Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

saldo

20. 1. 2012 19:31
Lapidárně řečeno:

Blíží se doba, kdy lid opět vyjde do ulic, ale tentokrát ne s klíči v rukou, ale s holemi. A vymetou tu nabubřelou sebranku z jejích pozic. Vypadá to, že historie se bude opakovat, což mě sice z principu netěší, ale chápu to jako důsledek nekontrolovatelného kořistnictví oligarchů a zkorumpovaných politiků.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

17. 1. 2012 10:10
celkem zákonitý důsledek

konkurenční výhoda většího kapitálu je kladnou zpětnou vazbou, která koncentraci kapitálu vyostřuje. V historii to vždy skončilo narušením existujících majetkových práv (obvykle války a revoluce). Nyní se však potkává více problémů současně. Významným problémem je také nepřizpůsobenost nové technologické situaci. Procesy produkce a distribuce zdrojů se zcela mění a změní - na produkci a distribuci zdrojů stačí pár procent populace. Je-li systém nastaven tak, že předpokládá získání nároku na produkty za 8hod práce denně, nastává vážná porucha. Brzy dokáže 10% lidí vyrobit dostatek všeho pro 100% lidí, Dnes je problém vážnější než v 19 st. kdy zkracovali pracovní dobu z 16 na 8. Shrnuto: problém jenepřizpůsobenost systému přerozdělování (včetně trhu) nové technologické situaci (mzdy, ceny, majetkové nároky, sociální nároky).

3 0
možnosti
JC

Jarcho

17. 1. 2012 11:15
No a do toho přichází novela zákoníku práce,

která prodlužuje délku směny až na 12 hodin a umožňuje zrušení přesčasových příplatků.

0 0
možnosti
H

Halfunx

17. 1. 2012 10:01
Podstata je vystižena

Shrnu: Finanční a informační mafie (5%) navyšuje svoje jmění nad míru, kterou spotřebuje nebo investuje. To jsou výnosy, které zbudou do příštích období. Tyto výnosy zase generují dluhy do příštích období u těch kdo nevládnou financemi a informacemi (95%). Aby se navyšování výnosů udrželo, musí se dluhy posouvat pořád dál do budoucnosti, protože větší objem bohatství již není. Bohatství se uměle navyšuje překupováním dluhů (obligace, dluhopisy, apod.) a tím posunováním v čase a jejich navýšením o úroky. Kolotoč se točí stále rychleji a jednou se musí přehřát. Už je rozžhaven do běla, otázka je kdy nás konečně začne pálit zadek.

0 0
možnosti
PK

bakules2

17. 1. 2012 8:10
do jakého elektorátu jste si došel pro karmu?

No nic to je Vaše věc.Ale na některé věci přece jen musím;-D to že sociální stát vznikl evolučním vývojem je nesmysl,je to slepá cesta která vede tam kde nyní končí socialistická evropa.Těšil jsem se že slovo vykořistovaní skončilo s komunismem.Vy jste ho oprášil ,základem vykořistování je ten na kom mužete kořistit ale to není Váš evolučně vzniklý socialistický dělník.Ten spotřebuje více než vyprodukuje.Píšete že vidite cestu v solidaritě ale i ta má své hranice,přece nemůžete chtít aby pracovitý němec živil lemply v kavárnách pod slunečníky.To že si Německo stáhlo ekonomickou moc? jak se to stahuje?Nesmysl, moderní technologie ,píle a pracovitost.Pak mužete mít i ten Váš evoluční socialismus.Problém evropy i světa je že ho chtějí všichni bez ohledu na svou produkci.A to ne bohužel ale zaplatpanbůh nelze.

0 0
možnosti
DS

Streit

17. 1. 2012 9:43
Re: do jakého elektorátu jste si došel pro karmu?

Co to melete člověče? Já jsem nic nepsal o socialistické solidaritě. To vy máte pod kůží socialistický internacionalismus. Já jsem pro volnou konkurenci národních států, tedy pro pravý kapitalismus!

Jestli chtějí Němci těžit z úrokových sazeb, které vnucují celé eurozóně, budou vysávat zbytek Evropy, než se to zhroutí (už to začalo). Řešení je (1) v národních státech s národními měnami nebo (2), že politickou integraci budou doprovázet masivní transfery od bohatých členů k chudým. Ne kvůli solidaritě, ale kvůli tomu, aby systém mohl fungovat dlouhodobě. Třetí cesta není, i když hloupí eurofanatici ji stále s planoucím okem bolševicky prosazují.

1 0
možnosti
MO

mountbiker

17. 1. 2012 7:00
Já si myslím, že jste to trefil perfektně

Motorem společnosti byla odjakživa tzv " silná střední třída " a ta se nám začíná vytrácet. Modelový příklad : Co je lepší ? Plný hotel průměrně utrácejících hostů, nebo jeden host megapracháč ????

4 0
možnosti
F

FiS95

17. 1. 2012 23:58
Re: Já si myslím, že jste to trefil perfektně

Megapracháč. Nebude potřeba uklízet nevyužité pokoje.

0 0
možnosti
JD

maudite

17. 1. 2012 4:37
To je zoufalost

pane Streit, vy se totiz na bohatstvi divate z pozice chudeho cloveka, tak vam unika,  jak se na sve bohatstvi diva bohaty clovek. Chudy clovek vidi v bohatstvi prostredky, penize a co si za ne muze dovolit , ale bohaty vnima sve bohatstvi jako risi (:s hackama).  Vlastnit muzete miliardy , ale kolik  pro svuj zivot jste z nich schopen pouzit ?

