Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dennys

17. 6. 2008 1:34
Dvourychlostni Evropa? Dekuji, nemusim

Kdo chce v zahnivajici ceske kotline cekat na lepsi zitrky - pokud zrovna neni privatizator,  manazer, soudce, IT-Expert, ale je treba jen lekar,tak muze. Ja jsem zvolil tu rychlejsi Evropu kousek za Rozvadovem a zatim bych nemenil.;-)

0 0
možnosti

Dimitar Toškov

14. 6. 2008 7:11
EHS

Když už "musí" nějaké Evropské společenství existovat, což osobně vůbec nepovažuji za nutné, mělo by se držet v mantinelech EHS. Takové to eurofangličkářství, eurokomisař, Europol a hlavně tuny omezujících direktiv, jsou naprosto k ničemu a učiněnou brzdou rozvoje.:-(

0 0
možnosti

rezjir

14. 6. 2008 16:41
Re: EHS

Ale všechny vámi uvedené problémy EHS vnímalo jako omezení další integrace svých členů, proto se přistoupilo k zahrnutí dalších vrstev do integračního procesu.

0 0
možnosti

rezjir

14. 6. 2008 6:25
Pokud a dokud se EU skládá z 27 států

s velmi různorodými zájmy, není možné bez existence nějakého smluvního mechamismu jejich prosazování (o tom je euroústava), není možné se s Evropou volného pohybu osob, kapitálu a zboží a jít klopotnou cestou národních demokracií bez diktátu „osvícených" samozvaných vizionářů."

Taková Evropa už tady totiž jednou byla zhruba kolem r.1871 a právě ten tlak národních demokracií vedll k jejímu rozložení.

0 0
možnosti

hnedka_zdrapana

14. 6. 2008 6:20
nice..

karma R^ do puntiku souhlas, velmi pekne napsano..

0 0
možnosti

pet55

13. 6. 2008 19:58
pátek 13.

pak, že to je nešťastný den. Výsledky jsou známy pouze pár hodin a podle nich by smlouva měla být mrtvá. Ale už se zase oživuje mrtvola jako to bylo s ústavou. Přeci si kapři nevypustí rybník.(Y)

0 0
možnosti

zdeseny obcan

13. 6. 2008 22:21
Re: pátek 13.

Referendum probehlo vcera. Dnes byly pouze vyhlaseny vysledky.

0 0
možnosti

sorg1

13. 6. 2008 18:44
Jsem pro

Jsem pro integraci evropy, jsem pro společnou měnu, jsem pro volný pohyb zboží, osob atd. Ať nejsou žádné zábrany. Jsem pro "evropskou ústavu". Ale ústava má byt jednoduchá, aby to pochopil každý člověk se základním vzděláním. Né taková nesrozumitelná bichle. Já bych tu smlou sepsal tak, že:

1) Práva a povinnosti občana, 2) Záruka demokracie, 3) Principy integrace, 4) Politická a výkonná moc EU, 5) Vztah evropské ústavy a evropských politiků k jejich státní protějškům. To by se myslím mohlo vejít do padesátí stran i s předsádkama a odkazy na smlouvy, ze kterých to vzešlo.

Dávat tam celé smlouvy to je kravina. Ústava ma být stručná a jasná.

0 0
možnosti

hnedka_zdrapana

14. 6. 2008 6:23
Re: Jsem pro

Americane zvladli ustavu na par stranek. I tech 50 je az prilis ;)

http://www.usconstitution.net/const.html

Jinak spolecnou menu klidne, ale zaroven zachovat menu narodni, at je tu trosku konkurence a lide maji moznost vyberu.

0 0
možnosti

Wolfowitz

13. 6. 2008 18:33
Dopadlo to dobře! 53,4%

Níl R^R^

0 0
možnosti

vezitka

13. 6. 2008 17:59
jeden irsky nazor

Bydlím několik let v Irsku a včera jsem si  povídala se svým panem domácím, mimochodem velmi vzdělaným člověkem, který má zároveň i zdravý selský rozum, o jeho názoru na Lisabonskou smlouvu. Řekl, že rozhodně bude volit NE, a to z důvodu, že si originální Lisabonskou smlouvu přečetl. Podle něho je sepsána naprosto nejasně a nesrozumitelně a může být kdykoli v budoucnosti použita tak, aby vyhovovala momentálním potřebám Euro vládců, ale bude zcela v rozporu s tím, co si myslel, že kdysi před lety podepsal...

0 0
možnosti

ELE73

13. 6. 2008 16:16
JO

Nezbývá než souhlasit s autorem R^

0 0
možnosti

deravec

13. 6. 2008 14:06
Proc to odmitaji?

Nikoliv proto,jak si mysli modri svazaci, ze by ho tam bylo moc socialismu, stejne jako to neodmitli Francouzi, ze by ho tam bylo malo. Ale proto, ze je ten dokument pro beznyho laika nepochopitelnej. Evropska ustava by mel byt dokument o delce max. 10 stran, stanovici zakladni teze integrace a basta. Ale nemyslete si , ze Irove odmitaji integraci...nikdo jiny, nez teno maly stat na ni tolik nevydelal...

0 0
možnosti

ant.

13. 6. 2008 14:44
...uvědom si, prosím, že i ten nejhloupější Ir je mnohem ...

...chytřejší než ty...to,že ty nerozumíš tomu, o co jde v Lisabonské smlouvě, neznamená, že to nechápou jiní. V podstatě jde o to, že se sice  sníží  počet eurokomisařů a poslanců Evropského parlamentu, ale naopak se ovšem rozšíří pravomoci unijních orgánů: bude jednodušší prosazovat rozhodnutí na úkor jiných zemí, protože zmizí právo veta. A tomu se Irové pokouší zabránit - a doufám, že jim to vyjde - a nějaké skučení děravého  komunistického pohrobka na tom nic nezmění...:-©(Y);-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...