Zemřel král? Soudce? Zákonodárce? Ne, příživník a delikvent!

22. 10. 2012 11:48:59
Všechny sdělovací prostředky předvedly, jakým jsou odporným bulvárem. Ne, že by Nova zůstávala pozadu, ale „vyznamenala“ se především Česká televize, která sledovala pohřeb Jana Lipy-Daniše, jako by zemřela nějaká skutečná celebrita.

S těmi králi se nějak roztrhl pytel. Jako valašský „král“ se cítí komediant Bolek Polívka. Sexuolog Radim Uzel se zase nechal pasovat na lašského „markraběte“. Má ovšem konkurenci v lašském „králi“, místním pošukovi Zdeňku Krulikovském. Ne vždy jde o legraci, tito lidé se o svůj „titul“ dokáží i soudit.

A bulvární média, což jsou téměř všechna, jsou o tom ochotna vážně informovat i ve svých zpravodajských relacích. Vyrábějí se tak falešné celebrity a odvádí se pozornost od skutečně vážných problémů dnešní doby. Přitom ta bulvarizace je jedním z nich. Třeba na Televizní noviny na Nově, které jsou něčím mezi černou kronikou, reportáží paparazziů a reklamou, se už nedá absolutně podívat.

Minulý týden měli všichni žeň u příležitosti smrti ostravského Cikána Jana Lipy, původním jménem Daniše. Ze všech kanálů a novin se na nás valily informace o jeho „zásluhách“, respektu, truchlení stovek Olachů a jeho pohřeb bychom klidně mohli sledovat v přímém přenosu.

Prý byl nejen „králem“, ale i spravedlivým a respektovaným „soudcem“, který měl pro svou komunitu vydávat i „zákony“. Kde to hergot jsme?! V nějaké cikánské džamahírii? Tohle už je tedy nebezpečné! A žádnou takovou poznámku jsem v oficiálních médiích nečetl ani neslyšel.

Kdo Jan Lipa-Daniš vlastně byl? Třikrát trestaný příjemce sociálních dávek. Trestán byl za fyzické napadení úřednice vyřizující sociální dávky. Ta u sodu řekla: „Měl komfort, který neměl žádný jiný občan. Sociální pracovnice dokonce s různými dokumenty jezdily za Lipou domů, nebo naopak souhlasily s tím, aby listiny od Lípy vozil na úřad jeho taxikář. Nechtěly jsme jít do konfliktu s panem Lípou.“ Přestože mu hrozil až čtyřletý trest natvrdo za napadení úřední osoby a za výtržnictví, dostal pouze podmínku, aby se v Bruseli nezlobili.

To nebyl jeho jediný problém se zákonem. Pak byl trestán za zdemolování automobilu z půjčovny (nikoliv při autonehodě). A hlavně za křivé svědectví, když se krvavě střetly dva klany olašských Cikánů. Ostravský klan napadl – dokonce i střelnou zbraní - ten brněnský, když rodina z Brna nevrátila věno za nevěstu, která si našla jiného (a to ani poté, co unesli jejich patnáctiletou příbuznou a načtyřikrát jí přerazili nohu). Pravděpodobně nerespektovali výrok „soudce“ Lipy-Daniše. A kdo vendetu prováděl? Tři Danišové. Svědectví ovšem znělo, že na místě krvavého zločinu vůbec nebyli.

Tady vidíme, kam vede ta cikánská „justice“. Budeme to trpět a dokonce ještě popularizovat? Copak jsme v Palermu? Vypadá to tak, že i skuteční soudci dostali strach. Nevím, zda z Cikánů, nebo z Brusele. „Král“ Lipa-Daniš vždy dostal jen podmínku.

Takže já netruchlím a ani jsem nestál o to, abych věděl, že jeden zločinec a příživník zemřel. Naopak jsem rád, že ubyly jedny sociální dávky. Četl jsem nepotvrzenou informaci, že pan Lipa bydlel ve vilce v Ostravě-Zábřehu. Nevím, proč mu úředníci nedoporučili, ať ji prodá, aby nemusel čerpat dávky, jako to dělají v jiných méně křiklavých případech.

A tak se sešli tito příjemci sociálních dávek na okázalém pohřbu svého „krále“. Strkali mu do drahé rakve kromě jiných cenností i peníze. Všechny televize a noviny o tom servilně informovaly. Já bych doporučil, aby ty záběry kamer měly nějaký užitek, aby všem „dárcům“ byly odebrány sociální dávky. A nakonec, i Česká národní banka měla zakročit proti ničení peněz.

Autor: Dušan Streit | pondělí 22.10.2012 11:48 | karma článku: 48.78 | přečteno: 25402x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 8.47 | Přečteno: 195 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 13.75 | Přečteno: 208 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.85 | Přečteno: 614 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 529 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.93 | Přečteno: 472 | Diskuse
Počet článků 1144 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3937
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie. Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní! Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...