Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Gambri

4. 4. 2011 20:49
S těmi vodárnami máte svatou pravdu!

Cena vody v Česku činila v posledních dvaceti letech průměrně 50 korun za kubík. Náklady na výrobu, distribuci a prodej nepřesáhly 25 korun za kubík. Zisk nových vlastníků z Francie a Rakouska tak byl průměrně 25 korun za kubík. Při průměrné spotřebě celého Česka v uvedeném období 2 miliardy kubíků vody byl celkový zisk zahraničních vlastníků: 20 roků x 2 miliardy kubíků/rok x 25 Kč = 1 000 miliard korun českých. Ano, jde o 1 bilion korun, a to jenom za vodu !!! 

0 0
možnosti

Kolumbo

12. 4. 2011 15:57
Re: S těmi vodárnami máte svatou pravdu!

A jací to idioti prodali obecní vodárny do Francie a Rakouska? Nebyli to "politici" všech existujících stran i šašci z nejrůznějších "nadějí pro město"?

0 0
možnosti

Petr Johan

4. 4. 2011 16:52
strašně dlouhý článek

a strašně dlouhá diskuze.

Přitom stačilo jen napsat: NESNÁŠÍM KALOUSKA, PROTOŽE JE NA TAKOVÝM MÍSTĚ, KAM JÁ SE NIKDY V ŽIVOTĚ NEDOSTANU, ANI KDYŽ BUDU PSÁT DVA ČLÁNKY NA BLOGU DENNĚ S ODKAZEM NA MÝCH DESET PŘEDCHOZÍCH.

;-D

0 0
možnosti

Streit

4. 4. 2011 16:58
Re: strašně dlouhý článek

Ale já nemusím ke své obživě v soukromém sektoru vraždit, krást, podvádět a lhát. Jako celoživotní nestraník jsem nikdy neměl politické ambice. Dělal jsem šéfa několika poslancům, senátorovi i ministrovi, a proto vím, že nemám opravdu co závidět. :-P

0 0
možnosti

pedro14

4. 4. 2011 16:04
omlouvam se ale nerozumim tomu

mohl byste nekdo napsat kdyz je superhruba 30 tisic

1. kolik zaplati podnik na socialku a zdravotku 2. kolik zaplati zamestnanec na socialku a zdravotku 3. kolik je hruba mzda 4. kolik je dan ze mzdy 5. kolik cista

pekne v cislech (treba svobodny bezdetny) diky

0 0
možnosti

Streit

4. 4. 2011 17:00
Re: omlouvam se ale nerozumim tomu

Poproste Starou káru. Omlouvám se, mi se ten nesmysl přepočítávat nechce. Ono jde v mém článku o něco jiného.

0 0
možnosti

Chytrakz hospody

4. 4. 2011 12:38
Termín superhrubá mzda je sice nesmysl, ale...

Superhrubá mzda je ve skutečnosti hrubá mzda. V našem dańovém paskvilu je zcela a nelogicky rozděleno zdravotní a sociální pojištění na to co platím já (logicky správně) a na to co platí zaměstnavatel. Je to logický nesmysl, protože zaměstavatel si dává do svých nákladů náklady cizího subjkektu. To ze zákona nesmí, ale je na to výjimka. Je to celé přežitek ze sociálismu, kdy se platil tzv. parafiskál (firma platila 50% daň z objemu mezd).  Nádeník by měl brát superhrubou mzdu, která je ve skutečnosti hrubá a na výplatní pásce je vidět, kolik vlastně platí zdrav. a soc.í poj.  Dnes 15.000,- hrubého, čini asi 20.000,- superhrubého a to z toho zaplatí skoro 2.500,- zdravotního pojištění měsíčně, resp. 30,000,- Kč ročně.   A to je plat tak na udržení duše v těle. Sociální a zdravotní pojištění není daň(!!!!) ačkoliv  to daní je jak defacto, tak de jure, tedy další nesmyl. Tedy zdaněno je to pouze 1x, protože nádeník není oprávně si odečíst sociální a zdravotní náklady ze svého příjmu.

0 0
možnosti

Streit

4. 4. 2011 12:54
Re: Termín superhrubá mzda je sice nesmysl, ale...

Nějak jste to domotal. Tím, že si zaměstnanec nemůže odečíst ze superhrubé mzdy sociální a zdravotní odvody, tak je de facto zdaňuje. Paradoxně si tuto část odečítá zaměstnanatel, takže zaměstnanec platí ze superhrubé mzdy daně za zaměstnavatele.

0 0
možnosti

marek,voksay.idnes

4. 4. 2011 10:21
Výborně napsáno pane kolego.....

poslední dobou Vám nějak všechno chválím, že ? ;-)R^ Ale je to tak.... naprosto s Vámi souhlasím .

0 0
možnosti

Streit

4. 4. 2011 10:33
Re: Výborně napsáno pane kolego.....

Díky. Jsem rád, když nás je víc. Nemusíme se bát vlka nic. ;-)R^

0 0
možnosti

Stará kára

4. 4. 2011 10:10
V čem vidíte problém superhrubé mzdy? Žádný není

1. Tzv. superhrubá mzda je skutečným hrubým příjmem zaměstnance a je teoreticky správným základem zdanění.  Zkreslený obsah, jaký má v současnosti dal pojmu hrubá mzda Václav Klaus. Nechtěl, aby bylo vidět, jak vysoké jsou odvody ze mzdy. Proto nechal část pojistného platit zaměstnavatele a za hrubou mzdu označil až zbytek hrubého příjmu. (V době, kdy bylo zaváděno to i přiznal. Dnes si určitě nevzpomene.)  Závěr: supehrubá mzda je nejsprávnějším základem pro výpočet daně.

2.  Není žádný rozdíl, zda platíme 15 % ze superhrubé mzdy nebo bychom platili 20,2 %. V kačkách (a to je pro nás důležité) platíme stejně.

3. I  D. Streit musel postřehnout, že užití daně 15 % (a tím volba základu daně) bylo způsobeno nutností zachovat hlas jednoho neschopného, ale nafoukaného poslance koalice (krátce též ministra financí).

4. Přehlédl jste že reforma daňového systému (Topolánka a Kalouska) byla pojata vysoce sociálně. Lidé s platem do 10 000 neplatí žádnou daň (původně cca 600 Kč).

0 0
možnosti

Stará kára

4. 4. 2011 10:14
Re: V čem vidíte problém superhrubé mzdy? Žádný není

Obdobně dnes naplatí žádnou daň z příjmu zaměstnanec s jedním dítětem až do hrubého příjmu cca 14 500 Kč  či se dvěma dětmi do 19 300 Kč.  Takové, sociálně vnímavé reformy nenapadly žádnou vládu a žádného ministra financí před nimi (včetně vlád sociálně-demokratických).

0 0
možnosti

pedr64

4. 4. 2011 9:53
náhodou

za superhrubou mzdu by měl dostat nobelovku za ekonomiii. Zdanit daně ještě nikoho jiného nenapadlo

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...