Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Stop politickým procesům!

Po pádu komunismu bych si nikdy nemyslel, že ještě zažiju politické procesy. A vypadá to, že bude hůře. Teď se nehraje jen o Dělnickou stranu.

Nejsem žádným fanouškem Dělnické strany. Neznám ani jejich program. Mohu mít i výhrady k formám, které příznivci této strany používají. Ale to, co se teď děje v souvislosti se snahou je zakázat, budí asociace vedoucí k policejnímu státu. A navíc se vyvolává společenská objednávka na „spravedlivý" proces - tedy jejich zákaz.

ONI (stát) dobře vědí, že zákaz pro tu organizaci samotnou nic neřeší, protože členové se mohou zatím organizovat jinak. ONI chtějí ukázat sílu. Chtějí překročit Rubikon, za nímž už nám „demokracii" dnešních elitářů nikdo rozvracet nebude. Kapři opevňují rybník, protože dobře vědí, že jsou dobré důvody pro jeho zahnívání a že berou ostatním životní prostor a svobodu. A o tu tady především jde!

Jedná se o to, že nepohodlným se přilepí na čelo nálepka extrémismu. Dokonce se argumentuje tím, kdo se s kým stýká! Jak napsal Marek Šnajdr ve svém zdejším blogu, jak vystřiženém z předlistopadového Rudého práva: „V případě zakázání či nezakázání „Vandasových soukmenovců" jde o to, zda jsme ochotni tolerovat na české politické scéně politickou stranu, která svým programem, ale především svým napojením na extremistické síly, ohrožuje mladou českou demokracii. Stačí se podívat na snadno prokazatelné osobní napojení některých členů Dělnické strany na nejradikálnější neonacisty z Národního odporu a podobných extremistických organizací, abychom dospěli k závěru, že takovéto uskupení nemá na české politické scéně co pohledávat."

Pan Šnajdr se neodvážil pustit diskusi, protože by někdo mohl upozornit na skutečnosti, které by snadno mohly rozvrátit jeho pózu mravokárce. Ale podívejme se na věcné důvody, které uvádí:

(1) Nebezpečí islámského fundamentalismu: Není vinou Dělnické strany, která není v parlamentu, že stát upřednostňuje „politickou korektnost" v zájmu velkých členů EU, kteří chtějí svůj imigrační problém rozředit a řešit na náš úkor. (2) Zneužívání různých sociálních dávek: Jen se podívejme, žijí tady celé skupiny lidí, a to už po celou generaci, kteří si odvykli pracovat a navykli na bezzásluhovou existenci. (3) Kriminalita Čechů a Rómů: Předně má asi na mysli Cikány, kteří jsou také Čechy. Proto by měl být k nim stejný přístup jako k ostatním. Stačí udělat statistiku, která je „politicky korektně" zakázaná, a uvidíme, kde je problém.

Hlavní však je, že za názor se nesmí trestat. Pan Šnajdr píše: „Úplnou svobodu slova si mohou dovolit Spojené státy, které ve své dlouhotrvající demokratické tradici nemají osobní zkušenost s totalitními režimy, ať již nacistického či komunistického ražení." To snad nepotřebuje komentář. Takto bychom zdůvodnili každou represi.

Dělnická strana není tak nebezpečná jako problémy, proti nímž se vymezuje. Ano, stíhejme násilné trestné činy. Ale nebojujme se slovy, se symboly a s písněmi. Kdyby z toho stát nerozpoutal kampaň, tak by to byla okrajová strana, s níž by si demokracie poradila samočistícím způsobem třeba u voleb. Takové výkřiky jako ty Šnajdrovy však jim dělají zbytečnou propagaci a nahánějí sympatizanty. A to se týká především soudní „války", kterou vyvolal další „demokrat" Pecina, kumpán pana Šnajdra z propojených firem v mém rodném městě. Tuto poznámku jsem učinil jako reakci na jeho argumentaci matkou pana Vandase.

Nacistické symboly jsou natolik diskvalifikovány, že zvláště v České republice nemohou oslovit ani skutečné nacionalisty. Je to odporné, ale když někdo chce ukazovat svoji ubohost, nechme je být. Jinak se začneme podobat těm, jejichž symboly poslouží jako záminka pro uplatnění jejich metod.

Jěště k těm politickým procesům. Justice má teď šanci se částečně očistit. Těch politických rozhodnutí, která v poslední době učinil třeba Ústavní soud, naposled při odevzdání suverenity České republiky, bylo opravdu už dost. A slyším trávu růst: Jestli se to teď nezlomí, brzy podobné články nebudete číst.

 

PS Zapomněl jsem se zmínit o neuvěřitelném případu řidiče tramvaje Aleše Červenky, kterého Dopravní podnik Praha chce propustit na základě šály Dělnické strany položené za sklem. Svědčí to o tom, kam tato hysterie vede. Po dohodě se svým advokátem rádi nabídneme právní pomoc.

 

Autor: Dušan Streit | pátek 15.1.2010 10:45 | karma článku: 37,38 | přečteno: 3892x
  • Další články autora

Dušan Streit

Další zákeřná sketa – Viktor Nárožný

Nevím, jestli se jedná o alter ego Leo Wolfa nebo o reálného zákeřného fízla, který pomlouvačně kydá špínu s cílem mě znevěrohodnit.

27.3.2014 v 14:12 | Karma: 11,77 | Přečteno: 5379x | Diskuse| Hyde park

Dušan Streit

Atomová Julia by z vozíčku ubránila Krym

Na Bělehrad! Tato scéna Švejka mávajícího berlí na kolečkovém křesle se mi vybavila poté, co byl zveřejněn odposlech telefonátu Tymošenkové s bývalým místopředsedou ukrajinské bezpečnostní rady Šufryčem.

27.3.2014 v 12:03 | Karma: 42,50 | Přečteno: 4003x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Totalita protektorátní byla ještě zrůdnější než komunistická

Německá okupace byla horší než sovětská. A člen KSČ, který z ní po Listopadu vystoupil, aby dělal politiku jinde, je hoden většího opovržení než dnešní člen KSČM.

26.3.2014 v 11:32 | Karma: 44,06 | Přečteno: 8113x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Ministryně Válková, omluva zdaleka nestačí!

Tato předlistopadová členka KSČ, trvale bydlící v bavorském Pasově, která byla ještě v roce 2011 vedoucí katedry na plzeňských právech, jež sama získala profesuru na tak „prestižní“ univerzitě, jako je trnavská, se nikdy neměla stát českou ministryní, navíc v resortu spravedlnosti.

25.3.2014 v 12:02 | Karma: 38,45 | Přečteno: 2540x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Divadelní ministr obrany vs normální pán. Vadí ještě komunista víc?

V jídelně máme televizi a já mám hloupý zvyk při obědě přes protesty svého staršího syna pouštět ČT 24. A tak v neděli většinou vidím kousek Otázek Václava Moravce. Nemám ho rád, nedívám se cíleně, takže nevídávám začátek ani konec.

24.3.2014 v 11:15 | Karma: 43,15 | Přečteno: 4594x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

Zatkněte propalestinské levicové fašisty, vyzývá demokratický kongresman

25. dubna 2024  20:44

Demokratický kongresman Adam Smith označil propalestinské demonstranty za „levicové fašisty“ a...

Pád zhýralého náměstka otřásl Moskvou. Pod Šojguem se houpe židle

25. dubna 2024

Premium Ruskou politickou scénu rozvířil největší korupční skandál od začátku války. Zatčení náměstka...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...