Ať démos (lid) sklapne, teď má slovo SarkoM

4. 11. 2011 12:01:59
To bylo keců, jak Evropská unie i po ́Lisabonu ́ zůstane rájem demokracie, v němž zůstanou zachována i práva malých členů. Všechno se má proklamativně odvíjet od lidských práv. Jenže se ukázalo, že lid se smrsknul na duo Merkelová – Sarkozy (dále jen SarkoM).
To je srandy...  :-(
To je srandy... :-(

Ostatní mají právo se podvolit bez reptání, jinak nastupují ultimáta. Přece už z jiné diktatury známe heslo: „Kdo nejde s námi, jde proti nám“. A tak to i dnes funguje. Jednoduše jde o vyděračské metody. Kdo nesouhlasí, je kazisvět, který ponese nedozírné následky. Referenda se vám holoubkové zachtělo? Tak rychle na tento hlas lidu zapomeňte! Ony jsou kolaborantské vlády i parlamenty přece jen manipulovatelnější.

Když už se nedá nic dělat, protože referendum je v ústavě (Irsko), bude se opakovat, pokud démos rozhodl „špatně“. Ale běda, kdyby někoho napadlo v životně důležitých otázkách suverenity – politické či hospodářské – nechat démos promluvit; ten má být jen za křoví a obětního beránka. A totéž se týká celých států mimo Německa a Francie. Tam lid má svou moc vyměnit politiky, kteří pak budou řídit celou Evropu k obrazu svému (tedy i francouzských a německých voličů).

Ostatní mohou své volební lístky rovnou roztrhat. Nějaké obstrukce v národních parlamentech nic neřeší. Stejně všichni pod diktátem EU a jejich orgánů (jak mužského tak ženského) budou schvalovat v zásadě totéž – cestu do Řecka. Mění se jen kulisy, délka a členitost této cesty. I v našem parlamentu, který „pracuje“ i v noci, se stejně nic zásadního změnit nemůže, dokud neobnovíme suverenitu.

Bláznivost celé situace dokresluje, když si položíme otázku, nač jsou pak ty desetitisíce volených i nevolených darmožroutů v Bruseli, ale i ve Štrasburku. Kde je ́mokrý hadr ́ Van Rompuy? A ministryně zahraničí EU snad sublimovala, když pochopila, že tato země, jíž by reprezentovala, neexistuje. EU prostě řídí SarkoM a tato rakovina je progresivní. Ačkoliv na takové metody řízení by stačily dvě křesla a dva mobily, ohromné náklady tečou do šíleného aparátu EU neustále. My přispíváme denně asi 101 milióny korun českých.

Ukazuje se, že ve skutečnosti neexistovali žádní euroskeptici a eurofobové, dokonce ani eurokatastrofisté, leč jednalo se vždy toliko o eurorealisty, kteří předem vývoj EU – zejména po ́Lisabonu ́ - dokázali posoudit bez utopického balastu a růžových brýlí nadšenců. Naproti tomu neexistovali eurofilové, ale jen a pouze euronaivové či euronadšenci, zkráceně – hlupáci.

Pokud by si měla EU zachovat budoucnost – tedy nikoliv katastrofickou -, musela by se navrátit k původním hodnotám založeným na rozšiřování svobod, nikoliv direktiv. Reálné to však není, proto čeká EU zaostávání, neustálé turbulence a pravděpodobně i politický krach, který nevylučuje žádný z katastrofických scénářů.

Už dnes je pravděpodobné, že do toho začne promlouvat ́ulice ́. Z ní měl Papandreu strach. Pak se zlekl více SarkoMu, který metastázuje v Řecku za pomoci domácích kolaborantů. Ale to situaci pouze radikalizuje. Řecko má právo svobodně a důstojně zkrachovat, aby mělo šanci na rozvoj, nikoliv jen na třicetileté splácení dluhů bez jakékoliv perspektivy.

Pokud se týká EU ve stávajícím provedení, je z ní třeba bezodkladně vystoupit. Protože vím, jakým tlakům by iniciátoři tohoto plánu čelili, vidím jako východisko, snažit se intenzivním diplomatickým úsilím vytvořit klub dnešních členů, kteří by byli ochotni si vyjednat nejen podmínky opuštění dnešního molocha vedeného SarkoMem, ale třeba i spolu uzavřít mezivládní dohody vedoucí ke vzniku společenství na principech někdejšího EHS. Určitě by bylo třeba oslovit státy Visegrádu a možná i Velkou Británii.

Jak toho ale dosáhnout se Schwarzenbergem... (o ostatních kolaborantech nemluvě)?

Ceterum autem censeo Unionem Europaeam esse delendam!

Autor: Dušan Streit | pátek 4.11.2011 12:01 | karma článku: 39.08 | přečteno: 3715x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 27.15 | Přečteno: 407 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 25.28 | Přečteno: 1165 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 15.97 | Přečteno: 436 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 15.01 | Přečteno: 257 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.96 | Přečteno: 678 | Diskuse
Počet článků 1144 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3937
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie. Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní! Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...