Sociokratura EU – co čeká naše děti, pokud rychle neprozřeme

6. 06. 2013 15:24:59
K novotvaru »sociokratura« se autorsky hlásím a jeho smysl a významový obsah jsem popsal ve svém předchozím článku zde. Samozřejmě, že se nejedná o žádnou českou specifiku, ale v pozadí stojí EU.
Také povodeň. Vidíte civilizační rozdíl?
Také povodeň. Vidíte civilizační rozdíl?

Dnes jsem četl v deníku Právo příšerný článek sociologa Antonína Raš(e)ka: „Vrátíme se do dávných století?“. Znovu jsem se přesvědčil, k jakým obludnostem může vést humanitní vzdělání v oboru sociologie (o Putnovi i o M. Uhlovi jsem už také psal). Inkriminovaný článek mi však připomněl plamenné až patetické výrony horlivých nadšenců minulé éry.

Nejdříve uznal, že šíření islámu, imigrace muslimů a přírůstek mladých nekvalifikovaných potomků „by se opravdu mohly stát bezpečnostní hrozbou“. Na závěr však následovalo toto emotivní provolání: „Evropa má předpoklady této výzvě čelit. V úsilí o poválečnou mocenskou rovnováhu a integraci si vybudovala Evropskou unii jako v historii dosud nebývalý projekt. EU nespojuje jen státy, ale na demokratických principech i národy a občany. To vytváří předpoklady řešit nejnáročnější problémy a pokoušet se i o leadership, ujmout se povinnosti vést svět na demokratických a humanistických principech nebo být ostatním zemím v tomto smyslu vzorem. Má-li k tomu přispět i naše republika, zcela nutně musí překonat svou dobrovolnou a viditelně lenivou okrajovost. Nemáme-li se vrátit do dávných století, z historie se poučit musíme.

Cítil jsem se, jako bych četl oslavné komunistické komentáře po XV. sjezdu KSČ. Pan Rašek nám chce říci, že obranou proti zhoubné multikulturalitě přivoláváme rok 1938 a válku. Snaží se udělat paralelu mezi tehdejším antisemitismem a dnešním počínajícím odporem proti importované islamizaci. Znepokojuje ho sice, že opět dochází k hospodářské krizi, ovšem Evropa podle něj „má stále schopnost své muslimské i jiné komunity integrovat“. Jak je vidět z výše citovaného, ovšem jen při osvíceném vedení (co jiného je leadership?) Evropské unie.

Takže co nás a zejména naše potomky v takovém „zářném“ výhledu čeká? Teď už odbočuji od růžového článku k realisticky černé vizi. Ještě je čas se jí vzepřít. Budu citovat, co jsem napsal v komunikaci s jedním svým vzdělaným a váženým známým a snad i přítelem A.B.. On mi mj. poslal tyto latinské citáty s obrázkem v záhlaví tohoto článku: Nihil sibi quisquam de futuro debet promittere (nikdo si nemá nic slibovat od budoucnosti). Nihil admirari (ničemu se nedivme), stejně jako lidé v pravlasti našich spoluobčanů. Quid est enim dulcius otio spectationi? (co je příjemnější než odpočinek věnovaný „koukání“?).

Moje odpověď s mírnou „redakční“ úpravou zněla:

Myslím, že bychom se v roce 1989 divili, co nás čeká v roce 2013. Klíče by nám vypadly z rukou. Jediné, co zůstalo stejné, je nesmrtelný Kalousek. Myslím, že Štrougal byl proti němu „charakter“.

Dnes aby se člověk styděl, že není homosexuální musulman někde z Indie, který adoptoval černoušky. Svět se snad zbláznil. Máma bude chlap, táta zase ženská, která si nechala uřezat prsa. Lidé budou umírat kvůli nedostatku peněz, ale plastická chirurgie (a genetika) bude mít žně. Aby to člověk vydržel, bude mít každý psychologa. Důchodci skončí rovnou u psychiatra, kam je dožene exekutor. Zbraně budeme dodávat vraždící sebrance, která protivníkům sežere srdce a nakonec je obrátí proti nám. Našimi výbušninami nás budou vyhazovat do vzduchu, pokud nás předtím nepodřežou. Největší jejich zbraní však budou arabské dělohy. Pustíme si k nám nepřátele, kteří chtějí zničit naši civilizaci. Zlo politicky „korektně“ nepojmenujeme, takže budeme šmírovat, buzerovat a skenovat sami sebe ve jménu „bezpečí“, které tímto rozvracíme. O svobodě budou naši potomci už číst jen v historických románech.

Ten obrázek to dobře vystihuje. Voda stoupá a my „odpočíváme“, jako bychom si mohli něco slibovat od budoucnosti. Pak budeme jen koukat - do blba. Někteří to u seriálů a reklam dělají už dnes.

Tak to je moje odpověď zároveň i panu Raš(e)kovi a celé EU.

Ceterum autem censeo Unionem Europaeam esse delendam!

Autor: Dušan Streit | čtvrtek 6.6.2013 15:24 | karma článku: 37.83 | přečteno: 1797x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 8.47 | Přečteno: 199 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 13.75 | Přečteno: 208 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.94 | Přečteno: 618 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 529 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.93 | Přečteno: 472 | Diskuse
Počet článků 1144 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3937
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie. Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní! Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...