Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Krabat77

17. 5. 2008 9:00
Vraťte diplom

Za takovouhle snůšku účelových polopravd by jste měl vrátit vysokoškolský diplom.

Česká ekonomika se vyhrabale ze srabu díky EU a investicím velkých společností. Za 1. tady nebyl kapitál na investice do hi-tech a když byl, tak si ho Kožení a spol. ulili pro sebe. Za 2. v podstatě díky převzaté legislativě z EU nemuseli naši neschopní politici vymýšlet vymyšlené.

Pro blaboly typu, že EU je projekt ovládnutí Evropy Fr. a Něm., nemám slov. Mezinár. pol. realita se od dob Vašeho studia hodně změnila;-D

Co se týče Číny, tak je otázkou času, kdy se naučí hi-tech a kvalitu a potom to bude teprve průser nejen pro EU, ale i pro USA, Jap. a spol.Rv

0 0
možnosti

Streit

17. 5. 2008 12:42
Re: Vraťte diplom

Vzdělání prověří až praxe. Já si nezakládám na diplomu, ale na tom, co se mi podařilo v ekonomice a financích v praxi, to ano. Vždy bez pomoci státu a hlavně EU.

Pokud se týká mezinárodních ambicí velkých států, jste naivní zabedněnec. Za mých studií právě ty ambice rozděleného Německa a Francie nepřicházely v úvahu. Aktuální je to až dnes. Už dnes Francie uplácí své voliče - zemědělce na úkor nových členů. Ty ambice nemají vždy podobu válek, ale i tam neodvratný rozpad EUmůže vést.

Jestli ten byrokratický a téměř socialistický moloch EU má konkurovat komukoliv se svými špidlovskými direktivami, tak jste nepochopil z ekonomiky vůbec nic. Amerika si s Čínou nějak poradí, EU v žádném případě. Neměli bychom se nechat vtáhnout do recese.

0 0
možnosti

Krabat77

17. 5. 2008 15:15
Re: Re: Vraťte diplom

Opět jste prokázal své nadání demagogie za užití unfair argumentů, stejně jako to děláte v článku.

Je pravda, že pouze VŠ diplom asi nezaručí držiteli schopnost nebo alespoň snahu o objektivní poznání světa. Váš pohled bych označil jako ideologický.

Nikde netvrdím, že velké státy nemají žádné ambice, jak se mi to naprosto nepochopitelně snažíte podsouvat. Fr. a Něm. mají významné slovo, ale nikoli absolutní.

Nechápu, jak direktivy EU (mimo zemědělství) negativně ovlivňují podnikání. Mě jako spotřebitele spíše chrání před nekalými praktikami podnikatelů.

0 0
možnosti

hnedka_zdrapana

19. 5. 2008 12:30
Re: Re: Re: Vraťte diplom

"Nechápu, jak direktivy EU (mimo zemědělství) negativně ovlivňují podnikáni"

Tak to mas jeste hooodne co studovat ;-D Sezen si treba knizku "Ekonomie v jedne lekci", tam muzes zacit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...