Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Duka předvádí, co nás čeká, pokud katolíci získají peníze a moc

ČSSD ponechávám stranou, protože jen v rámci demokratické soutěže využívá očekávaným způsobem munici, kterou jí TOP09 a ODS vložila do rukou v honbě za účastí při největším přesunu půdy, majetku a peněz k jednomu soukromému nabyvateli.

Volební plakát ČSSD. Kdo má ten dáreček levici na svědomí?

K tomu, aby se Vatikán pak neoddiskutovatelně stal největším vlastníkem nemovitostí v ČR, stačí ratifikovat už dávno připravenou mezinárodní smlouvu. To horečné šturmování koalice v součinnosti s preláty má navrch i před kampaní do krajských a senátních voleb.

Chci ale okomentovat vyjádření pražského arcibiskupa Dominika Duky a dalších církevních představitelů, že kampaň proti církevním „restitucím“ je nekultivovanou a nekulturní cestou ohrožující samotnou podstatu demokracie: „Způsob nevěcného vedení argumentace a demagogická útočná kampaň České strany sociálně demokratické, vedená mimo jiné i pomocí billboardů, vytvářejí ve společnosti atmosféru neopodstatněné závisti a nenávisti nejen vůči církvím a náboženským společnostem, ale i vůči občanům jako takovým...Pamětníci mohou potvrdit, že si nezadá s neblahými antisemitskými a antiklerikálními plakáty ´třetí říše´, na rudo přetřenými gottwaldovskými ideology.“

Ale pozor! Nejde o žádnou hysterickou reakci církví, jak mnozí uvádějí. Jde o plánovitý a promyšlený tah v honbě za majetky, mocí a vlivem. Kdo nevěří, tak mu doporučuji svůj článek „Duka předčil i Vlka. Hrozí pohledávkami, penalizací, soudy i tresty“ dokládající, že už 13. června, tedy ještě před billboardovou kampaní ČSSD, kardinál Duka ztratil pojem o demokracii. Pokračovalo to 4. července, kdy Duka a spol. v novém prohlášení kritizovali Parlament, že přestává plnit úlohu garanta legitimity a demokracie, protože prý nevkusná rétorika vyvolává protináboženské a proticírkevní nálady části společnosti. Údajně mají být tak uráženi fakticky všichni věřící, žijící v naší zemi.

O co jde? Jak jsem napsal již zde (dovolím si zopakovat se zvýrazněním podstatného):

»Musíme si uvědomit, že kromě desítek miliard, které budou ještě naši vnuci splácet církvím, a kromě vydání nemovitého i movitého majetku, tak katolická církev se stane v ateistickém Česku největším vlastníkem půdy. Předpokládá se vydání až 200 tisíc hektarů polí, lesů a dalších pozemků (církve vykazují téměř 262 tisíc hektarů). Pro srovnání, dosud největší držitel pozemků – Babišův Agrofert – ovládá 57 tisíc hektarů, ale v tom jsou zahrnuty i pronájmy. Jen pozemkový fond pro církve blokuje 49 tisíc hektarů.

Pokud zákon projde v Senátu a pokud jej podepíše i prezident, bude katolická církev zdaleka kapitálově nejsilnějším vlastníkem půdy v České republice. V tomto rozsahu už zdaleka nejde o nějaké farnosti. A je vůbec otázkou, zda půjde ještě o kapitál český, nebo daleko spíše vatikánský. Takový anachronismus nás vrátí někam před První republiku a otevře i restituční nároky dalších zahraničních subjektů. Všichni, kteří jsme nic neukradli, se máme i s potomky skládat na to, aby církev dosáhla zničehonic postavení a vlivu, které jí u nás naprosto nepřísluší. Je to válka o zásadní zlom, jaký nemá v mimorevolučních dobách obdoby, srovnatelný snad jen s Bílou horou.«

A uvažujme dál. Babiš, který bude oproti církvím jen drobným hospodářem, si vydobyl takový vliv, že se cítí na příštího českého prezidenta. Dovedete si představit, o jaký zlom v mocenských poměrech státu tady běží? Kdo mi nerozumí, ať nahlédne do Polska.

Zdaleka tady nejde jen o zákaz potratů a povinné náboženství. Jde o přelom, který by Čechy (myšleno občany) vrátil někam před Husa. Kdyby se Češi mohli vyjádřit v referendu, jistě by si nepřáli, aby museli spoléhat ve svém životě na církevní charitu, aby byli okázáni na církevní hospice a aby jejich potomky formovalo církevní školství se svými dogmaty.

