Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

hnupobijce

25. 4. 2009 7:38
Co dodat.

Uplne mimo misu.

0 0
možnosti
H

hnupobijce

25. 4. 2009 7:40
Jeste "smajliky".

:-/RvRvRv

0 0
možnosti
JZ

tumetuestumefaisdubien1

25. 4. 2009 2:10
Je vidět, že pan Streit má nos na problémy

Se sluneční aktivitou to vypadá totiž ještě hůře, než autor článku opatrně naznačuje.  Jupiter se Saturnem pomalu spějí do úplné opozice - což znamená jejich perihélium, u kterého je negativní vliv na tvorbu slunečních skvrn a tím klesání zářivého výkonu slunce celkem jasně prokázáno (viz: http://personal.eunet.fi/pp/tilmari/jupiterg.gif)

Opozice bude probíhat jak tak koukám do sw Noční obloha ještě přes tři roky. Takže pokud má někdo nazbyt teplé kabáty, sem s nimi. ;-)

0 0
možnosti
JL

J@kub17

24. 4. 2009 19:54
Problém

Proč roubujete zateplování domů na globální změnu klimatu.. ? :D (nikoliv globální oteplování)  Pro neinformováného krakena: Ty emisní povolenky jsme prodali Japonců, a podle mezinárodních dohod musíme peníze použít na projekty šetřící energii. //

0 0
možnosti
DS

Streit

24. 4. 2009 21:41
Re: Problém

Projekty šetřící energii nesouvisejí s psychózou "globálního oteplování"? 8-o

Neordinují nám to lidé jako Gore a podobní nazelenalí blázni? O když v EU je to hlavně kšeft a politický kapitál. Ono to zní tak hezky...;-)

Já argumentuji, že činnost člověka může být ze všech vlivů ten nejméně vážící. A kdybychom se uzateplovali, tak nezměníme na klimatu ani ň.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

24. 4. 2009 17:25
Nevolte, to je váš problém

Jenže co má co dělat vývoj klimatu s potřebou ušetřit energetické zdroje? Zateplovat z tohoto důvado vás také nebaví?

0 0
možnosti
DS

Streit

24. 4. 2009 21:34
Re: Nevolte, to je váš problém

Zaprvé, jak jsem odpovídal krakenovi, ty energetické úspory se mohou jen přenést do výroby zateplovacích materiálů. Takže se nesníží celkové emise, jen se energie místo v domácnostech nebo kancelářích spotřebuje v továrnách. Zadruhé, přes ty tzv. "úspory" a "redukce" emisí je zateplování součástí klimatických balíčků. Napojeno je to přes kšeftování s emisními povolenkami.

Jako ekonom si spočítám, jestli se mi nějaké zateplení vyplatí. Určitě nebudu podstupovat nedůstojné žebrání o dotace přes vyplňování nesmyslných podkladů pro všemocné úředníky, kteří dávají vydělat určeným subjektům. Je to jen přerozdělování na principu klientelismu.

0 0
možnosti
PK

kraken

24. 4. 2009 16:26
na tohle uz jsem upozornoval

i na svem blogu:

http://petrhajek.blog.idnes.cz/c/76235/Kdy-uz-sakra-prijde-globalni-oteplovani.html

ale hlavne je velezajimavy odkaz (ohledne aktivity Slunce a 24. cyklu):

http://www.euroekonom.cz/analyzy-clanky.php?type=jz-globalni-oteplovani-ochlazovani

Blbost se zateplovanim je opet nekoncepcnia nedotazena zalezitost, jak jste psal. Pravda je, ze zateplovani je uzitecne, ale nevim, proc se musi resit dotacemi ze spolecneho, kdyz to usetri tem, co zateplovali. Opet dar ze spolecnych penez nekolika lidem.

0 0
možnosti
DS

Streit

24. 4. 2009 21:24
Re: na tohle uz jsem upozornoval

Ad "zateplování je užitečné": Každý užitek má svou ekonomiku. Když budete investovat do zateplení, nemusí se vám to vyplatit. Buď můžete zateplit příliš draze, nebo nedostatečně, nebo špatně (třeba jen polystyrénové obklady s tepelnými mosty), nebo nebudete využívat dostatečně dlouho. Dotace jen tuto ekonomiku deformují. Ale globální náklady nejen zůstávají, ale musíme k nim připočíst i energetickou a surovinovou zátěž planety. Kolikrát by stačilo vyměnit okna, kudy utíká 80% tepla a ty obklady už jsou neefektivní. Takže jde mnohokrát o mrhání, a to i planetárními zdroji ku prospěchu nybraných dodavatelů. Jinak jde udělat dům, který bude izolován velice silně, avšak nebude to efektivní, protože s ním spojená investice by se po dobu životnosti nezaplatila. Obdobný problém je u tepelných čerpadel.

0 0
možnosti
H

Haui1

24. 4. 2009 13:16
Já si myslím,

že právě, pokud by začalo období nízkých teplot, tak je zateplování budov jedna z možností, jak omezit spotřebu paliv. Nicméně za 3 roky je konec světa, aspoň podle mayského kalendáře, Slunce se zbláznilo, čeká se příchod Antikrista, islám je na vzestupu, Talibán 100 km od Islamabádu a od jaderných zbraní, takže si užijme zbytek času, co nám zbývá :o))))

0 0
možnosti
DS

Streit

24. 4. 2009 13:26
Re: Já si myslím,

Já bych ten čas tedy do polystyrénu neinvestoval. ;-)

0 0
možnosti
VH

Totedyne

24. 4. 2009 12:53
Slunce jako omítač

Už nadpis je hloupost ...:-) 

V konci článku autor píše, že nákup emisních povolenek umožní někomu vypouštět emise. On by je bez povinností nákupu nevypouštěl ? Jak by byl motivován k úsporám a snižování emisí. Více, stejně, nebo méně ?

0 0
možnosti
DS

Streit

24. 4. 2009 13:10
Re: Slunce jako omítač

Díky za upozornění na písařskou chybu v nadpisu.

0 0
možnosti
JP

slavekp

24. 4. 2009 12:52
jen takový dotaz -

jak mohl někdo letos napočítat 200 dnů, ať už jakýchkoliv? 8-o

0 0
možnosti
DS

Streit

24. 4. 2009 12:58
Re: jen takový dotaz -

Omlouvám se, hodnoty byly rok staré. Ale o to je vážnější, že aktivita se neobnovila ani dosud, když už měl přít další cyklus.

Díky.

0 0
možnosti
CC

ChristoperCClyse_

24. 4. 2009 12:33
!

Teda pane Streit,vy jste opravdu výstavní kus hlupáka ;-D. Zpochybňovat i normální zateplování budov 8-o. Ale největší kravina je rozhodně to s tím,že si třeba naši potomci ještě nějaké oteplování přát budou ;-D;-D. Jasně,třeba se do budoucna zjistí to,že kouření zdraví prospívá a oxidy uhlíku a síry vlastně vzduch čistí. Takže si budeme dělat,co chceme,protože budˇ se tyhle teorie potvrdí anebo my už tady stejně nebudeme. Vaše typické uvažování ;-D.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS