Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Happyjack

26. 9. 2012 12:04
Karma

Pan Streit má bohužel pravdu. Stát a politici si akorát vyzkoušeli, kam až mohou zajít a sami se jistě podivují, že síla buzerace a omezování občanů v jejich svobodách nemá konce a hranice. A občané jak ovce mocně přitakávají, vždyť politikům jde o naše zdraví, hele jaký mají také lidský rozměr chápání, to se rádi ve svých právech omezíme a necháme klidně celníky, policii či úředníky,aby nám vzezli třeba doma do kredence, jestli tam nemáme závadnou flašku rumu, nám buzerace nevadí, hlavně že je ve jménu zdraví národa bla bla bla. Takhle to začíná a jak to ale skončí. Příště se objeví někde epidemie salmonelózy a ministr svévolně bez opory v zákoně zakáže prodávat, vyrábět a vyvážet veškeré lahůdky v ČR? Nikde ve světě si při problémech s pančovaných alkoholem nedovolili zavést prohibici, protože je kontraproduktivní. Jen u nás zase vymýšlí extra specialitky, které se nikde neosvědčily. Co si nechají občané a firmy zakázat příště? Tučná jídla, cigarety, sladkosti ve jménu zdraví?Děs.

2 0
možnosti

Streit

26. 9. 2012 13:15
Re: Karma

Jsme zajedno R^

0 0
možnosti

ahaswer

25. 9. 2012 10:14
Co se stane?

Při pročítání Vašich blogů si říkám,jak dlouho budete tímto způsobem hypertrofovat své ego a jestli to s váma nešlehne.Kdybyste planě vyplýtvanou energii vrhl do reálného života,třeba by se vám podařilo leccos z toho,co kritizujete (a občas naprosto správně,až na ten způsob) skutečně změnit a nebo alespoň modifikovat.

Takhle tento blog navozuje domněnku,že obchodujete s kořalkou a prohibice vám škodí.

2 0
možnosti

xychteen

24. 9. 2012 16:28
Velmi, velmi dobře

R^

Jeden chytrej iniciativní tady druhdy odrovnal zbrojaře (z ověřeného zdroje vím, že bezprostředně po Havlově výkřiku o omezení výroby a exportu zbraní volalo na velvyslanectví v USA hned několik zástupců jiných exportérů a všichni se zdvořile dotazovali, zda je to pravda a mohou s tím dále pracovat jako s ověřenou informací), teď se další chytrý iniciativní v partě snažej odrovnat lihovarníky. Jen tak dál, kluci... :-/

4 0
možnosti

Streit

26. 9. 2012 13:15
Re: Velmi, velmi dobře

R^

0 0
možnosti

Achenbach Šimon

24. 9. 2012 14:37
Soukromý příspěvěk

Ještě jednou (učinil jsem tak v diskuzi pod mým článkem) vám pane Streite děkuji za odpověd na můj článek. Rovněž se zařídím podle vašeho doporučení a projdu si vaše starší články pro více vyčerpávající odpověd. Kdybych měl nějaké dodatečné otázky, tak se s dovolením ozvu. [>-]

Šimon Achenbach

0 0
možnosti

Streit

24. 9. 2012 15:04
Re: Soukromý příspěvěk

No bude to práce, je toho hodně a nikoliv na jednom místě ;-)

Jsem pro politiku diverzifikovaných investic, aby ty nejmocnější státy u nás měly hospodářské zájmy. Proto bych nevyděloval Rusko, Čínu, Indii, Brazílii, Japonsko... Prostě v obchodu bych se snažil oprostit od preferencí zahraniční politiky. Sázet na jednu kartu se nevyplácí, mnohokrát nás naši spojenci krátkozrace obětovali. A nepochybuji, že Češi, kteří by sami sobě nekladli překážky, by svou flexibilitou, kreativitou a schopností improvizace uspěli. Ne extenzivně, ale intenzivně (vysokou přidanou hodnotou). Chce to opustit havlovské sebemrskačství i socanskou vizi montoven.

[>-]

1 0
možnosti

SYETEY_KOTZOUR_mocně_duní

24. 9. 2012 13:59
nevidím důvod si ven vozit flašku

(přestože by se zatoulaná slivka doma ještě našla)....spíš bych si dovezl tvrdé z venku....a to, tuším, není problém.

3 0
možnosti

Streit

24. 9. 2012 14:09
Re: nevidím důvod si ven vozit flašku

Ani já. Na druhé straně, státu nic do toho není. Někdo prostě věří vlastním protiprůjmovým opatřením.

Problém je - v principu nesmyslného omezování.

1 0
možnosti

Draggo

24. 9. 2012 13:51
dnes buzerace na hranicich

a jako dalsi krok soucasne strany a vlady to vidim na "docasne" uzavreni hranic.  :-P jinak karma.R^

1 0
možnosti

Streit

24. 9. 2012 14:09
Re: dnes buzerace na hranicich

Dík R^

0 0
možnosti

isabell

24. 9. 2012 12:11
....

Pokud vím ze zpráv, tak kontroly na hranicích jsou pouze namátkové a tímpádem neomezí víc, než běžná silniční kontrola, není potřeba v tomto přehánět.

1 0
možnosti

Streit

24. 9. 2012 12:45
Re: ....

Běžná silniční kontrola se vám nemá co hrabat v kufru. :-/

Není podstatný rozsah, ale princip. Komunisti taky nekontrolovali každého.

1 0
možnosti

Dita_1

24. 9. 2012 11:02
Chlap

... a taková hysterka.

Představte si, že by hraniční kontrola nebyla a někde v Polsku/Neměcku/kdekoli by se kvůli tomu další přiotrávili. To by českému exportu jistě pomohlo viďte? A to by zase bylo řečí, jak je ten "stát" blbý a neschopný, když si ani tohle neumí ohlídat.

11 0
možnosti

Streit

24. 9. 2012 11:33
Re: Chlap

Hysterka? Jatečným zvířatům taky nikdo neřekne, co je na konci linky čeká. Proto svůj osud přijímají klidně Rv

2 0
možnosti

Ghost Dog

24. 9. 2012 10:40
karma jako vždy :-)

.. začnu tímto : http://neviditelnypes.lidovky.cz/pravo-protiustavni-prohibice-dkl-/p_politika.asp?c=A120921_225806_p_politika_wag

.. jsem zvědav, jestli se budou likérky, vývozci a nebo jen obchodní řetězce a obchodníci zahojit na státu (na našich daních) a podají proti rozhodnutí ministra MUDr. Bolíto ústavní stížnost ..

.. proč mám já, krucinál, platit nějakej chlast, když nepiju? .. no jo, solidarita ;-D (i s vámi ;-D ) ..

.. a karma ( to by mi mohl schválit i kopr :-))

1 0
možnosti

Streit

24. 9. 2012 10:46
Re: karma jako vždy :-)

;-D

Děkuji, že mě umíte rozesmát i nad takto vážným tématem R^

Ale diskusi nad tím, co všechno z daní platíme, raději neotvírám ;-(

0 0
možnosti

í-mejlka

24. 9. 2012 10:11
Jako u blbejch na půdě

Z toho, jak podobná vyšetřování a vysvětlování probíhají v této zemi, je jasné, že nejzajímavější nebude to, co nám řeknou, ale to, co nám neřeknou, zatají, okecají, zamlží a zametou pod kobrec. Protože tam někde bude nasáčkováno to, co bychom všichni rádi věděli - kdo kolik a hlavně komu.

0 0
možnosti

Streit

24. 9. 2012 10:38
Re: Jako u blbejch na půdě

Ty obavy nemusí být liché ;-(R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...