U výročí Mnichova kane srbská krev na ruce naší vlády

Krakatice je čajíček. I bez ní máme vládu, která se paktuje se zločinci mezinárodního formátu. Nebylo možné se neušpinit od krve. Jak aktuálně připomíná Mnichov, kdo podá ruku vrahovi, sám nese odpovědnost.

 

Uvědomme si rozměr té hrůzy. Naše vláda aktivně jménem našeho státu podporuje mafii, teroristy, drogové pašeráky, etnické vrahy a dokonce překupníky orgánů obětí. Kdo podá ruku těmto vrahounům jako Schwarzenberg, sám se nadobro vyřazuje ze slušné společnosti - ruku bych mu (a všem spoluodpovědným) nepodal.

K opakování tohoto apelu mě vyprovokoval článek v Právu ze dne 27. září, který přinesly i Novinky.cz a Seznam.cz pod titulkem „Thaci prý vydělal milióny na kšeftování s orgány zajatých Srbů"; cituji: „Čtyři milióny marek vydělal nynější kosovský premiér Hashim Thaci na prodeji orgánů srbských a romských zajatců. S odvoláním na svědka K-144 chráněného haagským tribunálem to v pátek napsal švýcarský list Tagesanzeiger. K-144 tvrdí, že obchod s orgány zajatců se odehrával přes Itálii, a to v přímé režii Kosovské osvobozovací armády (UCK) a s tichým souhlasem albánské vlády. UCK prodala podle něj na 300 ledvin a sto dalších orgánů. Většinu Srbů, jimž orgány odebrali, zabili a zakopali do masového hrobu poblíž opuštěného albánského dolu Deba u hranic se Srbskem.

Vyšetřování obchodu s lidskými orgány začalo v Srbsku poté, co vyšla kniha »Lov: Já a váleční zločinci« bývalé vrchní prokurátorky haagského tribunálu Carly del Ponteové. Uvedla v ní, že kosovští Albánci unesli a převezli z Kosova do severní Albánie sto až 300 Srbů, a to po 12. červnu 1999 po příchodu sil NATO do Kosova.

Tagesanzeiger připomněl, že K-144 je výjimkou. Další svědci jako by se do země propadli. Jejich výpovědi by totiž přitížily někdejším vůdcům UCK, z nichž většina nyní sedí v kosovské vládě. Svědci mají strach, že každá jejich výpověď by se rovnala rozsudku smrti, uvedl vyšetřovatel."

Už 28. března, tedy před uznáním Kosova českou vládou, jsem zde napsal: „Všechny rozumné argumenty se dosud míjely účinkem, ať už šlo o destabilizaci nejen Balkánu nebo o porušení rezolucí OSN. Přibývají však „naštěstí" nové. Naplnily se obavy, kdy nastává rozvrat Makedonie (obávají se i v Řecku, Černé hoře a v jižním Srbsku). Ale hlavně, vybuchla doslova mediální bomba, ohledně zabíjení Srbů kosovskými Albánci kvůli prodeji jejich orgánů. Než se tato šílená kauza vyšetří, neměla by česká vláda vůbec o samostatnosti Kosova ani jednat...jestli by se někdo odvážil ve světle posledních podezření byť jen pomyslet na vznik státu, který už nevznikl jen na terorismu, etnickém vraždění a prodeji drog, ale i na obchodech s orgány, stává se sám zločincem...Zdrojem těchto informací má být bývalá hlavní žalobkyně haagského tribunálu Carla del Ponteová, o které se nedá říci, že by byla nakloněna Srbům. Naopak, zločinci ze Srbska a třeba z Chorvatska měli v Haagu zcela rozdílné postavení. Bohužel tam nestojí kosovští Albánci včele s Thaćim...Jestliže se tedy potvrdí, že ona dáma ve své knize, která má vyjít příští týden, opravdu píše, že za účelem prodeje orgánů zemřelo až tři sta Srbů, kdy albánští „povstalci" zajaté Srby odváželi na sever Albánie a tam z nich vybrali ty mladé a zdravé, aby je zabili a jejich nepoškozené orgány prodali překupníkům, pak: Kdo schvaluje zločiny tím, že je odmítne vzít v úvahu, stává se z hlediska »vyššího principu mravního« sám zločincem."

Žádná varování nebyla pro českou vládu dostatečná. A to ani taková, že kromě zločince Thaćiho je vláda Kosova složena z dalších teroristů z UCK. Mimo jiných třeba Haradinaje, který sice byl jako zločinec dopraven do Haagu, ale po zastrašení svědků propuštěn jako výsměch souzeným Srbům a spravedlnosti obecně. Přesto není ve slušných zemích vítán. Švýcarsko například sdělilo, že blízký Thaćiho přítel Naim Mala není u nich vítán jako velvyslanec.

Stydím se za Českou republiku, která si zadává se zločinem. Není pro to ospravedlnění pod žádnou záminkou. A náš spěch být mezi tou menšinou států, které Kosovy uznaly, je zvlášť odsouzeníhodný a nechutný. To už není jen pokrytectví, to je ospravedlňování zločinů na hranici spoluúčasti a degradace veškeré morálky a lidskosti.

Nic na tom nemění ani to, že se s Thaćim a Haradinajem dokonce líbala a objímala bývalá Clintonova ministryně zahraničí Madeleine Allbrightová. Se studem je třeba dodat, že to je bohužel také Češka a Havlova kamarádka, již nám doporučoval za prezidentku. Můj ty smutku, může být větší obžaloba těchto lidí?

S odkazy na Mnichov bychom měli šetřit. Ale tentokrát se tomu nelze vyhnout z těchto důvodů:

- Na etnickém základě a proti vůli státu byla odtržena jeho provincie externí mocí.

- Byla dosazena vláda zločinců. Kdyby měl Thaći tu moc, nic by si s Hitlerem nezadal.

- Ožil duch fašistické Velké Albánie.

- Došlo k destabilizaci Balkánu a potažmo i Evropy.

- Nedá se to nazvat jinak než zradou Srbů právě Čechy, kteří měli vždy podporu Jugoslávie.

- Jde o falešný pragmatismus „nejlepšího" řešení, připomínající krátkozrakou zbabělost Chamberlaina.

Ze strany ČR k tomu přibývá i zrada Slovenska, které vzhledem k maďarské menšině si nemůže dovolit separatismus. A naši vojáci v Kosovu jsou si dobře vědomi, že stojí na špatné straně.

Ostuda! Hanba! Když si vzpomenu na Topolánka, kterak se holedbá, že Schwarzenberg je nejlepší ministr zahraničí, kterého jsme kdy měli, tak se mi zvedá žaludek. Schwarzenberg, nejenže byl hlavním motorem uznání Kosova, on se tam symbolicky, snad jako první, ostentativně vydal potřepat si rukou s těmi vrahouny. On nesměřuje před Jaltu, ale před Versailles, kdy Československo ještě neexistovalo. Opravdu ze sebe necháme dělat takové voly? U výročí Mnichova a v "předvečer" státního svátku založení republiky bychom se měli s pokorou zamyslet...

Autor: Dušan Streit | pondělí 29.9.2008 10:17 | karma článku: 34,89 | přečteno: 4640x