Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

admiral666

30. 6. 2009 10:00
nemak, hyundai

Manazeri techto zlocineckych instituci svorne prohlasovali, ze do brownfieldu by se jim musela dlazdit cesta zlatem, ze chteji mit fabriku v peknem prostredi. Typicky manazerske smysleni "chci mit vse, i to, co nema opodstatneni". Tito manazeri meli byt postaveni ke zdi a zastreleni. Jako tisice dalsich. Je zjevne, ze tovarny do brownfieldu patri, aby tam vytvorily zjev oceloveho mesta, zmeti prumyslu noveho i zanikleho, mnohapatrove steampunkove bludiste.

0 0
možnosti

D_Hondtova metoda

30. 6. 2009 9:36
nesmysly

hahaha.. To, že tyto povodně ovlivnil výbuch sopky se bohužel mylně šíří veřejností, odborníci toto naprosto vyvrací. Pane Streite, nejdříve si nastudujte problematiku, ušetřil byste si ostudu. Věcných chyb v článku máte mraky a nevím, jestli má cenu s Vámi diskutovat, protože jste naprosto nevzdělaný člověk, který by to stejně nepochopil.

0 0
možnosti
MP

admiral666

30. 6. 2009 9:52
Re: nesmysly

nejaky link na verohodne vyvraceni by nebyl, metodo? Jiste, UTFG to resi, ale to taky najde spoustu pseudoclanku.

0 0
možnosti
V

villebraquin

30. 6. 2009 0:05
Diletantský blábol!

Nevadí mi neznalost. Když se pojí s pokorou  touhou po vědění.  Ale tato směs naprosté nepoučenosti a urážek svou hloupostí až bere dech. Jestliže rád čtete, zkuste si něco přečíst o globálním oteplování a ekologických organizacích. Nehodlám ztrácet uváděním všech vašich blábolů na pravou míru, ale aspoň to byste mohl vědět, že k přívalovým dešťům dochází právě kvůli oteplování - horký vzduch vyletí do vyšších výšek, kde voda zmrzne a nestačí cestou na zem roztát, proto padají velké kapky nebo kroupy místo drobného deště. Ano, krajina ztrácí schopnost vstřebat vodu. Na to už leta upozorňují "zelení pošuci". Stejně tak na nesmyslné průmyslové zóny. A taky na meliorace, narovnávání vodních toků... Tohle vše řekli nahlas už dávno před Vámi. Kde berete tu drzost je urážet?

0 0
možnosti
C

crom

30. 6. 2009 6:55
Re: Diletantský blábol!

Vypadá to, že pánovi aktivistovi bylo šlápnuto na kuří oko. Buďte soudný a rozhlédněte se. Opravdu erudovaných odborníků je v té záplavě pseudo-zelených PR sdružení jako šafránu a byli už dávno překřičeni ctižádostivými žvanily. A když už jste zmínil klimatickou změnu a ekologické oraganizace, můžeme si popovídat o IPCC a jejich účelové manipulaci s daty k prosazování Toho Jediného Správného Názoru.

0 0
možnosti
M

michele78

29. 6. 2009 18:55
:-D

skvělý článek,opravdu nemá chybu ....M;-D

0 0
možnosti
PK

kraken

28. 6. 2009 23:43
je to pravda

v dnesni ekologii jde hlavne a predevsim o prachy a kdyz ciste nahodou nejaky projekt opravdu pomuze ochrane prirody, je to jen takovy prima bonusek. Jenze v dusledku je tech uzitecnych projektu minimum - jen ty male, ktere delaji nadsenci s rozumem v hlave a ne lobbysti velkych eko-firem.

A povodne... zaklad by byl udelat dobrou povodnovou mapu republiky, na ohrozenych mistech povolit bydleni jen na vlastni riziko (pojistovna to nepojisti a proc to platit ze spolecneho.. kazdych par let?). A pak nadefinovat zatopove oblasti, kde se pocita, ze se voda vylije a bude to regulerni pro rozlozeni zateze - jednak nevznikne prudka vlna a druhak se postup zpomali a rozlozi. A to by mohly byt prave louky, lesy, remizky...

0 0
možnosti
M

MIZ

29. 6. 2009 15:57
Re: je to pravda

Nejsem ekolog, ale je mi ekologů líto. Myslím ekology jako vědce, věnující se přírodní vědě ekologii. Označení jejich profese i jejich vědy je bohužel různými aktivisty zneužíváno tak masivně, že už to často nerozlišuje ani veřejnost. Pro tyto aktivisty použivám označení ekologisté, v případě útoků na objekty elektráren apod. klidně i ekoteroristé.

0 0
možnosti
SZO

standa z Ostravy

28. 6. 2009 19:25
Těch vlivů je hodně.

Dokonce vědci začínají spekulovat o tom, že bouře může spouště zemětřesení. Možná to funguje i opačně. Že některé oblastní srážky ovliňuje gravitační pole země. Pole působí i  všechnu hmotu. Jesti se objeví nějaké anomálie v gravitačním poli, tak tu může vzniknout další okolnost z tisíců.

Ekologové jen nahlas něco prohlašují a dokazují, aby ospravedlnily své platy.

Problém je v tom, že nikdo řešení nenajde. A přesto někteří získávají na důležitosti.

Jestli přirozené oteplování brzdilo olovo z benzínu, pak jedině pomůže najít jinou a netoxickou nahrážku.

0 0
možnosti
KV

rybizek

28. 6. 2009 18:18
karma!

R^

0 0
možnosti
RS

Zly_Soused

28. 6. 2009 17:57
Je to tak

Várazně jsme za poslední desetiletí snížili schopnost naší krajiny absorbovat vodu. Tahle schopnost je daleko důležitější v boji proti suchu i povodním než všechny přehrady.

0 0
možnosti
LM

Aaron71

28. 6. 2009 15:23
Napsal jste to hezky

Ale stačilo napsat, že kolem vody a ekologie se prostě neskutečně krade.;-)

0 0
možnosti
JK

Jiri Kram

28. 6. 2009 15:12
Pane Streite

vite sam, ze spolu casto nesouhlasime a rozhodne bych se nenadal, ze ode me dostanete karmu, ale tentokrat to je jinak. Sice si nemyslim, ze vliv sklenikovych efketu by byl zanedbatelny, ale ta likvidace zemedelske pudy, kvuli zbytecnym montovnam, to jste trefial naprosto presne. Rovnez i tak hodnoceni pobidek nasi byvale soc vlady, ktera rada prilakala jakehokoliv investora, ovsem za jakoukoliv cenu, bohuzel. Takze ano, tentokrat karma. JK

0 0
možnosti
V

VašekIV

28. 6. 2009 22:33
Re: Pane Streite

Pane Krame, v článku pana Strita jsou určitě nějaké nepřesnosti. Nebudu na ně upozorňovat. Ale co se týká skleníkových plynů, mohu s jistotou prohlásit: CO2 nemá ná oteplování absolutně žádný vliv.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...