Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diverzní jednotka Kalousek-Schwarzenberg

Jeden si vzal na starost demontáž zaběhlých sociálních systémů, aniž by je nahradil pravicovými mechanismy, druhý si vzal na starost rovnou demontáž České republiky.

 

Když připočteme Drábka a chaotickou „reformu“ ve zdravotnictví, kterou by bylo možno charakterizovat jako »méně muziky za více peněz«, s plným vědomím prohlašuji, že jsme ještě neměli ve vládě takto děsivou pátou kolonu.

Proč? Copak jsme neměli jiný tragický tandem Paroubek – Dluhoslav? Jenže výše uvedené pseudopravicové duo na dlouhá léta diskredituje pravicovou politiku. Takže nakonec za sebou toho Dluhoslava do vlády přivlečou zpět; a navíc v nejméně vhodnou dobu. Oni sami už ovšem budou (jsou) za vodou.

V sobotním Právu jsem četl velký rozhovor s Kalouskem. Ten opět dokázal, že nejenže už dvacet let (nezapomeňme, že byl předsedou rozpočtového výboru i za socanů) devastuje českou ekonomiku, ale také prostou logiku.

Na otázku redaktora, kterému stejně jako mi uniká smysl druhého pilíře důchodové „reformy“, který dnes už v jiné podobě vlastně funguje, nadto se státním příspěvkem, se jal vysvětlovat, že ona dvě procenta, která si bude muset každý spořící připlatit, kdokoli – i ten nízkopříjmový – ve svém rodinném rozpočtu přece najde. Pro něj je to jen otázka priorit. Opomíjím už, že „zapomněl“ na další procenta, která lidem háže na bedra nesmyslným zvýšením DPH, o zvýšení spoluúčasti ve zdravotnictví nemluvě.

Hlavní, do nebe volající útok na zdravou logiku však předvedl, když zcela vyloučil jedno či dvě procenta, o něž by se mohly zvýšit daně obchodních společností. To by prý zadusilo konkurenceschopnost. Takže ani relativní polovina toho, co musí každý chudák nalézt ve svém rodinném rozpočtu, bohaté firmy podle něj nenajdou. Ty chudé stejně daně neplatí. Zároveň se mají snižovat – i pod tlakem EU – firemní náklady práce. To by bylo sice chvályhodné, ale v jiné době a nikoliv proto, abychom konkurovali nízkou cenou práce místo vysokou přidanou hodnotou. Čínu stejně netrumfneme.

Pane Kalousku, hloupost není pravicová kvalifikace! Ale co by chtěl člověk od chemika na financích a od kozla v zahradě. V diskusi o důchodovém věku se nechal komik Kalousek strhnout i k argumentaci o křepkých osmdesátnících, v roce 2040 vykonávajících profese řidičů...

Ale ani to ještě nebylo to nejtragikomičtější. Tento člověk, jehož jméno provází už dvacet let gigantické zadlužování České republiky, se přihlásil k úloze strýčka Skrblíka. Šetřit prý bude, protože nám to uložila Evropská unie. Ona přece nejlépe ví, jak se do toho Řecka přece jen dostat (dodávám já): To musíte šetřit úplně na všem, kromě občanů, které šetřit naopak nelze, a při tom šetření na životní úrovni musíte pamatovat na sebe i na ekonomicky spjaté subjekty, avšak především musíte dávat kšeft německým a francouzkým bankám, tyjícím z dalších a dalších schodkových rozpočtů. Jaká že bude letošní Kalouskova sekyra?

Takto se dnes vedou výbojné války. Řecko už je okupováno...

