Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jendatichy

27. 2. 2010 13:45
To přeci nejde,to bychom tu mněli

přeci to samé ,co mají švýcaři.To by se ani panu Sobotkovi ze senátu nelíbylo,on přeci prohlásil,že český volič není tak vyspělý,aby mohl sám rozhodovat,mám takový dojem že je to  zase jeden z Horní Dolní jako většina jeho spolustraníků.Jenom jsem zvědav,jestli se toho dožiju,že že bychom v této zemi měli takový blahobyt,jako mají ti švýcaři.Nebo budeme mít takový blahobyt,jako mají v Moskvě?

0 0
možnosti

Profík

3. 1. 2010 13:04
Těžko říct

Těžko říct, zda zrovna čistě poměrný systém by něco skutečně vyřešil. Mně by nevadil při volbách do PS ani většinový systém obdobný, jako při volbách do Senátu. Co ale je třeba zavést, je odpovědnost každého poslance vůči svým voličům. Chováš se jako lump? Šup s tebou z funkce a pokud jsi způsobil nějaké škody, sám si je zaplatíš. To by se ti politici chovali hned jinak.

Bohužel, i když Klaus je v současnosti asi politikem, s kterým se ztotožňuji nejvíc, myslím si, že jeho základní filozofie je v tomto bodě destruktivní a on si to nehodlá přiznat. Stejně jako to, že degenerace ODS je důsledkem jeho někdejší politiky, i když jemu samotnému nezdegenerovala.

0 0
možnosti

Profík

5. 1. 2010 1:03
Re: Těžko říct

Ale v každém případě, 5% hranici považuji za diskriminační a určitě by odstraněna být měla.

0 0
možnosti

Ivo Vašíček

3. 1. 2010 10:27
dobré

, ale ta imaginace se mi líbí více. Vím, že Vám nemusím vysvětlovat, že ekonomické a společenské zákonitosti fungují nezávisle na ideologiích a názorech. Matematika je neúprosná, systém nelze reformovat. Není nutné ani na něj útočit, zhroutí se sám. Paroubci a Topolánci jsou jeho zákonitým produktem.

0 0
možnosti

Streit

3. 1. 2010 10:50
Re: dobré

Díky. R^

0 0
možnosti

kuča

3. 1. 2010 4:51
Pane Streite!

:-) Potěšil jste mě opravdu pěkným článkem v tomto novém roce. Je vidět, že i Vaše názory se postupně mění, ale je to logické. Situace se mění, svět se vyvíjí a podle nových poznání se utváří i názor na některé věci.

     Viděl jsem včera na TV 24 Cibulku+další 3, diskutovali o volebních možnostech malých stran, bylo to podnětné. V podobném duchu, jak je psán Váš blog. Dnes se to pokusím najít v archivu, protože jsem už zachytil jenom závěr.

     S Vašimi vývody se dá beze zbytku souhlasit. Dvě největší strany si pronajaly republiku a celá jejich činnost(ne práce), slouží jen k obohacení stranických pokladen, potažmo(a ne v malé míře), jednotlivců. Vidím v televizi skřeta Béma, jak obhajuje tunel opencard a tvrdí, že se v něm musí pokračovat, chytají ve mně saze.Celá politika je skutečně na zvracení a při letošních volbách se skutečně rozhodnu pro nějakou perspektivní stranu.VYžírkové ne !

0 0
možnosti

Streit

3. 1. 2010 10:55
Re: Pane Streite!

Všichni bychom se měli odvrátit od velkých stran.

Šťastný nový rok!

