Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jak Rusko s námi obchoduje, to vidíme na příkladu Lukoilu, který ČR dluží třicet milionů korun. Chápu, že agentu Kremlu Streitovi to nevadí.

0 1
možnosti

Jan Ziegler, TV Masné krámy - po sedmi pivech.

2 0
možnosti

Jsem rád, že se mnoha lidem tento článek nelíbí.

Karma.

1 3
možnosti

Dobře, píšete, že bychom se měli zbavit jednostranné orientace na Německo…bychom se okamžitě měli orientovat na produkci s vysokou přidanou hodnotou a technologickou úrovní…bychom měli posilovat obchodní vazby nejen z Ruskem, ale i s Čínou a celou skupinou BRICS…

Jak se to prosím dělá? Co dnes můžu udělat pro to, abychom se okamžitě  orientovali na produkci s vysokou přidanou hodnotou? Jaká produkce to je? Produkce čeho?

:-)

1 1
možnosti
Foto

Je vidět, že jste mé předchozí články četl velmi povrchně.

1 1
možnosti

Vážený pane Streite,

nejsem zdaleka tak zkušený bloger jako Vy, takže mi je líto, že jste si můj příspěvek vyložil poněkud jinak než byl zamýšlen. Rovněž je mi líto, že ve Vás vyvolal takový odpor, že jste byl nucen mně onálepkovat jako "čecháčka v jeho až masochistické malosti a submisivní kapitulantské podobě lokaje". Budiž.

Pouze bych chtěl pro Vás dodat, že jsem v Rusku žil tři roky. V Německu jsem žil rovněž, ale kratší dobu.

Rovněž na základě těchto osobních zkušeností se pouze domnívám, že než být geopoliticky ve sféře zájmu východu, je lepší být geopoliticky ve sféře zájmu západu. A pokud ano, pak má smysl být aktivní (jako je dnes Polsko) a o politice západu spolurozhodovat, ne pouze na ni nadávat.

Rozdíl mezi námi spočívá v tom, že Vy sníte sen o malé zemi, která to nějak uhraje na všechny strany. Já nevěřím, že je to možné a volám po aktivní evropské politice této země. Ne lokajské. Právě proto, aby západní Evropa nebyla synonymem Německa a Česko pouze někoho vazalem.

Zdravím a přeji vše dobré.

4 3
možnosti
Foto

Moje geny jsou v dokonalém zmatku - maminku ve škole učili lásce k Německu a ona mluví perfektně německy (a ráda, protože co umíte dobře, děláte rád), můj otec chodil za školu, aby se německy učit nemusel, no a mě učili dlouhá léta lásce k Sovětskému svazu - výsledkem je, že takové geny se nemohou mezi sebou dohodnout, zdali se ubírat k západu nebo k východu, proto mně nezbývá nic jiného, než nechodit nikam a zůstat doma [>-]

1 0
možnosti
Foto

R^ Ano, zůstat doma, nejitřit vzájemné nepřátelství a starat se o vlastní zájmy. Obchod rozvíjet na západ, na východ, ale i na sever a na jih. Nikoho nepoučovat, jak se má zařídit doma, ale nikomu nedovolit zavlékat k nám cizorodé móresy a direktivy. Vážit si sebe, aby si nás vážili ostatní. [>-]

2 1
možnosti

"....okamžitě by jsme se měli orientovat na produkci s vysokou přidanou hodnotou a technologickou úrovní." -

coz to trochu rozvest konkretneji. To "meli by jsme" je pomalu v kazdy druhy vete (jak u soucasnejch politiku) ale kdo by mel? Politici? tem uz snad neveri nikdo. To co pisete slysim pomalu v kazdy hospode co by se melo ale kdyz prijde k veci tak v tu ranu nikdo nema cas, chut, naladu, etc.

Vite dokud bude v lidech prevladat "Smradecek ale teploucko" do ty doby se nic nezmeni. Proc by chtel nekdo napr.poctivy politiky kdyz by pak musel poctive odvadet dane? To o cem pisete je beh na dlouhou trat a nevyresi to ani dalsi 2-3 generace.

1 2
možnosti
Foto

"by jsme" tam opravdu nikde nemám :-P

Já také nemám chuť a náladu, ale čas si udělám, protože začít se musí pojmenováním zla. A pokud se týká té vyšší přidané hodnoty, tak té dosáhneme tehdy, když nebudeme dotovat montovny, ale náročnější profese. A psal jsem taky o tom, že silnější koruna, kdyby ji ČNB uměle nesrazila, by stimulovala náročnější výrobu a vyšší životní úroveň. My nemůžeme soupeřit s Čínou, kdo více ožebračí dělníky.

Po zásadní změně přístupu by to šlo rychleji než uvádíte. Už jsme ztratili čtvrt století. Ale to se musíme distancovat od eurosajuzu.

6 1
možnosti

Omyl pro Jardu! Největším vrahem je EU, plná koncentráků, centralistické byrokracie R-U hadr, diktatura stejná ba horší než SSSR svého času, neexistuje zde svoboda individuální ani ekonomická natož pak politická, a to na rozdíl od všech zemí na východ od EU, kde svoboda jako zakladní hodnota člověka vskvétá a je plně respektována, o demokracii v žádné zemi EU také nemůžeme mluvit. Takže tak :-)

0 7
možnosti

A za to, co nám ze svobody zatím zbylo, vděčíme EU. Pěkně jste to napsal. Takto to viděli v padesátých létech minulého století i svazáci, co chodili rozkulačovat soukromé zemědělce. A dnes? Demokracie a svoboda pod vedením EU! ;-)

6 1
možnosti

Rusko je a vždy byla diktatura, tak se sakra prober !

3 3
možnosti

XNejvětším vrahem dějin je též Rusko. Má gulagy(koncentrační tábor na Sibiři) a zabíjí své politické vězně. Kdyby EU byla diktaturu, už by ti motali laso kolem krku dědo. Strašnej blekot...

3 3
možnosti

Včera večer nám ČT2 přinesla dokument o organizaci pravdy a lásky NSA. Jak chudáci musí přečíst téměř všechny emaily v zahraničí a odposlechnout všechny zahraniční telefonáty a z nich odfiltrovat ty zlé, které škodí Americe.

Jelikož něco pamatuji, tak pamatuji ty sovětské dokumenty, které obhajovali to samé.  Akorát ty technologie byly trošku primitivnější. A vysílala to taky ČST.

Dneska, když řeknu: Amerika je nedemokratická a směřuje mílovými kroky k fašismu, osočí mne rádobydemokraté, že jsem proti demokracii. Budu pro ně Rusofil. Ti samí mne budou kritizovat za to, když řeknu, že Rusové se nám po státní správě prohánějí jako Komančové a ruské mafie tady řádí jako rudá ruka. Osočí mne z propagace amerického imperialismu, jelikož ti dělají ještě hroznější věci.

EU nedělá nic prospěšného, jelikož to je dokonale impotentní organizace.

Možná bychom si měli uvědomit, že bychom se měli rázněji starat o své zájmy.

Ale to chce nejdříve vykopat z politiky ty, kteří nedělají nic jiného, než že hájí zájmy všech kromě svých občanů. Takže souhlas také s panem Milou. A pro ty, co mají pocit, že malý stát musí být jenom otloukánkem: i malý šašek dokáže udělat velké divadlo.

5 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS