Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

3lipy

1. 4. 2012 10:22
Proč se mi vždy při slově církev

vybaví farář z pohádky"Dalskabáty hříšná ves"? ...čím více získaných dušišek, tím více odměn z pekel se panu faráři dostalo...

1 0
možnosti

sfs

31. 3. 2012 19:45
Je to jednoduché a logické.

Chystáte-li se někomu něco ukrást a máte všech pět pohromadě, musíte si předem zajistit alibi. Pak už stačí jen nedat se chytit při činu. Budou-li pak vytahovat proti vám nepřímé důkazy, můžete mlžit pomocí odkazů na jiné, byť větší lumpárny. No a ta současná squadra - nazval bych je odpadkovými privatizátory - začne znárodňováním pozemků pro dálnice, které třeba potom pod záminkou restitucí církvi odkloní ke svým firmám v daňových rájích. Ono si toho pak v té mlze ze zpěněné vlny církevních zvatikánštění málokdo všimne.

2 0
možnosti

marek.voksay,blogidnes

31. 3. 2012 19:22
docela by mne zajímalo ....

s jakým farářem má bloger Oulický ( 31pryc ) domluvený nákup nějakých pozemků "za hubičku" .... jako poděkování za podporu "církevních restitucí" , a jestli to jde přes Kalouska, nebo si to domluvil sám ...... takhle totiž dopadne většina "vracených" pozemků, které nakonec zkončí ve vlastnictví přátel politiků, hlasujících "pro"  ....... jen další tunel na státní majetek ..... to může opravdu schvalovat jen hlupák, nebo ten, kdo na tom tunelu vydělá ...

2 0
možnosti

marek.voksay,blogidnes

31. 3. 2012 19:24
Re: docela by mne zajímalo ....

mimochodem nejste milý pane Oulický příbuzný toho severočeského odsáckého "kmotra" ? ..... docela by mi to k vám sedělo ..... s tou podporou tunelu na státní majetek ;-D

1 0
možnosti

nesmídolesa

30. 3. 2012 21:48
U Kalouska je to

kalkul dobrého kšeftu, u Nečase zbabělost.RvRvRv

7 0
možnosti

31pryc

31. 3. 2012 13:30
Re: U Kalouska je to

8-o když "nesmídolesa", co dělá v džungli diskusí na idnes? ;-D

1 0
možnosti

marek.voksay,blogidnes

30. 3. 2012 16:36
opět téma, kde máme naprostou shodu

R^

3 0
možnosti

Streit

30. 3. 2012 21:30
Re: opět téma, kde máme naprostou shodu

Kdybychom se v této věci neshodli, moc bych se divil. R^

A divím se každému, kdo tento názor nesdílí, pokud na tom není zainteresovaný. 8-o

1 0
možnosti

blueheart

30. 3. 2012 16:15
Stát ve státě

nalít miliardy korun do katolické církve (církví), která se stále zmenšuje a ztrácí se zájem o nic, je opravdu geniální tah Nečasovy vlády a Klause, takže nakonec tady budeme mít tlustou církev, která bude moci rozdávat polívky milionu bezdomovců. To mohl vymyslet opravdu jen nějaký geniální politik české provenience.!!

11 0
možnosti

31pryc

30. 3. 2012 16:17
Re: Stát ve státě

Ztrácí se zájem o nic .... to si stěžujete, že o Vás není zájem? ;-D

0 0
možnosti

31pryc

30. 3. 2012 15:30
Vážený autore,

dovoluji si Vás upozornit na nesporný fakt existence jistého paragrafu v zákoně č.229/1991 Sb., ve kterém zákonodárce jasně deklaruje, že restituce majetků církví bude řešit vlastní zákon. Na jeho schválení se již čeká 21 let, takže církve nedělali přes dvace let "bububu" jak si dovolujete tvrdit, ale přes dvacet let trpělivě čekali a snažili se se státem dohodnout na rozumném kompromisu. Poprvé to bylo skoro "na spadnutí" za vlády Miloše Zemana, ale nezdařilo se (zákon byl jiný, předpokládal, pokud vím, zřízení nějakého fondu, z něhož církve budou vypláceny). Od té doby se stále častěji hovoří o nutnosti úplné odluky církví od státu, kam ale filozofie fondu nezapadá (fond měl být kontrolovaný a asi i spravovaný státem - byla by to státní instituce, tudíž o odluce státu a církví pak nemůže být řeč). Jedinou formou odluky státu a církví s nápravou majetkových křivd jsou pak restituce - navrácení majetků původním vlastníkům, jak byli k 25.únoru 1948.

