Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já jsem jen zvědavý, pokud demonstranti svrhnou Janukovyče, jak se potom vypořádají mezi sebou.

Je jich totiž několik táborů: Tymošenkovci, Kličkovci. Banderovci...

A na druhé straně stoupenci Janukovyče.

Aby to pak nedopadlo jako v Sýrii, kde místo proti Asadovi se muslimští fundamentalisté zabíjejí mezi sebou.

Nejlepší pro Janukovyče by bylo pustit Západní Ukrajinu, která skončí v občanské válce a být představitelem pouze východní Ukrajiny. A toho, kdo touží po chaosu, válce a rabování vystěhovat na Východní Ukrajinu.

Jako protektora Západní Ukrajiny bych potom jmenoval Schwarzenberga (alespoň by se naplnila míra jeho ješitnosti) a Kocába za ministra války (oficiálně nazvaného ministr lidských práv). A Evropská Unie (Němci) by tam mohli válku neustále podněcovat, aby měli odbytiště pro svoje zbraně. Vždyť válka je hlavně kšeft. Jinak karma R^

2 1
možnosti
JC

Jo, kdyby to nebyla smutná pravda, tak je to i vtipné (ten poslední odstavec). Máte samozřejmě pravdu.R^

2 1
možnosti
Foto

Němec je minulost, Rus je současnost.

2 4
možnosti
Foto

Němci již neexistují?

4 1
možnosti
VH

A teď ještě, která velmoc měla prsty v rpzpadu Československa. Když ti Slováci za celé tři čtvrtiny století společného státu proti němu neměli ani "Ň".  A taky tady nebyly žádné boje.

0 0
možnosti
MP

Slovákům už za komančů vadilo, že je mladší bratr nebo sestra. Rozdělení by bylo na samostatnou velmi dlouhou diskusi. Chce-li být některý stát samostatný, svobodný a suverénní, přejme mu to, at jde o Ukrajinu, Slovensko, Srbsko...

2 1
možnosti
Foto

Pana kolego, zajeďte si na Ukrajinu a pochopíte mnohem víc, než jen čtením a sledováním zpráv a úplně nejvíc pochopíte, když při návštěvě vynecháte Kijev.

2 0
možnosti
Foto

Vy jste asi nepochopil můj článek, kde je Ukrajina jen oslím můstkem.

Vím, že Ukrajinci mají tisíc důvodů být nespokojení a problém mezi východem a západem je velký. Ale nějak dopadly volby a pogromy organizované ze zahraničí to nevyřeší.

A uvědomte si, že jedna či dvě návštěvy na Ukrajině nejsou zárukou pochopení širších souvislostí. Člověk se dnes musí naučit čerpat z otevřených zdrojů a ty vyhodnocovat, protože 99% informací v současné době k člověku proudí zprostředkovaně.

1 1
možnosti
Foto

Dušane, za co nás máte! Žádného protektora nehledáme! Opět musím opisovat hrubku, tentokrát s trochou škodolibosti: My se přece vyvýjíme, my patříme do atlantického civilizačního okruhu! ;-D

1 1
možnosti
Foto

Sice nevím, od koho jste opsala tu hrubku, snad ne ode mě? ;-)

I já si myslím, že patříme civilizačně spíše k Západu, to ale neznamená, že když ten Západ činí sebevražedné kroky, že mám mlčet. Ale to Vy jistě chápete.R^

Já nechápu, proč Západ natahuje pařáty po nekompatibilním Východu :-/

3 1
možnosti
ZM

Já bych řekl, že ten stát, který zmiňujete v závěru už prim hraje. Sice zatím s "přicmrndáváním" Francie a zatím s určitými mantinely.

A přitom to není tak dlouho, co v EU seděl ve druhé řadě a zdvořile přikyvoval.

1 1
možnosti
Foto

Ano. A počkejte, až místo Merlelové přijde nějaký novodobý Kohl nebo Genscher. ;-(

1 1
možnosti
Foto

Dobrý článek. Lidem s vymytým mozkem je nutno věci předkládat jednoduše a tak říkajíc po lopatě, a to pan Streit činí. Karma R^

3 2
možnosti
LN

jsem rád že vám je to také jasné....

0 0
možnosti
Foto

Vy jste dnes tajemný ;-)

1 1
možnosti

25. 1. 2014 21:32

Ano. Srbové nám zastřelili následníka.

1 2
možnosti

Karma!

Bude zábava. 

Čím větší EU, tím další velké odbytiště pro silné německé, ale i rakouské nadnárodní firmy a tím větší moc a bohatství Německa. Německo nemá rádo konkurenci, proto v EU ostatním zemím zakazuje státní podporu firmám a německé firmy logicky utlačí cenami velkovýrob, místní výrobu v ostatních zemích EU. Německo bohatne, v Německu roste životní úroveň a naopak ostatní země chudnou, nebo upadají do dluhů. Jak dlouho tahle německá srandička a nadřazenost Německa v EU vydrží?

Pěkná srandička i pro Putina.

Zachránil Ukrajinu nákupem dluhopisů před státním bankrotem a dal jim ještě mimořádně sníženou cenu plynu. Kličko, pokud získá vládu, zatáhne Ukrajinu do EU. Vítězství je na dosah! Otázkou je, zda ty dluhy Ukrajiny budeme platit společně s EU i jak dlouho pak vydrží snížená cena plynu pro Ukrajinu a jaký dopad to bude mít do životní úrovně Ukrajinců? 

Je mi líto Ukrajinců, kteří si myslí, že bude lépe. Pochybuji!

7 1
možnosti
Foto

Děkuji za karmu i komentář.R^

Pro Ukrajinu začínají ještě krušnější časy. A snámi i s celou EU to jde také s kopce. Skončí to moc zle :-/

3 1
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...