Přitom právě to je hlavním argumentem církví. Děkuji pěkně, já mám o moderní společnosti jiné představy. A pohádky o tom, kterak církev bere majetek jakožto břímě a závazek, by byly až směšné, kdyby nebyly drzé. To stejné platí o „výhodnosti“ pro stát, když se církev zhostí „oběti“ spravovat vydaný majetek. To jsem doprovodil výpočty ve svém článku: „Když jde o církevní „restituce“, fyzik Nečas neumí počítat“.

Podstatné pro mě je, že mají vracet ti, kteří nejenže nic neukradli, ale sami byli okradeni. Mají důvod něco ze svých penzí vracet důchodci, kteří celý život pracovali a které nejdříve okrádali komunisté a nakonec všichni ti novodobí kalouskové? Uvědomme si, že mnozí ti odvážnější i v dnešní době doplácejí na své nízké příjmy v totalitě. Uvědomme si, že mnozí vytvářeli hodnoty, z jejichž pozdější privatizace nic neměli. Mají důvod něco vracet naši potomci, kteří nejenže nic neukradli, ale kteří se narodili s Kalouskovou složenkou v kolébce?

Postavení církví v České republice je už dnes silnější, než jim podle skutečných počtů všech, kteří se s nimi opravdu identifikují, náleží. Žádné zvraty pozemkových reforem nejsou v zájmu českých občanů! Jsou zločinným útokem na životní úroveň i svobody miliónů lidí. Ale věřící mohou být klidní. Nikdo jim jejich víru ani hodnoty nebere.

 

 

Autor: Dušan Streit | čtvrtek 9.8.2012 15:49 | karma článku: 43,70 | přečteno: 4972x
  • Další články autora

Dušan Streit

Další zákeřná sketa – Viktor Nárožný

Nevím, jestli se jedná o alter ego Leo Wolfa nebo o reálného zákeřného fízla, který pomlouvačně kydá špínu s cílem mě znevěrohodnit.

27.3.2014 v 14:12 | Karma: 11,77 | Přečteno: 5379x | Diskuse| Hyde park

Dušan Streit

Atomová Julia by z vozíčku ubránila Krym

Na Bělehrad! Tato scéna Švejka mávajícího berlí na kolečkovém křesle se mi vybavila poté, co byl zveřejněn odposlech telefonátu Tymošenkové s bývalým místopředsedou ukrajinské bezpečnostní rady Šufryčem.

27.3.2014 v 12:03 | Karma: 42,50 | Přečteno: 4003x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Totalita protektorátní byla ještě zrůdnější než komunistická

Německá okupace byla horší než sovětská. A člen KSČ, který z ní po Listopadu vystoupil, aby dělal politiku jinde, je hoden většího opovržení než dnešní člen KSČM.

26.3.2014 v 11:32 | Karma: 44,06 | Přečteno: 8113x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Ministryně Válková, omluva zdaleka nestačí!

Tato předlistopadová členka KSČ, trvale bydlící v bavorském Pasově, která byla ještě v roce 2011 vedoucí katedry na plzeňských právech, jež sama získala profesuru na tak „prestižní“ univerzitě, jako je trnavská, se nikdy neměla stát českou ministryní, navíc v resortu spravedlnosti.

25.3.2014 v 12:02 | Karma: 38,45 | Přečteno: 2540x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Divadelní ministr obrany vs normální pán. Vadí ještě komunista víc?

V jídelně máme televizi a já mám hloupý zvyk při obědě přes protesty svého staršího syna pouštět ČT 24. A tak v neděli většinou vidím kousek Otázek Václava Moravce. Nemám ho rád, nedívám se cíleně, takže nevídávám začátek ani konec.

24.3.2014 v 11:15 | Karma: 43,15 | Přečteno: 4594x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Langšádlová končí ve vládě. Méně podle šéfky TOP 09 myslela na prezentaci

25. dubna 2024  8:08,  aktualizováno  14:28

Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě Petra Fialy jako ministryně pro vědu a výzkum. Jméno...

Ministerstvo vyčlenilo vakcíny pro těhotné. Válek apeluje na přeočkování dětí

25. dubna 2024  11:30,  aktualizováno  14:24

V Česku stále rapidně přibývá případů černého kašle. „Registrujeme 956 nových případů,“ řekla...

Trumpova bulvární odysea. Jeho věrní z něj dělali nadsamce, soupeře likvidovali

25. dubna 2024  14:10

Premium Aktuální soud s Donaldem Trumpem, ve kterém se propírají i jeho opakované zálety, je unikátní...

Muž se nadýchal chemikálie, která unikla z tlakové lahve. Patrně jde o chlor

25. dubna 2024  13:45

Kvůli úniku neznámého štiplavého plynu zasahovali hasiči ve středu a ve čtvrtek v Gorkého ulici v...

  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...