Kalousek se špidlovsky zaklíná Evropskou unií. To je mantra všech neschopných, vzpomeňme třeba na Součkovou a její balené koblihy. Signifikantní bylo, což jsem náhodou nedávno zahlédl v televizi, jak popisoval každoměsíční schůzky ministrů financí EU. Prý - když už musí být veřejné - vše se projedná na snídani předem. Před kamerami to údajně nejde. Bodejť by ty úradky snesly světla kamer. Pod pokličkou musí zůstat, jak malí zaprodávají své zájmy na vrub diktátu velkých členů. A tak Kalousek v rozporu se zákonem o rozpočtových pravidlech zavázal loni a letos v květnu Českou republiku k ručení za dluhopisy EU pro finanční pomoc Irsku a Portugalsku v celkové výši 15 miliard korun.

Jeho formální šéf Schwarzenberg to dělá z přesvědčení a rodové nostalgie. Prý nesmíme být „zlobivé dítě“ EU. Tento loajální kumpán válečného zločince a mafiána Thaçiho předložil vládě takovou eurovazalskou koncepci zahraniční politiky ČR, že to bylo příliš i na snášenlivého Nečase i na kosmopolitu Vondru.

Havel si tedy vychoval „důstojné“ nástupce. Sotva jsme se zbavili Kocába, teď tohle... A to je další bod pro našeho jubilujícího prezidenta. Aspoň někdo ty servilní ohlupovače částečně vyvažuje.

 

 

Autor: Dušan Streit | pondělí 20.6.2011 7:46 | karma článku: 36,41 | přečteno: 4019x
  • Další články autora

Dušan Streit

Další zákeřná sketa – Viktor Nárožný

Nevím, jestli se jedná o alter ego Leo Wolfa nebo o reálného zákeřného fízla, který pomlouvačně kydá špínu s cílem mě znevěrohodnit.

27.3.2014 v 14:12 | Karma: 11,77 | Přečteno: 5379x | Diskuse| Hyde park

Dušan Streit

Atomová Julia by z vozíčku ubránila Krym

Na Bělehrad! Tato scéna Švejka mávajícího berlí na kolečkovém křesle se mi vybavila poté, co byl zveřejněn odposlech telefonátu Tymošenkové s bývalým místopředsedou ukrajinské bezpečnostní rady Šufryčem.

27.3.2014 v 12:03 | Karma: 42,49 | Přečteno: 4002x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Totalita protektorátní byla ještě zrůdnější než komunistická

Německá okupace byla horší než sovětská. A člen KSČ, který z ní po Listopadu vystoupil, aby dělal politiku jinde, je hoden většího opovržení než dnešní člen KSČM.

26.3.2014 v 11:32 | Karma: 44,06 | Přečteno: 8113x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Ministryně Válková, omluva zdaleka nestačí!

Tato předlistopadová členka KSČ, trvale bydlící v bavorském Pasově, která byla ještě v roce 2011 vedoucí katedry na plzeňských právech, jež sama získala profesuru na tak „prestižní“ univerzitě, jako je trnavská, se nikdy neměla stát českou ministryní, navíc v resortu spravedlnosti.

25.3.2014 v 12:02 | Karma: 38,45 | Přečteno: 2540x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Divadelní ministr obrany vs normální pán. Vadí ještě komunista víc?

V jídelně máme televizi a já mám hloupý zvyk při obědě přes protesty svého staršího syna pouštět ČT 24. A tak v neděli většinou vidím kousek Otázek Václava Moravce. Nemám ho rád, nedívám se cíleně, takže nevídávám začátek ani konec.

24.3.2014 v 11:15 | Karma: 43,15 | Přečteno: 4594x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Soud potrestá brutální útok na dívku, bodnutá do krku skončila v pytli v lese

24. dubna 2024

Krajský soud v Plzni dnes vynese rozsudek nad devatenáctiletým Ukrajincem Viktorem Veselovským,...

Podezřelé nákupy zbraní se mají hlásit už od července, schvaluje vláda

24. dubna 2024  5:25

Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

Nenávist vůči Ukrajincům, segregace Romů. Amnesty International kritizuje Česko

24. dubna 2024  2:28

Ukrajinští uprchlíci se loni v Česku potýkali s nenávistnými projevy a diskriminací, pokračovala...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...