Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ta politická „korektnost“ je rakovina. Už žere i sport

Politická "korektnost" má hodně společného se socialistickou převýchovou na „uvědomělého“ člověka. Místo tradičních hodnot a morálky se uměle vynucují jakási - mnohdy až zvrácená – pravidla. Že to zasáhne i sport, mě nikdy ani nenapadlo.

Tento "hyperkorektní" šašek Don Cherry nenechal na Hertlovi nit suchou...

 Jsou to všechno sebevražedné móresy vyvolávající v lidech jakousi sebekontrolu a předběžnou opatrnost, aby - klidně i na svůj úkor - náhodou nepoškodili nějaká cizorodá práva. A tak hájíme více zvířata než některé lidi (srovnejte pejsky a bezdomovce). Kvůli broukům se nestaví silnice, kvůli bobrům riskujeme protržení hrází rybníků i povodně, kvůli špačkům zase úrodu vinic a sadů. Imigranti se nemusí přizpůsobovat, ale my musíme tolerovat jejich nesourodé až nepřátelské civilizační návyky. Problém nepřizpůsobivých etnik se fixuje pozitivní diskriminací. Poukazovat na fyziologické rozdíly mezi mužem a ženou je málem trestné. Místo toho se vynucují nesmyslné kvóty. A to, co kdysi bylo nevinnou lichotkou, je dnes harašením. Rodina a dokonce výchova dětí už nemusí stát na rozdílném pohlaví matky a otce a zpochybňují se přírodní zákonitosti. Děti nesmějí být přiměřeně fyzicky trestány, ale jsou mnohdy nabádány, aby udávaly své rodiče (třeba kvůli nízkému kapesnému). A mohl bych pokračovat...

 Ale zkuste proti tomu protestovat! Kdybych to měl zobecnit, tak politická „korektnost“ stojí na hesle: „Bližší kabát než košile“. Pokud bychom náhodou chtěli hájit svá práva, musíme si dát pozor na hranice politické „korektnosti“ a také dát přednost jakýmsi vymyšleným nárokům. Nezašlápneme cenného brouka? Nedotkneme se cizí víry, etnika či národnosti? Neurazí se feministka, když jí pochválíte vzhled? Smí se ještě napsat, že Němci zavinili dvě světové války? Že většina Cikánů nepracuje? Že muslimové začínají ohrožovat Evropu zevnitř?

 Stále kolem nás krouží nutnost autocenzury našich projevů, na níž jsme nuceni si zvykat. A myslím, že v tom tkví ten účel. Zbavit nás svobody tím, že budeme uplatňovat jakousi umělou, nepřirozenou a svazující sebekázeň, dobrou pro naše snadné ovládání. Dobře nás k tomu trénují drezúrou na úřadech, neustálou výměnou dokladů, energetickými štítky, humbukem na letištích, šikanou při doručování mimoevropských zásilek, kterou by si nedovolila ani StB apod.

 Ale že i ve sportu půjde autocenzura tak daleko, že budou v politicky „korektní“ Kanadě kritizovat českého nováčka v NHL Hertla, jenž prokázal svůj obrovský talent a intuici až geniální, to by mě opravdu nenapadlo. Nejen, že ten kluk dal v novém prostředí v jednom zápase čtyři góly proti Rangers, ale ten jeho poslední gól byla báseň, která směle může soupeřit s Panenkovým dloubákem. Takové kousky prostě mají v krvi hračičkové z Česka.

 Kdo jste to neviděli, přehrajte si: http://www.youtube.com/watch?v=yMw4nksG7UQ

 Politicky „hyperkorektní“ pomatenci Hertla v Kanadě kritizovali, že zesměšnil brankáře. A dokonce, ó hrůzo, on se po gólu radoval! Korunu tomu nasadil jakýsi hokejový analytik Don Cherry, když dodal: "Ten kluk nevěděl, že dělá něco špatného. Loni hrál v České republice, tam tohle dělají. Viděli jste, jak se smál," soptil Cherry, jenž pak apeloval na kanadské dorostence: "Kluci, nedělejte to." (zdroj iDnes).

 Udělat ve sportu při hře fintu je zesměšnění? Vždyť na takové kousky fanoušci ve všech kolektivních sportech čekají. A že měl radost ze svého čtvrtého gólu v zápase, navíc takto podařeného? Copak to zaslouží nějakou kritiku? To už není jen politická „korektnost“ a jakoby respekt k soupeři, to už je malost!

 Ten kluk před pár týdny nevěděl, zda nebude paběrkovat někde na farmě. Teď je hvězdou NHL. Jenže celou dobu od zmíněné branky je Hertl terčem verbálních odsudků lidí, kteří by nikdy nic podobného nedokázali. A bohužel je to ještě horší. Obránce Alex Edler z Vancouveru zkusil v jednom z dalších zápasů na Hertla likvidační faul přímo na jeho hlavu a ani nebyl v zápase vyloučen (dostal až dodatečný trest). Co se nepovedlo jemu, v příštím utkání dovršil a Hertla ze hry zatím vyřadil tvrdým úderem Ottawský hokejista Clark MacArthur (prý neúmyslně) .

 Je absolutně šílené, pokud se přespříliš tvrdá hra a likvidační fauly kritizují méně než Hertlova oslava hokeje. Není to sice všeobecný jev a Hertl má i zastánce (včetně našeho Jágra), ale stejně je takové uvažování na pováženou. Aby byl sportovec natolik „korektní“, že se bude bát udělat nějaký trik nebo se spontánně radovat z gólu, byť osmého na straně jeho mužstva, to už je skutečně patologické.

 Stejně patologické jako celá politická „korektnost“. Rychle bychom se jí měli zbavit!

 

Autor: Dušan Streit | úterý 15.10.2013 19:08 | karma článku: 41,49 | přečteno: 2760x
  • Další články autora

Dušan Streit

Další zákeřná sketa – Viktor Nárožný

Nevím, jestli se jedná o alter ego Leo Wolfa nebo o reálného zákeřného fízla, který pomlouvačně kydá špínu s cílem mě znevěrohodnit.

27.3.2014 v 14:12 | Karma: 11,77 | Přečteno: 5379x | Diskuse| Hyde park

Dušan Streit

Atomová Julia by z vozíčku ubránila Krym

Na Bělehrad! Tato scéna Švejka mávajícího berlí na kolečkovém křesle se mi vybavila poté, co byl zveřejněn odposlech telefonátu Tymošenkové s bývalým místopředsedou ukrajinské bezpečnostní rady Šufryčem.

27.3.2014 v 12:03 | Karma: 42,49 | Přečteno: 4002x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Totalita protektorátní byla ještě zrůdnější než komunistická

Německá okupace byla horší než sovětská. A člen KSČ, který z ní po Listopadu vystoupil, aby dělal politiku jinde, je hoden většího opovržení než dnešní člen KSČM.

26.3.2014 v 11:32 | Karma: 44,06 | Přečteno: 8113x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Ministryně Válková, omluva zdaleka nestačí!

Tato předlistopadová členka KSČ, trvale bydlící v bavorském Pasově, která byla ještě v roce 2011 vedoucí katedry na plzeňských právech, jež sama získala profesuru na tak „prestižní“ univerzitě, jako je trnavská, se nikdy neměla stát českou ministryní, navíc v resortu spravedlnosti.

25.3.2014 v 12:02 | Karma: 38,45 | Přečteno: 2540x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Divadelní ministr obrany vs normální pán. Vadí ještě komunista víc?

V jídelně máme televizi a já mám hloupý zvyk při obědě přes protesty svého staršího syna pouštět ČT 24. A tak v neděli většinou vidím kousek Otázek Václava Moravce. Nemám ho rád, nedívám se cíleně, takže nevídávám začátek ani konec.

24.3.2014 v 11:15 | Karma: 43,15 | Přečteno: 4594x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Za napadení na koupališti v Dubí dostali tři muži až čtyřleté vězení

23. dubna 2024  10:45,  aktualizováno  11:17

Okresní soud v Teplicích poslal do vězení tři ze šesti obžalovaných v případu napadení mladíka na...

Kolegu lídra kandidátky AfD zadrželi, dával Číně informace z europarlamentu

23. dubna 2024  8:38,  aktualizováno  11:07

Německá policie zadržela v noci v Drážďanech spolupracovníka Maximiliana Kraha, lídra kandidátky...

Kadyrov má nekrózu slinivky, Kreml hledá nástupce, tvrdí investigativci

23. dubna 2024  11:03

Spekulace o zdravotním stavu Ramzana Kadyrova opět přiživil ruský exilový portál Novaja Gazeta...

Začaly vypovídat poškozené. Vyslechnout si je Cimický k soudu nepřišel

23. dubna 2024  11:02

V případu psychiatra Jana Cimického, který čelí obžalobě z několika znásilnění a desítek případů...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...