Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

Host8

4. 6. 2012 9:37
Svým přístupem odpudí církev řadu věřících či sympatizantů

a stane se symbolem porušování příkázání desatera - nepokradeš. Společnost by měla vnímat narovnání jako spravedlivé a zatím tomu tak není. A je to škoda. Křesťanské tradice jsou hluboké, jsou součástí kultury, ale církev odradí od nich mnoho lidí svoji chamtivostí. Vládní politici prokazují církvím medvědí službu.

0 0
možnosti
H

Host8

4. 6. 2012 9:22
To je rozdíl mezi ekonomikou a ideologií

Ideologie nepočítá. Ideologie nezná stejné zákony pro všechny. Ideologie překrucuje právo a uvadí se v život ať to stojí, co to stojí.

0 0
možnosti
JV

sfs

28. 5. 2012 21:09
Vlastizrada.

To je přece v kraji daleko bezpečnější zdroj příjmu, než kapesní krádež. O obživě založené na práci se raději nebudu šířit.

2 0
možnosti

Achenbach Šimon

28. 5. 2012 15:39
Autor hovoří logicky

Pro  Evropany možná extrémní (sic) názor p. Streita - že žádná církev by neměla být dotována státem (existuje přeci odluka státu od církve) - je naprosto správný. Církve by i podle charakteristik, pod kterými vystupují - měli být charitou jak duševní, tak matriální. To znamená - existovat pouze z dobrovolných příspěvků svých věřících (nezdaněných) aby měli na provoz svých stánků, platů zaměstnanců a provozování dobročiné činosti. Církve by neměly podniukat (což často dělají) a dokonce by ani neměly mít podíl na školství (hovořím o standartním a ne "nedělní škole"). Církevní restituce, navrácení ukradeného majetku by měla být uskutečněna - ale pragmaticky a pečlivě na základě historických dokumentů. Rovněž by z ní měly být odečteny všechny finanční prostředky, které církve dostávaly od státu v minulosti. Víra je soukromá věc a žádný občan či instituce by něměli být zvýhodnováni, či diskriminováni.

Šimon Achenbach, New York

16 0
možnosti
OK

iacobau

28. 5. 2012 15:58
Re: Autor hovoří logicky

Církev není totéž co charita, charita pouze z církevního prostředí vychází. Církev je společenství lidí stejné víry. Křesťanské církve tvoří nedílnou součást vývoje západní civilizace a odstřihnout je (případně zavřít do "chráněného území" kostelů) znamená zříci se části své kultury.

Chtít po českých církvích odečíst z restitucí částku investovanou během 40 let socialismu státem skutečně lze, pak je ale nutné zase odečíst, kolik by tvořil výnos z odebraného majetku. Dále je třeba posoudit, jaký majetek (zejména objekty) stát zhodnotil, zachoval vč. údržby a jaký naopak zničil nebo nechal zchátrat. Včetně inventáře. Vyůstilo by to v nekonečné diskuse, handrkování, soudy a restituce by byly v nedohlednu, stejně tak i odluka.

1 0
možnosti

Ghost Dog

28. 5. 2012 13:32
ještě jen malou, maličkou maličkost ..

.. křesťané nejsou jen katolíci .. ani já :-) ..

1 0
možnosti
OK

iacobau

28. 5. 2012 13:33
Re: ještě jen malou, maličkou maličkost ..

Dobrý postřeh pro ty, kteří nerozlišují ;-)

0 0
možnosti
OK

iacobau

28. 5. 2012 13:14
Re: :-)

Někteří lidé potřebují k životu takové zvláštní zázraky, já tomu říkám kejkle. Není to jen případ některých křesťanů, jinde je toho zřejmě ještě víc. Z vyřešení tohoto případu mám velkou radost, je to velmi poučné ;-)

0 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

28. 5. 2012 12:21
oznámení !!!

Oznamuji všem, že bloger Oulický je schopen ve své nenávisti tak daleko, že kvůli mému nesouhlasu s darováním majetku církvím posílá stížnosti na mou osobu na sekretariát SUVERENITY .... ;-D;-D;-D To jen taková informace pro blogery aby věděli, co mezi sebou máme ze krysu ....

2 0
možnosti
OK

iacobau

28. 5. 2012 12:23
Re: oznámení !!!

V demokracii je zakázáno si stěžovat na člena politické strany?

2 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

28. 5. 2012 12:10
Ten výpočet se dá jistě provést více způsoby

ale jisté je, že Nečas měl zveřejnit, jakým způsobem dospěl k závěrům, které prezentoval. Konkrétní výpočet je jistě napadnutelný, ale je lepší než výpočet žádný.

1 0
možnosti
DS

Streit

28. 5. 2012 12:54
Re: Ten výpočet se dá jistě provést více způsoby

R^

0 0
možnosti
G

giftig

28. 5. 2012 11:54
Zahrádkáři jsou možná prospěšnější

A jestli někdo chce argumentovat společenskou prospěšností církevních činností............

Zahrádkáři zušlechťují krajinu a naučí své děti pracovat. Proto si myslím, že jsou mnohem užitečnější.

4 0
možnosti
OK

iacobau

28. 5. 2012 11:55
Re: Zahrádkáři jsou možná prospěšnější

Zahrádkáře jistě znáte, víte něco o mrkvi a salátu. Obávám se, že o křesťanství toho víte podstatně méně. Možná ani ne to, co se o tom psalo v socialistických učebnicích dějepisu.

2 0
možnosti
JP

JaromírP.

28. 5. 2012 11:45
Pokud bude v ÚS většina katolíků,

tak restituce získají

0 0
možnosti
OK

iacobau

28. 5. 2012 11:47
Re: Pokud bude v ÚS většina katolíků,

Netřeba restitucí. Církev přežije i bez nich. Ne tak církevní památky a projekty.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...