnost občanů by se měl postarat stát. Žádný jiný účel totiž nemá. Ale když pozoruji co se kolem děje, začínám šetřít na slušnou kulovnici s bednu granátů.

0 0
možnosti
C

cover72

11. 10. 2011 22:55
Re: V podstatě souhlasím

Zákon slovo "zbraň velice akurátně definuje jako "cokoli, čím je možno učinit útok proti tělu důraznějším".

Čapkovy utopické vize, ve kterých by továrny na zbraně zmizely, tak nebyly domyšleny do důsledků: zločinci by mohli zneužít vidle, traktor, přehradu, v dnešní době třeba naložený Boeing nebo benzinovou stanici...

Protože o to jde. Ne o "zbraně" - jde o zneužití. Podle statistik FBI stačí v 90% případů napadení pouhé vytažení palné zbraně obráncem, aby se agresor obrátil na útěk - a to se přirozeně nehlásí a tedy v médiích většinou neobjeví. To je právoplatné použití zbraně.

Ale když je zbraň zneužita k útoku, to je to, co vadí - a co se u některých druhů zbraní - zejména palných - medializuje; proti čemu jsou psány štvavé kampaně. Lidé si na ně prostě odvykli (na konci 19. století bylo - přinejmenším na západě - naprosto běžné, že měl gentleman jako běžnou součást cestovní výbavy revolver a ve sportovních potřebách se prodávaly specielní revolvery pro cyklisty) - a bojí se jich.

0 0
možnosti
Š

šobotnik

11. 10. 2011 14:58
Doufám...

Doufám že se autor nedostane do situace kdy bude ohrožen na životě a zdraví on či jeho rodinný příslušníci.Nebo nedej bože někdo jiný.....Nikomu nikdy nepřeji nic zlého,ale až bude bude dostávat od 5 frajerů co " dbají na svojí připravenost a trénují bojové sporty" zatímco další dva mu budou znásilňovat manželku, či dceru.Tak třeba přehodnotí své názory na to že o naše bezpečí by se měl postarat především stát.Názory na zakomplexované,zbabělé,nevypočítavé,paranoidní frajery s potřebou nosit zbrań .A možná si bude přát aby i on v tu chvíli byl oni zakomplexovaný zbabělé paranoidní nevypočítavý frajer..ale bude už pozdě.

Btw:Podobný případ se stal před lety v našem městě(jen s tím rozdílem že útočníků bylo 5 a 5 a v průběhu akce se vystřídali).

bohužel z důvodu nízkého počtu dukátů nebudu moci reagovat

0 0
možnosti
C

cover72

11. 10. 2011 14:39
A kterépak statistiky?

Pane Streite, odvoláváte se na statistiky - které ale dokazují opak, než tvrdíte: http://www.gunlex.cz/wp-content/uploads/2008/05/gunfacts-cz.pdf

A co srovnání měst Morton Groove, kde zbraně zakázali a kriminalita vzrostla o 15%, a Kennesaw, kde je vyžadují - a kriminalita meziročně klesla o 74%: http://www.gunlex.cz/2008/10/23/kennesaw-pod-drobnohledem/

Nebo: http://www.gunlex.cz/2010/01/11/usa-2009-vice-zbrani-mene-mrtvych/

"Neméně zajímavý je vývoj kriminality v hlavním městě Washingtonu. Když byl v roce 2008 zrušen zákaz pistolí a revolverů, předháněli se novináři v líčení temné budoucnosti, kde se občané střílejí kvůli místu pro parkování a krev teče proudem ulicemi. Ve skutečnosti však došlo ve Washingtonu k nejnižšímu počtu vražd za posledních 45 let"

Opakujete stokrát vyvrácené argumenty socialistických revolucionářů Bradyových. Skoro bych tak řekl, že vás nějaký výrok o držení zbraní vyděsil a vy nyní vyléváte dítě i s vaničkou.

