Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T(

ToughestDebaterEver (GodMode:On)

13. 3. 2011 16:18
Důchodová reforma - ale pro koho?

Tímhle se zatím nikdo moc nezabejvá a přitom je to zásadní věc.Podle přehledu uveřejněnýmu v MF Dnes je ta hranice výhodnosti hodně vysoko.Přijde mi, že se tu akorát vrtá další tunel, kterej někdo potřebuje (fondy a zkorumpovaný poslanci jim to hodlají zajistit), ale veřejnost to nepotřebuje.Ten kdo na to má, se připojistí jak to je dneska běžný a šetří a ten kdo na to nemá, bude mít malý důchod a vyskakovat si nebude.Co je hlavní problém jsou právě ti lidé co nemají co šetřit a pro ty tahle reforma rozhodně není.Daleko zásadnější je např. zvýšení dostupnosti bydlení a zamyslet se nad různými možnostmi podpory rodin.Když ale byt zdraží "ouřednickým nařízením" o statisíce, tak co to je za podporu bydlení?Dopady zvýšení DPH, zavedení školného, zásahy do stav. spoření, rušení úlev, mateřských atd. to vše má na demograf. vývoj značný vliv.Současná vláda vše směřuje k předání kormidla levici, což ale paradoxně veřejnosti jako celku uleví a prospěje víc, než pravicový tupý účetní operace.   

0 0
možnosti
MJ

Marpes

13. 3. 2011 1:26
To co píšete i to co říkal Klaus

je bohužel pravda, ale nejhorší není ani zdaleka zažehnáno. Jádro problému penzijní reformy je totiž v tom, že současný systém bude z mnoha důvodů, zejména kvůli demografickému vývoji, udržitelný jen s obrovskými náklady. To není otázka nastavení optimální daňové sazby, ani systému povinného pojištění. Vyšší náklady vyžadují vyšší daňovou zátěž, na to se zvětší poptávka po dalsích kompenzacích, ty opět zvýší náklady a dostáváme do začarovaného kruhu, z něhož je jen jediné východisko, a to si bohužel neumím nikde v Evropě představit: přesvědčit voliče, že je třeba opustit tento paternalismus, že se o své zajištění musejí postarat sami a dobrovolně se vzdát mnoha služeb, na které jsou od státu zvyklí, v zájmu dlouhodobého prospěchu. Trend je všude v západním světě přesně opačný, míra intervencionismu a etatismu stoupá, daňová zátěž vzrůstá.

Takovou vizi by však žádná strana voličům neprodala. A i kdyby ano, vyžadovalo by hodně vůle a trpělivosti, aby další volby neotočily kormidlo zpět.

0 0
možnosti
DS

Streit

13. 3. 2011 10:57
Re: To co píšete i to co říkal Klaus

Přečtěte si tohle: http://streit.blog.idnes.cz/c/181322/Deus-ex-machina-Klaus.html

kapitolu "Udržitelnost penzí"

0 0
možnosti
KASNTH

kladivo a srp, naroste ti hrb

12. 3. 2011 23:51
Vychutnal bych si Klause

ale nemám na to žaludek, pane Streite. Nevztahoval bych to pouze na vládu, ať již současnou nebo ty minulé, ale souhlasím s Vámi uvedenou formulací (ciuji)....."soubor nekompetentních šarlatánů, šejdířů a pouťových vyvolávačů.",...dodám jen, že včetně Klause. :-/ Pro mě je pan Klaus osoba silně zkompromitovaná, a to už z dob minulé, komunistické éry (o sametové éře ani nemluvě), osoba krajně nedůvěryhodná. O tom nakonec svědčí i jeho dávné či nedávné, podivné styky a kontakty s ještě podivnějšími osobami s temnou minulostí a podezřelými skupinami.

Pro lehké osvěžení paměti připomenu pár drobností, jež lze bez problému vyhledat Googlem na internetu nebo se informací dopátrat i jinak. Stojí za to si to pozorně přečíst.

http://www.hrad.cz/cs/pro-media/tiskove-zpravy/archiv/129.shtml

0 0
možnosti
B

Brutvann

12. 3. 2011 21:06
Naprostý souhlas !

R^[>-]

0 0
možnosti
KASNTH

kladivo a srp, naroste ti hrb

13. 3. 2011 0:52
Re: Naprostý souhlas !

Naprostý souhlas je jaký?:-)

Zkuste to trochu rozvést.

0 0
možnosti
JB

Jan Borovička

12. 3. 2011 20:10
Mě by zajímalo,

jak je to s tou zajímavou poučkou, co razí Hrad: že v budoucnu budeme zaručeně mnohem bohatší než dnes. Já si to nemyslím, ale Hrad s tím počítá. Beru to jako ekonomoteroristické náboženství, ale třeba se pletu. Za odkaz či vysvětlení budu vděčen : )

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

12. 3. 2011 20:21
Re: Mě by zajímalo,

Souhlasím. Podle mě vycházejí předpoklady z toho, že se budou stále více srovnávat rozdíly v EU, tedy že chudší země se budou díky jednotnému trhu dotahovat na ty bohaté.

-

Jenže v současnosti mám obavy o vývoj ekonomiky celé EU, potažmo celé západní civilizace. Nedávné problémy s hypotékami se můžou ukázat jako maličkost proti problémům, které může způsobit vysoká zadluženost západního světa. ;-(

0 0
možnosti
E

echo.3

12. 3. 2011 19:30
Klause neberu

hraje po léta jen nechutné, obskurní představení.

        :o))

Politický tyjátr. Loutkoherec a loutka současně.

0 0
možnosti
M

morell

12. 3. 2011 19:30
Koho si zvolili,ten si je vychutnává a dělá si z nich blázny

Ano tito bezradně zmatkující chaoti si v plné výši vychutnávají situaci, do které je Klaus dostal , když i on jim vyrobil takový státní dluh, že nemají nejen z čeho platit důchody, ale už nemají ani na platy hasičů, policajtů a.p.

Ano pokud by tito chaotové byli opravdu schopnými státními úředníky a tento stát právním státem, seděl by Klaus už v jiném zařízení, než ja pražský Hrad a vychutnával by si právě sobotní studenou večeři.

0 0
možnosti
E

echo.3

12. 3. 2011 19:33
Re: Koho si zvolili,ten si je vychutnává a dělá si z nich blázny

Ruská vejce se žluklou majonézou.

           :o)

0 0
možnosti
H

hlava.dvacetdva

12. 3. 2011 19:28
Přesné

R^

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

12. 3. 2011 18:53
Bohužel

jsme v situaci, kdy se střídají vlády sociálně demokratické, schopné pouze utrácet, s vládami pravicovějšími, neschopnými řešit problémy, které sociálně demokratické vlády vytvářejí. ;-(

-

Tato vláda bohužel zřejmě také nic nevyřeší, takže jediný její přínos bude ten, že nejspíš problémy nebude zhoršovat. To je málo a je smutné, že není na obzoru šance na nějaké zlepšení. Toto je bohužel ta nejlepší vláda, která je reálně myslitelná. :-/

0 0
možnosti
LS

Jednoho krásného dne ...

12. 3. 2011 18:33
stejně jsou to hokynáři

jediné co je od začátku zajímalo, jak dostat k přerozdělování více prostředků (deficit zůstal  stejný, celková výše dluhu se zase zvýšila, a oberou lidi o další daně). nastřelili 20% by jim lidi tleskali že ustoupili na 14 / 17,5%. když jediné o co jim šlo bylo DPH zvýšit - je jim úplně jedno kolik to nakonec bude, jenom to musí být více než dříve a co nejvíce lidi snesou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...