Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J89i53r19k35a 49H92o22n23c75ů

13. 11. 2012 15:56

Náš stát by se, pokud se církevního majetku týká, měl vydat francouzskou cestou.

1 0
možnosti

Argumenty proti církevním restitucím jsou obecně dost chabé, nejde ani o právní argumentaci, ale o ideologický postoj, který je kombinací komunistické ideologie a husitské tradice - nemyslím v článku,ale obecně. Jenže tento odpor a zdržovací taktika žádné řešení nenabízí. A Klaus je v těžké situaci - s podporou Duky získal potřebné hlasy lidovců pro své znovuzvolení, něco musel asi slíbit a teď neví, jak z toho ven, vládu se mu zatím svrhnout zatím nepodařilo ...A jako chlap se nikdy nezachoval.

3 5
možnosti
Foto

Lžete! Existuje i právní analýza, která dává za pravdu odpůrcům tohoto zlodějského zákona.

4 2
možnosti
Foto

výborně ...... zdejší věřící začali nahlašovat příspěvky, které se jim nelíbí ...... to je holt ta křesťanská "morálka" ... práskačství, bonzování, kolaborace a touha pomajetku - nic se za ta staletí nazměnilo. Rv

7 5
možnosti
Foto

Jste paranoidní, jako Vereš ..... všechno špatné mají na svědémí katolíci ...Rv

Jste nechutnej ve své nenávisti ...

A mimochodem - pokud jste byl smazanej - kde je chyba? V tom, že jste hulvát a neumíte se vyjadřovat, nebo je chyba v těch ostatních? Jste obyčejný sebestředný, arogantní, namyšlený hulvát, který si vůbec nezadá s drzostí paní Bobošíkové, která v touze po moci se neštítí spunktovat třeba s komunisty ....

3 6
možnosti
Foto

Jedno je jasné ..... stát nemá na to, aby platil církvím cokoli. Pokud jí něco platí nebo by měl platit, musel by si na to půjčit na vysoký úrok. Za takové situace je schválení tohoto zlodějského zákona jasným a cíleným poškozením zájmů ČR- tudíž v podstatě vlastizradou. .... dál není o čem mluvit .... všichni, kdo hlasovali pro, by měli být okamžitě obviněni z vlastizrady, zatknuti a souzeni. A církve ať nám vlezou na záda. Opravdu nevidím jediný relevantní důvod, proč by zrovna církvím stát měl něco v době krize a 100 mld schodků v rozpočtu něco rozdávat. Kdo se ještě pak ozve, že chce nějaké náhrady za nerovný přístup k právnickým osobám ? A to půjde o cca 500 mld !! Zákon se musí okamžitě zrušit. Mimochodem mělo by být prohlášeno za neplatné každé hlasování, kterého se účastnili poslanci nikým nezvolené lžistrany LIDEM !

6 3
možnosti
Foto

Už jen zbývá, abyste nám pane Vokšay sdělil, kam se jezdíte vy učit zakroutit ostatním krkem. Gottwaldovu rétoriku máte zmáknutou a tenhle syfilitik se to jezdil učit do Moskvy ...

3 6
možnosti

Jde o malý církevní, ale velký lesní tunel. Základní kapitál státníého podniku Lesy, který obhospodařuje přes polovinu lesů v ČR, činí 10 mld. korun, jestli umím správně číst jednu ze zpráv NKU- Pokud tedy si vynásobíme tzv. tržní cenou, s níž je vypočítáván ten finanční nárok té firmy, dostaneme se zhruba k částce 7 biliónů korun, jinak řečeno, tržní kapitalizace majetku státního podniku Lesy činí 4,5 bilionů korun. Pokud dojde k nějaké formě privatizace této firmy, tak nový majitel má šanci získat tak 4 biliony k dobru. To nejkrásnější nás tedy ještě čeká. Ale alespoň je jasné, o co se bude hrát za dva roky ve volbách a proč musely proběhnout církevní restituce v té formě jak proběhly, nikoliv ve formě například zákona o odluce církví a jejich hospodářském zabezpečení.

