Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Majkyho_pupik

9. 11. 2009 16:29
Klasicky mistni vylev pro vysokou karmu

nejak sem si nikde na zdejsim blogu ani v jakemkoliv jinem mediu v teto zemi nidky nevsiml jakehokoliv cloveka s vymytym mozkem od jakesi soucasne evropske demagogie. vy nejakeho znate? pokud ano, rad si prectu nejaky pekny zaslepene-agitacni clanek... Vidim ale sebe spoustu lidi, kteri dokazi vnimat a pripustit si realitu. Coz autor tohoto blabolu evidentne nedokaze. Pise se rok 2009 pokud naivne verite tomu e CR ma nejakou realnou samostatnost ci svrchovanost, jste opravdu snilkem. Svoji svrchovanost a samostatnost ztratilo davno i Vami jmenovane Nemecko a nezda se ze by to obcany teto zeme nejak trapilo. O byvalych supervelmocech ani nemluve. A predstava, ze CR bude nekdo nekde brat vazne a ze tedy nebude "doplacet" na francouzske zemedelce je jen tresnickou na doru vaseho snilkovskeho sveta

0 0
možnosti
N

nnevimm

9. 11. 2009 18:33
Re: Klasicky mistni vylev pro vysokou karmu

Vy jste evidentně úplně mimo. Píše se rok 2009 a co? Podle vás růst rozsahu evropské integrace implikuje růst na časové ose? :D Slyšel jste někdy o osmanské říši? Ano už je to nějaký ten pátek zpět, existovala přez 6 století a paradoxně k vašemu smýšlení měla tendenci se v čase rozpadnout, než více integrovat. Vždy tu byly tendence sloučít byrokracii velkých území, a vždy skončili krachem jednoduše proto, že byrokracie na takové úrovni je značně neefektivní a nestabilní. A to samé se jednoho krásného dne stane i s evropskou unií (v té době už to bude nejspíš světová unie, založena na "new world order"). Že nás nikdo nebude brát vážně? A? Proč by nás jako stát měl někdo brát vážně? Pokud bychom si ponechali volný obchod - EFTA, tak je naprosto irelevantní co si o nás kdo myslí.

0 0
možnosti
V

VašekIV

9. 11. 2009 16:25
Eurohujeři!

Nenamáhejte se vymýšlením nových a nových způsobů obhajoby Nové Evropy. V této oblasti dosáhl téměř dokonalosti jistý Emanuel Moravec. I když se mu způsobem argumentace velice blížíte, jeho dokonalosti skrátka nedosáhnete.;-D;-D;-D

0 0
možnosti
E

eAA00

9. 11. 2009 18:52
Re: Eurohujeři!

Ten Moravec, to není, ten z nedělních debat, že ne ?;-D Mimochodem, mě zas napadlo, když Klaus podepsal tu Lisabonskou zradu, tak mohl k tomu přečíst nějaký projev Háchy. Určitě musel cosi Vůdci říci ve stylu, jak jsme rádi, že budeme od teď pod ochranou. Jen vyměnit pár jmen a byla by aspoň mezinárodní legrace.;-(

0 0
možnosti
A

Aleš123

9. 11. 2009 16:03
Souhlas

Velmi dobře napsáno. Také znám z minulosti přesně ty typy, o kterých píšete. Znám je ze 70. a 80. let. Ano, to byli oni, kteří měli otevřeny dveře ke kariéře, protože měli ten správný názor. Při rozhovorech s nimi mne jímal neuvěřitelný vztek. Velmi dobře argumentovali na základě svých znalostí z marxistické filosofie a vědeckého komunismu. Článek je přesný, dnešní eurohujeři jsou lidé stejné kategorie.

0 0
možnosti
VN

VasekN

9. 11. 2009 16:16
Re: Souhlas

Jenže tohodle Vás národní suverenita nezbaví. Vždy budou lidé s tím "správným" názorem, popřípadě správným původem a známostma co budou mít v kariéře dveře otevřené. Mne osobně daleko víc než něčí správný nebo špatný názor vadí lobisté. Ti žádný názor nemají, mají všade dveře otevřené a bohatnou na naší neskutečné hlouposti. Osobně nevím, že by někomu euroskeptismus či eurooptimismus otevíral dveře. Je to prostě názor.

0 0
možnosti
VN

VasekN

9. 11. 2009 14:31
:-)

Čína není strašák, Čína je fakt. Jediný šance je, že se tam postupně zvedne životní úroveň což zvedne náklady na práci a tím sníží její konkurenceschopnost. Co vlastně přesně máte proti Evropě? Mně osobně když se někdo ve světě zeptá odkud jsem tak mu odpovím I´am citizen of EU. Naše vláda je odrazem naší země a našich poměrů ... no není se čím chlubit. Vzhledem k tomu, že jsme správu naší země prostě příliš dobře nezvládli (narůstání státního dluhu) možná je na čase to svěřit někomu jinému. Osobně jsem pro jednotný parlament EU kde se budou volit osobnosti a strany. Kidně budu volit němce nebo portugala když se mi jeho cesta bude zdát smysluplnější než Paroubkovo rozdávání z děravé státní kasy. Parlament i Senát bych rozpustil. Legislativní tvorbu může převzít parlament EU, beztak nám tu zákony tvoří akorát různé lobystické společnosti. Nechal bych pouze kraje a pro každou zemi něco jako guvernéra, který by měl stejný hlas jako např. guvernér z Německa.