0 0
možnosti
MV

wostrey

10. 10. 2011 16:57
Clanek opet snuska tradicni protizbranove retoriky...

proto nebudu ztracet cas vyvracenim vsech bludu a vypichnu jen jeden:

Zastavím se u střelné zbraně jako nástroje. Není to žádná lopata. Je to nástroj určený k zabíjení, což jej odlišuje od všech rozdílných nástrojů.

toto rozhodne neni pravda. Myslim, ze cela ceska strelecka representace, jejiz clenove se pravidelne umistuji na prednich mistech svetovych soutezi (at uz jsou to brokari [skeet/trap/parkour] ci 'kulari' [pistole/puska]), by Vam o tom byla schopna povypravet. Treba takova pani Emmons se vjednom rozhovoru vyjadrila, ze mimo sportovni svet zbranim neholduje, spise naopak.[>-]

0 0
možnosti
DS

Streit

10. 10. 2011 17:08
Re: Clanek opet snuska tradicni protizbranove retoriky...

Vždyť paní Emmons potvrzuje, co zastávám já. Také já neholduji. Samozřejmě o sportovních zbraních v článku nepadlo ani slovo.

To nebudeme odlišovat ani baseballové pálky, zda jde o sportovní náčiní, nebo o nástroj v ruce agresora? 8-o

0 0
možnosti

Ghost Dog

9. 10. 2011 14:16
3x a dost :)

.. třetí článek k ozbrojování a smyslu držení zbraní ..

.. proč to vlastně píšete, kdo chce to pochopil a kývnul (dal karmu), kdo chce, tak to pochopil a hned se vás snažil vytočit (a i se to povedlo .. některým), ostatní nepochopily, a těm nemá cenu cokoliv vysvětlovat ..

.. George Carlin řekl: "Všichni víte, jak blbej je průměrnej člověk. A teď si představte, že polovina populace je ještě blbější"..

:-) ..

.. hezký zbytek dne ..

0 0
možnosti
DS

Streit

9. 10. 2011 14:21
Re: 3x a dost :)

Máte recht :-)

Komu není dáno, v apatyce nekoupí.

0 0
možnosti
DS

Streit

9. 10. 2011 13:43
Zbraně nejsou pravicové (ani levicové)

Kvůli hlouposti některých militantních a zkratkovitě uvažujících pseudopravičáků musím doplnit ještě jednu důležitou věc:

Prý obezřetnost při šíření individuálního držení zbraní je levičácká, a tedy já jsem levičák, pacifista a multikulturalista. Ke dvěma posledním adjektivům se nebudu vyjadřovat, jak jsou nesmyslná.

Pokud se týká levičáků, tito omezenci nechápou jednu věc. Rozšiřování držení zbraní – o žádných zákazech jsem v žádném článku nemluvil – znamená rozšíření zbraní i mezi levičáky a proletariát obecně. A hádejte, kdo má v programu ozbrojené svržení demokracie? Pokud by k tomu došlo, budou pseudopravicoví pistolníci se svými pistolkami v menšině. A tak by měli být rádi, dokud by držení zbraní nebylo rozšířenou nutností. Ani já nevylučuji, že pokud se kult zbraní bude dále až zběsile šířit, budu se muset – nechtě – ozbrojit.

0 0
možnosti
MV

wostrey

10. 10. 2011 17:01
Re: Zbraně nejsou pravicové (ani levicové)

a zrejme proto (temer) kazdy tuhy (ci rovnou totalitni) levicovy rezim tresta drzeni zbrane nezridka smrti, kdezto pravicove staty podobna opatreni nemaji...Prikladu v historii je spousta.[>-]

0 0
možnosti

petr66

9. 10. 2011 13:32
Začínám pozorovat

podle dnešních  příspěvků, že obavy pana Streita jsou zbytečné. Zbraň si samozřejmě pořídí ti odpovědní u kterých znežití vůbec nepřichází v úvahu . Pouze je nutné řídit se radou  příspěvku od fotona: "Muže s puškou a nožem není radno dráždit..." Pokud se k lidem budete chovat slušně, nebudete kolem sebe "házet" magory a idioty na potkání, tak pravděpodobnost, že tomu naproti vám "rupne v bedně" bude zanedbatelná." Pravděpodobnost bude zanedbabelná.

Já jem bohužel v ohrožení. Mám chuť použít obě nebezpečná slova a ještě přidat název oblíbeného přežvýkavce.

0 0
možnosti

petr66

9. 10. 2011 13:45
Re: Začínám pozorovat

Ještě dopním. Omlouvám se že jsem trochu zneužil jeho první poloviny fotonova příspěvku, protože jsem přesvědčen, že možnos  někomu rupne v bedně vůbec zanedbatelná není.

S druhou částí jeho příspěvku souhlasím.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...