Co se takhle podivat na ty, co vlastni tech 80% bohatstvi Zeme, na jejich mentalitu ? Jakym zpusobem a na jakych principech si bohati chteji usporadat sve rise a kdo se jim k tomu hodi a kdo ne ? Co jim nejvice na nasi civilizaci vadi ?

Vemte do uvahy jejich vzdelani, informovanost o situaci na teto zemi , prolozte to mystikou a sektarstvim a prijdete na to.

5 0
možnosti
DS

Streit

17. 1. 2012 9:31
Re: To je zoufalost

Vůbec jste nepochopil můj článek. Ten není o bohatých, ale NEJBOHATŠÍCH. Hovoříme tady o stovkách miliard. Vůbec se nepovažuji za chudého, takže mě nepoučujte. Jen nemám na podvodníky sedící v různých finančních nadnárodních letadlech.

Bohatství už dnes není ani tak o schopnostech a práci, ale o tom, zda jste INSIDER v nějaké, nejlépe nadnárodní, korporaci, která si zařídila u politiků, že nemá konkurenci, nebo přímo vysává státní rozpočty.

A s mystikou na mě nechoďte, to je dekadentní, já jsem pragmatik. Naopak ti nejbohatší umrtvují tok peněz, které by mohly sloužit ekonomice. Jachty, tryskáče a luxusní sídla na Tichomořských ostrovech ekonomiku nespasí. Naopak oni mají jediný cíl - udržet, případně rozšířit své impérium.

2 0
možnosti

jrc

16. 1. 2012 23:36
Řekl bych, že je to reálná charakteristika

dalšího rozvoje kapitalismu a pravicové politiky v Evropě.

Vývoj nelze do nekonečna udržet ani pomocí policejního násilí. Bude hůř a nakonec to praskne. Změna systému, krachy států, okupace slabších států, možná i válečné konflikty mezi státy?

Zatím ekonomicky vítězí Německo, které stáhlo rozhodující produkci v EU pro sebe a zásadně brzdí snahy ostatních států EU na podporu vlastních podniků a vlastní produkce. Zakládání státních podniků, které by konkurovaly německé produkci je v rámci EU zcela znemožněno.

Jde o nadvládu bohatého Německa a bohatých německých investorů. Levná německá velkovýroba plyne do všech států EU a likviduje místní malovýrobu. Státům se snižují příjmy z daní a rostou náklady na nezaměstnanost. Výsledkem je úpadek i další zadlužování ekonomicky slabších států v EU.

Naše rozbité podniky a rozkradené, či rozprodané hospodářství, způsobilo zásadní ztrátu konkurenceschopnosti a zařadilo nás mezi rozvojové země, kterou vedou přes 20 let hospodářsky neschopné vlády!!!

2 0
možnosti
JH

jardahorak

16. 1. 2012 23:50
Re: Řekl bych, že je to reálná charakteristika

To by kapitalismus a pravicova politika v Evrope nekde musela existovat. Vzdyt je to tady samy mismas, vice ci mene levicovy. Same kvoty, dotace, subvence. Korumpovani volicstva kam se jen podivate. Neni divu ze Evropa ztraci dech a hrozi, ze ji Asie za chvili prevalcuje. Zvlaste pak v dnesni globalni ekonomice. Nutno rici, ze tento vyvoj je v Evrope setrvaly od roku 45. Ve vychodnim bloku byl jeste urychlen radenim rudych...

1 0
možnosti
G

Gambri

16. 1. 2012 22:13
S tím otroctvím máte pravdu

Vývoj spěje kruhem na počátek, tj. k Římu. Dvě procenta vládci (otrokáři), deset procent tzv svobodní občané a zbytek budou otroci.

0 0
možnosti
1

1absolutus

16. 1. 2012 20:21
Pro ELAPHURUS

To o těch 15 000,- určitě myslíte jako vtip. To mi "sežere" za měsíc můj Hummer sám. Vždyť ani slušný oblek dnes nekoupíte pod 30 000,-. Když se člověk finančně drží, stejně se při dnešních cenách pod 40 000 na jednoho nedostane. Takže, když to shrnu vážený ELAPHURUSI, váš výpočet je špatný.!!

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

16. 1. 2012 21:53
Re: Pro ELAPHURUS

radši sem hoďte ten váš. ten za základě kterého jste došel k tomu, že střední třída, je 400 až 700 tis. čistého měsíčně

0 0
možnosti
U

Ulator

16. 1. 2012 19:32
Pro Jardu

Kdyz zaplatim 100 hrubeho na hodinu, tak musim pripocitat dalsich 34 procent na odvody, 15 procent na dovolenou, nepocitam svatky. Dalsi jsou naklady na pracovni obleceni, pomucky. Nepocitam naklady na dopravu a ostatni rezie. Suma sumarum, kdyz vyplatim 100 korun musim uctovat min 200 a je to na hrane, hodne na hrane. Agentura mi dohodi za 120 korun madarskeho otroka. Uzasne.

1 0
možnosti
JH

jardahorak

16. 1. 2012 23:24
Re: Pro Jardu

Ale vzdyt si zamestnavejte zasadne Cechy. A platte jim jeste 12. a 13. a 15. platy a 200% premii kazdy rok navic. Co vam v tom brani. Jo tak, vy na to nemate. A konkurence vas valcuje. Mno, tak to je pak smutne kino. Co byste rad? Dotace ci kvoty? Ochranu ze strany statu?

Opravdu je videt, ze pochopeni dnesni globalni situace dela hodne lidem problemy. Cerpat vyhody globalizace, proc ne, moc radi. Ale nevyhody? Tak to prrr, to nechceme...

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...