0 0
možnosti
VN

VasekN

9. 11. 2009 14:35
Re: :-)

Nemám politické ani jiné ambice, a nemám žádnou modlu jen si myslím, že suverenita jednotlivých států v rámci EU nemá už takový význam. Osobně jsem pro jeden velký a silný stát složený z evropských kultur. Myslím, že nic nemůže nahradit to, že si sbalíte kufry a zkusite žít ve Šanělsku, v Řecku, v Anglii ... to je ve skutečnosti větší svoboda než zamknutá suverenita v jednom státě.

0 0
možnosti
DS

Streit

9. 11. 2009 12:58
Prozřetelnost mi dala karmu ;-)

Dnes jsem zažil kouzlem nechtěného zajímavou příhodu – argument. V mém prvním zaměstnání z kraje 70.let jsem měl spolupracovníka. Byl to velice chytrý kluk. Měl červený diplom, už z VŠ přišel jako člen KSČ. Uměl výborně i anglicky, prostě žádný hlupák. Ale stal se i funkcionářem SSM a o politice se s ním diskutovat nedalo. V tomto směru byli „nechápaví“, jako jako dnešní stoupenci tvrdé integrace.

A dnes se stala kouzelná věc. Sekretářka mi právě před chvílí přinesla vizitku, kterou mi poslal onen angažovaný bývalý mladý spolupracovník, dnes v předdůchodovém věku. Stojí na ní „Head of European Integration Department“.

Ják příznačné!

0 0
možnosti
E

eAA00

9. 11. 2009 18:27
Re: Prozřetelnost mi dala karmu ;-)

;-D;-D;-D;-€EU;-O

0 0
možnosti
APG

Absolovent prestižního gymnazia

9. 11. 2009 12:51
VELKÁ KARMA

Jen si myslím že současná zejména multikulti propaganda je mnohem propracovanější než cokoliv dřív. Tedy než nacistická a socialistická propaganda a taky bude mít pro společnost horší důsledky. Media, nevládní agentury a politici z ní mixují pro mladé lidi svádivý koktejl . Jen ten kdo vidí rozvrácenou společnost na někerých místech na západě.  Společnost na pokraji občanské války jakožto produkt tohoto jedovatého koktejlu jí může odolat.

0 0
možnosti
JK

jirikucera

9. 11. 2009 12:49
Pane Streite,

z Vašeho blogování je především zjevné, že k dobíjení životní energie potřebujete mít nepřítele, kterého byste mohl nenávidět, případně ještě blbce, kterými byste mohl pohrdat. Partnery do diskuse nehledáte, jste schopen se bavit jenom s lidmi stejného nebo podobného vidění světa.

A také je na Vás dobře vidět, že člověk je svojí povahou živočich nábožensky založený – Vy jste akorát váš deklarovaný ateismus přetransformoval do svatého zápalu nenávisti a fobie z EU, potažmo Němců, Francouzů, Havla, církví... Přesně s těmito fobiemi a různými mindráky umí šikovně pracovat Váš – momentálně dočasně zatracený – kostrbatě užvaněný guru z Hradu, kterému Vy a Vám podobní jeho romantický nacionalismus baštíte.  Abych použil Vaši logiku a terminologii – jste zmanipulovaným klausofilem a ani o tom nevíte (přesně podle Vaší metodiky označování všech lidí, kteří s Vámi stoprocentně nesouhlasí a v EU vidí i jiné aspekty než krystalické zlo, za eurofily, případně havlisty a pravdoláskaře).

0 0
možnosti
K

Krystof1234

9. 11. 2009 14:33
Re: Pane Streite,

Naprosto souhlasim s Vasim nazorem na pana Streita. A ten pobyt v Belorusku bych Vam, pane Streit, srdecne doporucil, potom muzete pokracovat treba do Danska, Nemecka atd., mozna by to prospelo rozbresku ve Vasem mozku, on se svet totiz dost meni............

0 0
možnosti
PL

Ignacius Reily

9. 11. 2009 12:38
:-)

Právě jste předvedl co je to demokratická debata - dle Vás má každý, kdo má odlišný názor na evropskou integraci vymytý mozek a touží po socialismu. Chápu pak, že je pro Vás obtížné diskutovat s někým, kdo si myslí něco jiného. Argument vymytých mozků, eurohujerů a a využívání podobných pejorativních označeních lidí s odlišným názorem dle mého mínění vypovídají spíše o Vás než o těch druhých. Stejně jako okázalé pohrdání tím, že si někdo dá tu práci a problém o kterém píše si i důkladně nastuduje. Vaše argumenty jsou spíše předpoklady, co by se mohlo stát, nežli podloženy aktuálním stavem EU.Ale vím, že diskuse je v zásadě zbytečná, vy máte prostě ve všem jasno a ti ostatní jsou jen naivní hlupáci. Co už nadělám :-), doufám že nebudete mít pravdu. To je tak asi všechno.A návrat socialismu rozhodně nechci ani já ani Jakub, i když jste o tom Vy a vaše spřízněné duše pevně přesvědčeni.

[]

0 0
možnosti
PL

Ignacius Reily

9. 11. 2009 12:47
Re: :-)

A abych nebyl chápán špatně, rozhodně si nemyslím, že je současný stav EU bez chyb. Zrovna zemědělská politika je tragická, ale dle mého názoru omezení práva veta dává zbytku EU třeba zrovna Vámi nenáviděnou Francii přehlasovat. To jen tak na okraj, aby bylo jasné, že pro mne není EU jen dokonalá milenka bez chyby.

[]

0 0
možnosti
R

rojack

9. 11. 2009 12:04
já bych to zkrátil

Pan Lysek chce návrat socialismu, neboť o čem jiném je EU?

Já nechci.

0 0
možnosti
S

Shackall0

9. 11. 2009 11:56
Správně, pane Streite...

... kam bychom chodili. Ať jdou voni ;-D

0 0
možnosti