Kdo volil ODS a TOP 09, volil komunisty

15. 10. 2012 14:07:59
Už asi dva roky zde opakuji, že tyto dvě strany zcela diskreditují autentickou pravici v ČR. A ejhle, když ti pseudopravicoví šarlatáni nahnali voliče do náruče KSČM, tak jejich příznivci nejvíce kňučí, jak prý republika zrudla.

Pokud zrudla, tak jenom vzteky. Odkdy pravicové strany zvedají daně? A pozor, není to jenom milionářská daň nebo DPH, ale také majetkové daně, tedy i daň z nemovitostí a daň z převodu nemovitostí. Odkdy pravicové strany podrývají suverenitu státu? Odkdy parazitují na přerozdělování a dotacích? Odkdy trpí internacionalismem?

To všechno doprovází neskutečné farizejství. O tom Nečasově jsem psal naposled v článku „Nečas propásl příležitost spáchat harakiri“. Po volbách se vymlouval, že propad jeho strany až na neskutečných 12% je obvyklou daní za vládnutí. Hned si ale protiřečil, za neúspěchem v krajích stojí místní politici, nikoliv centrální vedení strany. A korunu tomu nasadil vychloubáním se plzeňským úspěchem Pospíšila, který dostal bonus v podobě protestních hlasů proti Nečasovi, jenž jej odvolal, a to za velmi podezřelých okolností.

Nečas se snaží dělat silácká gesta, ale nikdo jeho kategorickým výkřikům už nevěří. Kdo na to nemá, prostě v apatyce charisma nekoupí, a potom nějaké bouchání pěstičkou vypadá velmi trapně až směšně. Také všichni vidí, že jej vodí Kalousek na špagátku. A ten mu jeho loajalitu zdaleka neoplácí, protože na rozdíl od Nečase si uvědomuje, že je to nejen koaliční partner, ale zejména politický konkurent.

Pokud se týká TOP 09, v každé společnosti existuje těch 7% užitečných idiotů, kteří slyší na hyperpravicovou rétoriku, ačkoliv sami vzhledem ke svému sociálnímu zařazení by měli být spíše potenciálními voliči levice. Potom v odlesku miliardářů typu Schwarzenberga a Bakaly se cítí něčím více a rádi opakují průpovídky o levicové lůze, k níž mají mnohem blíže než k těm, kteří je obloudili.

KSČM vydělala na tom, že ještě neměli příležitost nic ukrást ani příliš pokazit. To je první kladný bod, protože takové megazloděje, kteří se kryjí za dvě výše jmenované strany, ale také za ČSSD, prostě zatím neměli možnost vyprodukovat. Druhým kladným bodem je, že jsou euroskeptičtější než ostatní parlamentní strany. A v době vystřízlivění občanů ve vztahu k EU sehrálo svou roli i to.

A přidávám další důvod jejich vystoupení z gheta, jímž jsou bývalí komunisté Fischer a Dlouhý, kteří jako předlistopadoví komunisté mají tu drzost kandidovat dokonce na prezidenta republiky. Nakonec další kandidát P. Sobotka také navštěvoval VUML. A Fischer to bohužel zřejmě vyhraje. Převlékači kabátů, sloužící jakémukoliv režimu, jsou pro mě horší, než čitelní a poctiví komunisté. Nevím, proč by měli být lepší tito tři a dále třeba Čalfa, Tošovský, Stráský, Dyba, Ježek, Tlustý či Kočárník, kteří už jsou za vodou, než dnešní členové komunistů.

Byl bych samozřejmě raději, kdyby protestní hlasy získala některá neparlamentní pravicová strana (i když to dělení na pravici a levici může být zavádějící). Ale bohužel, kvůli ODS a TOP 09 nám rostou a zřejmě dále porostou preference KSČM. Ztrácet bude i ČSSD. Není to tím, že by země zrudla. Ale jestliže se vládní strany i po tomto výprasku budou chovat tak, aby dokončily své zlodějny stůj co stůj, přijde po nich potopa. Velmi pravděpodobně rudá. A doufejme, že nebude mít barvu krve.

Autor: Dušan Streit | pondělí 15.10.2012 14:07 | karma článku: 38.85 | přečteno: 2826x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 11.25 | Přečteno: 103 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 24.95 | Přečteno: 495 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 463 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2303 | Diskuse

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.86 | Přečteno: 650 | Diskuse
Počet článků 1144 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3937
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie. Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní! Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...