Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

vohradka

12. 3. 2008 10:32
regulace

regulace ceny je není nikdy pro nikoho dobrá ani pro spotřebitele ani pro poskytovatele

0 0
možnosti

Zapata

9. 3. 2008 8:43
Stát cenu elektriny regulovat může,

... ale nedělá to protože z toho má sám příjmy jak psal někdo níže. Takže stěžovat si na EU není na místě.

0 0
možnosti

Duaan Streit

9. 3. 2008 10:13
Re: Stát cenu elektriny regulovat může,

Nemuze regulací rozlisovat domácí a zahranicni ceny a usmernit pouze domácí odbyt.

Stát tím získal minimálne alibi, co se v EU nesmi.

0 0
možnosti

ingur

8. 3. 2008 21:46
zisk ČEZ nebo platit daně ?

jdou do státního rozpočtu ?

tak tak

ten huhu fakt dobrej

0 0
možnosti

Braun

8. 3. 2008 21:28
Bez problémů

bychom mohli být, kdyby se tu našla pevná rozhodující skupina, která by brzy začala stavět 2 jaderné elektrárny, které by v blízké době nesly české stát pokladně vysoké zisky. Jaderné elektrárny byly na papíře téměř hotovy, jedna v severo--čes a druhá v severo--moravs kraji, oba kraje by zdroje potřebovaly, jak koza drbání. Bohužel tu vlivná skupina jaksi nefunguje a proto se zmítáme kdesi u dna životní úrovně !!! Protestující feťáky a zelené mozky bych po dobu výstavby  internoval ve sklepeních Bezdězu (když tam mohl sedět Václav IV.---proč by to nevydrželi vymývači mozků???).

0 0
možnosti

Zapata

9. 3. 2008 8:41
Re: Bez problémů

Jenom malá poznámka: k čemu by nám byly další elektrárny když elektriku stejně vyvážíme. Pochybuji, kdyby měl ČEZ ještě větší zisky, že by se s námi rozdělil.

0 0
možnosti

ABC

8. 3. 2008 20:49
zisk ČEZ zústává v ČR

Vážení, máte zcela jistě pravdu, že ČEZ patří asi z 70% státu a divedendy jdou proto nám všem. Stát naříká, že má málo a je proto zapotřebí dělat úsporné reformy. Když potom, ale čtete, že Pandurů se objednalo příliž,  (kdo se za to bude zodpovídat?), ale pokud se ušetří půjdou tyto ušetřené miliardy na nákup dopravních letedel pro armádu, je Vám z toho divně.Tyto letadla potřebujeme pro obranu ČR,nebo pro "internacionální pomoc",kterou poskytujeme na základě pokynů našich mocných.Nebylo by lepší věnovat tyto peníze do našeho zdravotnicví, kde by je mohli využít skutečně všichni občané ČR? teprve potom bych souhlasil s vysokými cenami energií.

0 0
možnosti

huhu

8. 3. 2008 20:35
zisk ČEZ nebo platit daně ?

zisk ČEZ jde ze 70% do státního rozpočtu. O to platí pak občané ČR menší daně. Zisk z ČEZ je určitě lepší forma financování státu....

0 0
možnosti

Dušan Streit

8. 3. 2008 20:47
Re: zisk ČEZ nebo platit daně ?

Úplně zvrácená...

Vyhovuje to jen politikům momentálně u moci a manažerům ČEZu. Všichni ostatí jsme tady za blbce.

0 0
možnosti

huhu

8. 3. 2008 20:30
autor je socialistický plánovač ?

autor asi nechápe jak se tvoří ceny. Že vysoká cena energie by byla i kdybychom nebyli v EU. Proč jsou na trhu ceny elektřiny je zřejmé - poptávka je vysoká, nabídku tvoří z velké části draze vyráběná "ekologická lektřina". Levné jaderné a jiné zdroje zelení ekoteroristé nedovolí....a ještě k těm ziskům ČEZ - protože je to ze 70% státní firma , jdou do státního rozpočtu - a z velké části jsou z vývozu, takže český občan z toho má prospěch...

0 0
možnosti

frank

8. 3. 2008 20:09
Ještě jste mohl dodat

že Temelín stál (pokud si pamatuji) 100 miliard, což zaplatili daňoví poplatníci. A tehdejší politici nás uklidňovali, že nám zato ponechají levnou elektřinu! ČEZ z nás dělá blbce.

 Teď je malá spotřeba plynu na topení (zima byla mírná), takže je jasné, že ho musí zdražit, aby přiliv peněz na jejich jachty, Ferrari a letadla zůstal zachován! Chucpe!

0 0
možnosti

zdeseny obcan

8. 3. 2008 20:14
Re: Ještě jste mohl dodat

Problemem je celokontinentalni nedostatecna kapacita energetickych zdroju. Podekujte zelenym fanatikum kteri zabrzdili rozvoj jaderne energetiky.

0 0
možnosti

xlb2

8. 3. 2008 19:18
nejsem sice obdivovatelem vseho, co EU predstavuje

ale ve vasem prispevku je nekolik faktickych chyb.

CEZ neni majitelem prenosove soustavy, tím je ČEPS a.s.

Rust cen elektricke energie nemá nic společného se vstupem do EU. Cenu ženou nahoru ceny ostatních energií a celková globální poptávka.

Stát nemůže regulovat ceny elektřiny, protože ČEZ nemá monopol a navíc je akciovou společností, kde významný podíl drží soukromí investoři. Pokud by stát silou svého kontrolního podílu reguloval ceny, dopustil by se poškozování práv menšinových vlastníků.

0 0
možnosti

Cody666

8. 3. 2008 19:15
lol

lol, eurofobove me vzdy dokazi pobavit ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...