0 0
možnosti

kevinbb

3. 1. 2010 0:19
Pane Streit,

ano, tak nejak podobne bych si predstavoval ferovejsi politicke usporadani. A myslim si, ze to je jedina cesta jak neco v tehle zemi zmenit k lepsimu. Jak jste napsal, chybi nam osobnost(i) a ja vim a verim, ze by se nejaci nasli i ted, ale podle tohoto "zlodejskeho" z zkorumpovaneho systemu, co tady ted mame, je to skoro nemozne! Jedina mozna cesta je, kdyby nase urednicka vlada dosahla zruseni tech peti procent jeste pred volbami, aby Ceska republika mohla opet zacit svobodne politicky fungovat! Ale o tom, samozrejme pochybuji, ze by se mohlo stat!

A proto se bojim toho, ze na zmenu tech 5% a ustavy se spise bude muset znovu vyjit do ulic cinkat klicema aby konecne nase "vladni elity" pochopili, ze toho obcane maji opravdu uz dost! Jinak se vubec nic nezmeni! Bohuzel! Ale to znamena obcanskou jednotu a tim, uvedomelost a to podle me, je ten nejvetsi problem!

A proc neni ta jednota, protoze prave proto, ze nam prave chybi nejaka ta osobnost(i)!

Mate samozrejme karmu!

0 0
možnosti

Greybeard+

3. 1. 2010 2:08
Re: Pane Streit,

Veselý a šťastný nový rok,do toho roku svižný krok.Věřte mi, bude ho třeba,začneme běhat i za kouskem chleba.Veselosti bude doma vždy dosti,až nad výplatou v eurech budeme skřípat zuby zlostí.Cinkat klíči už nemá cenu,vzpomeňte si na minulou změnu.Můžu už jen Vám všem přát,ať je tu vždy někdo, kdo Vás má rád.

Přeji všem slušným lidem šťastný nový rok 2008 plný lidského pochopení, mnoho zdraví a pevné nervy 

0 0
možnosti

Greybeard+

2. 1. 2010 23:08
Pane Streit,

s tím se nedá nesouhlasit, ale obávám se, že jak říkáte. Kapři si sami rybník nevypustí.R^

0 0
možnosti

Jiri Kram

2. 1. 2010 22:46
zajimavy navrh

ano, mensi strany by meli dostat sanci. Na druhou stranu je otazka, zda to nebude vypadat tak, ze jen velke strany budou mit sve "dcerine podniky" s malymi stranami. Priklad Zubova DSZ je naprosto presnou ukazkou, jak takove male strany mohou take fungovat. Takze nevim zda by to neco resilo.

0 0
možnosti

jrc

2. 1. 2010 22:21
Ústavní soud ČR odmítl zrušit 5% hranici !

Učinil tak zcela v rozporu s Ústavou ČR. Je to potlačování ústavních práv občanů ! Nikdo nemá právo přidělovat můj hlas, jiným monopolním politickým stranám ! Ani Ústavní soud ČR ! Stejné je to i s volebními poplatky ! Další zcela nesmyslná překážka pro malé politické strany ! Máte karmu, kolego !

0 0
možnosti

ŠimonP

2. 1. 2010 22:20
nemám důvod kritizovat

Když tak nad Vaším článkem přemýšlím, neí to špatný návrh. Jen si nejsem jistý jak by se zajistilo omezení zvolených poslanců na kapacitu paralementu. Taky by se mohlo stát, že by bylo zvoleno do parlamentu více kadidátů se stajným počtem hlasů a tito by pak překročili počet volených poslanců. Pak byste je vybral jak?... Určité omezení být prostě asi musí, ale jinak dobré, strach z vyhození hlasu do koše a nevlivnitelnosti situace je jistě velmi silný a omezuje volbu.

0 0
možnosti

originalni_demokrat

2. 1. 2010 22:20
Dobrá vize

Osobně bych také raději preferoval volbu osobností a zrušení 5% hranice.

Co se týče senátu, tak tady bych to nějak šikovně rozdělil, že část osobností by volil lid, část by dosadily lékařské a právnické komory, podnikatelské komory, církve a podobně. část by dosadila hlava státu (nejlépe apolitická-tudíž král). Muselo by se to rozdělit nějakým šikovným poměrem aby se tam moc nelobovalo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...