Považte, Paroubek se vidí v čele sportovců

2. 03. 2010 12:04:59
Slibuje, že po výhře ve volbách převede sport přímo pod premiéra, tedy pod sebe (viz iDnes).

Chce jen populisticky využít zvýšeného zájmu lidí o sport po olympiádě. Dokonce v době prohlubující se krize uvažuje, jak dostat do Česka fotbalové Euro. Naše hvězda nejzářivější chce prostě dát lidu chléb a hry. Proto začala pořádat i cirkusová představení na ledě.

Škoda slov by bylo rozebírat ekonomické možnosti státu přípravy nějaké monstrózní sportovní akce. Koho nevyučilo ani pořádání Mistrovství světa v klasickém lyžování 2009 v Liberci, zaslouží, aby po „hrách“ na něj opravdu zbyl jen „chléb“ s vodou.

Ale zastavme se u Paroubka a sportu. Chápu, že chce mít pod palcem voličskou skupinu hospodských fandů, je jich mnoho. Ale stačí prostý pohled ke zjištění, jak daleko tento bafuňář ke skutečnému sportu má. Nějak jsem neuvěřil paní Petře Paroubkové, že její manžel je schopen proplachtit deset metrů, jen aby napravil její plážový slunečník. No a ruku na srdce, na sumo je zase příliš útlý.

Prostě Paroubek a sport se má k sobě jako tělnatý papaláš a proletář, čili jako kozel a zahrada. Když už ministr sportu není bývalá sportovní hvězda jako Pelé, Jelinek, Treťjak, Killy nebo Platini, neměl by být aspoň antireklamou na pohyb. To i Antonín „Hergot“ Himl na tom byl lépe. K oslovení mládeže prostě nemá pantáta Paroubek exteriér ani interiér, a to i kdyby se pasoval na ministra mládí, radosti a RaJe na zemi.

Jaké z toho plyne poučení? Paroubek má prostě ve svých marťanských genech, aby se montoval do věcí, k nimž nemá absolutně předpoklady. Cirky, pokleslá zábava, srocení davů - tam může svou dikcí bývalého aparátčíka s modulací megafonu oslovit sobě rovné, ale „na saka nepouštět“! To je metafora z dob Biĺaka, která nás utvrdila v tom, kam vede, když se neumětelové připustí do vážných akcí.

Takže nejen sport, ale především ekonomika by před Paroubkem měla být ochráněna. Jako „měnový expert“ se projevil už na pražském magistrátu, když fixoval v neprospěch Prahy devizový kurz, přestože byl zrovna nejméně příznivý, čímž vznikly hlavnímu městu obrovské ztráty. A to nebyly jeho jediné škody, které Praze v souvislosti s První městskou bankou udělal.

Vrcholem jeho odborné diskreditace pak bylo, když Paroubkův kabinet v létě 2005 potřeboval utratit nějakých patnáct miliard korun, které v ČNB byly blokovány v eurech. Ke všeobecnému veselí ekonomů však k tomu v televizi opakovaně prohlásil, že vláda v ČNB uložila ony rance eur, aby při jejich prodeji na trhu nedošlo k oslabení české koruny. Tohle nebezpečí prý pominulo, a tak je možné eura utratit. I pro ekonomické laiky je jasné, že nabídka eur s poptávkou po koruně naši měnu posiluje. Přesto si svůj nesmysl prosadil a peníze rozfofroval.

Pustit tohoto člověka k vládě je stejně šílené, jako kdybychom od něj chtěli sportovní výkony. Někomu prostě Nejvyšší bytost nenadělila...

Autor: Dušan Streit | úterý 2.3.2010 12:04 | karma článku: 47.77 | přečteno: 14830x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 7.91 | Přečteno: 105 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 26.70 | Přečteno: 526 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.25 | Přečteno: 518 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 469 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2310 | Diskuse
Počet článků 1144 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3937
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie. Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní! Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...