9 1
možnosti

oprava: vynásobíme tržní cenu plochu lesů ČR

finanční nárok ne firmy, ale církve.

4 0
možnosti

M65í62l53a 70Š20u21l74a

9. 11. 2012 21:46

.. asi tu pár lidí nepochopilo, že nejde o institut majetkového narovnání státu s církvemi (restituce to není ani náhodou, to by se muselo vše řešit dle platného restitučního zákona), ale o způsob výpočtu finančního vyrovnání .. 

.. jsem také pro narovnání, ovšem v případě způsobu protlačování tohoto zákona mám vážné obavy o čistotě úmyslu, obzvlášť když za celou tou kampaní stojí nám dobře známá firma MK a spol. .. 

.. dokonce mě ani neuklidnilo tvrzení toho ekonoma, který spočítal, že za 50 let na tom bude stát vydělávat .. no to je fakt směšný, my nevíme co bude příští rok a pan ekonom ví, co bude za 50 let .. nehledě na to, že většina z nás tu už spoustu let nebude .. 

.. pane Kavka, co je Božího Bohu, co Císařovo Císaři .. nicméně pokud nechcete platit daně a my vás necháme na pokoji, pak až bude u vás hořet, přepadnou vás a okradou lupiči, nestěžujte si, nevolejte, jen se tiše pomodlete, snad se vám pomoci dostane .. 

.. vám Dušane (mohuli toto po naší známosti používat) karma ..

11 5
možnosti

M96í33l10a 32Š19u71l59a

9. 11. 2012 21:48

.. tedy oslovení :-) .. jestli ne, nevadí ...

1 3
možnosti

P29a79v93e78l 64P54e86c70h

9. 11. 2012 21:36

8-oKoho že to prosíte, neznaboha, ďáblovo kvítko a ochránce korupčníků Klause?8-oToho?

http://www.tyden.cz/rubriky/nazory/glosar/darecek-pro-cez-seznam-gratulantu_133573.html

1 2
možnosti

Dušane, tím Vaším článkem, jste udělal 10% lidí v tomto státě agenty Vatikánu. Tedy místa, které je pro ně nejsvětějším po Jeruzalému. Rád bych Vám řekl, nechte si to vše, ale nechtějte, abychom se podíleli na tomto státě, nechte nás žít podle svého, ale také nechtějte naše daně

4 6
možnosti
Foto

Zaprvé jich není 10%. Za druhé, nejsou všichni věřící katolíky. A za třetí, nelze poctivé věřící házet do jednoho pytle s nepoctivou církví.

3 4
možnosti

Pane Streit, není třeba prosit.

Nevěřím, že by prezident Václav Klaus si chtěl udělat ostudu před celým národem, podpisem předložených "Církevních restitucí".

Prezident je na vyšší úrovni, než ubozí pánbíčkáři Kalousek s Nečasem.

Předpokládám, že po prohraných presidentských volbách ODS, se na mimořádném kongresu ODS vrátí Klaus do čela ODS a dá do pořádku zmetky Nečase a jeho vlády. Jinak ODS skončí v příštích volbách pravděpodobně mimo parlament. 

Karma ![>-]!

7 5
možnosti
Foto

Pokud pan Václav Klaus nepodepíše církevní restituce,  tak tím jenom řekne, že je správné někomu něco ukrást a pak mu to nevrátit. Tím u slušných lidí by ztratil veškerou úctu. On to neudělá, je to osoba pravé vůle a ví, že to co bylo ukradeno má být vráceno.

6 8
možnosti

Dušan Streit: Dekuji ani pod jednim z vami uvedenych nevim co si mam presne predstavit. Ale o to tu nejde vlasne se to hodi . Tak jako vy mate pro me nepochopitelny nazor na cirkev mam ja podobny nazor na Financni skupiny - vsem jde jen o jedno - jak vygenerovat zisk na ukor kohokoli.

3 3
možnosti

Hmm, když si to myslíte. :-)

2 5
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...