5 0
možnosti

31pryc

30. 3. 2012 15:34
Re: Vážený autore, - pokračování

naprostá většina odpůrců restitucí straší prolomením hranice roku 1948. Vy jste se dostal ještě dál. Pak ale se budeme Vaší filosifií muset vrátit ne o třistašedesát let, ale dokonce o několik tisíc let zpátky - a pak? Nu, což, šup s námi někam k Uralu, odkud Slované (a tedy i Češi) přišli - tenhle plán měl jeden takový pán s knírkem. Nebudu Vás s ním srovnávat, protože nejsem demagog a nedávám "podpásovky", ale zkuste se reálně zamyslet nad vracením časově neomezeným, nebo nad tím, kde bude ta tlustá čára za níž se už nepůjde. Můj osobní názor je, že tím datem je podzim roku 1938. Od té doby zde až do roku 1990 nebylo právo, ale jen bezpráví a zvůle "silnějšího"

3 0
možnosti

Ottis300

30. 3. 2012 13:47
Pane Streite, jestli pak neděláte čertu dobře..

znáte to, čím se odmění. Vracely se majetky, ale často poničené, v případě družstev předlužené, mnozí se dožadují spravedlnosti dodnes, takže bych uvítal, kdyby byl stát více rezolutní i v těchto případech, tady asi souhlas, ale na druhou stranu, docela živě si představuji, kolik hladových vlčáků čeká na nevrácenou církevní půdu a lesy. Stát to obhospořadovat moc neumí, České lesy jdou vzorem, takže za pomoci kmotrů až kmotříčků na regionální úrovni by se majetek rozplynul do rukou těch, na které tady každý druhý nadává a hrozí defenestrací. Jenomže nahrávat klace a priori zapřisáhlých křklounů, kteří povykují jen proto, že se něco někam "dává", také není produktivní v celé věci, protože v článku těžko postihnete veškeré aspekty vracení, tím méně, když to perzonifikujete. Stejná klaka těchto nevymáchaných úst by stála před továrními vraty a dělila by se o jakýkoliv majetek, protože podle nich to bylo jejich a podle logiky ulice se to bere jim. Že z toho měli všichni prd, to je jedno.

5 0
možnosti

Streit

30. 3. 2012 13:52
Re: Pane Streite, jestli pak neděláte čertu dobře..

Nezapomeňte, že tady hovoříme i o tom, že se budeme svými daněmi skládat i na finanční kompenzace, nehorázné stavu našeho hospodářství. Jen jestli tady nejde také o to, rychle republiku zruinovat, aby si nás "evropané" rozebrali.

A za druhé, nemají se vracet autentické, ale náhradní majetky :-/

5 0
možnosti

třešeň japonská

30. 3. 2012 13:36
Zjistila jsem, že obě mé babičky

po sledování té ostudné honby biskupů za mamonem přestaly chodit do kostela. Ačkoli tam chodily celý život. Ptala jsem se jich proč a sdělily mi, že je jim tam hanba, že si na ně sousedi ukazují prstem ap. :-/ Osobně čekám již brzy první zprávy o tuneláži navrácených majetků, jejich podivných prodejů např. Kalouskovým kamarádům (lesy) a kompletní zostuzení téhle odpudivé mocenské struktury bude dokonáno. Za článek karma.

6 0
možnosti

Streit

30. 3. 2012 13:37
Re: Zjistila jsem, že obě mé babičky

Tak R^

A děkuji :-)

1 0
možnosti

petrph

30. 3. 2012 13:31
ono to tak stejně asi dopadne

a zase chvála bohu, že vláda nedala vytvořit ten seznam pozemků a nemovitostí. Protože, ten by byl po jejím rozhodnutí konečný a byl by církvi vydán automaticky. Jenže, tak jak je ten zákon blbě napsán, tak jsou vypsány určité formální podmínky, a pak je napsáno že majetek dle těchto podmínek má být církvi vydán. Což tedy znamená, že kdokoliv bude moci napadnout  splnění těch podmínek, a s předložením svých dokumentů dokládat, že církvi tento majetek dle těch podmínek vydán mít nemá...Čili o tom zase budou rozhodovat stovky soudů...

0 0
možnosti

Streit

30. 3. 2012 13:46
Re: ono to tak stejně asi dopadne

Mám obavu, že tak snadné to zvrátit to nebude.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...