Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ahoj, už běžím ;-)

0 0
možnosti
Foto

Jsem zhnusen. Včera jsem neměl chuť cokoliv číst a komentovat.

Těm, co mi dali karmu, děkuji R^

Mílovi zvlášť, i Markovi za udatný boj se zastydlou předpojatostí ;-)

5 2
možnosti
JN

Správně, je to ve vašem životě událost srovnatelná se sobášem nebo s narozením potomka. Holt priority jsou priority a je vidět, co je pro vás v životě důležité. ;-)

2 4
možnosti
JP

J93o95s43e61f 42P51o75t17r

23. 11. 2012 0:47

Restituce již dávno nejsou diskuzí o faktech, ale kolbištěm emocí o nenávisti vůči katolické církvi, hlavně z obavy o vzestup popularity jejích ideálů, což je ovšem marný boj, protože změna  bezbřehého morálního marastu musí přijít.

Přesto holá fakta:

Polorozpadlé budovy, doteď na ně přispíval stát, těch nákladů se zbaví. Pole a lesy, v současné době v pronájmu soukromých subjektů, ti platí daně a neoprávněně užívají zisk.Ani zde stát o nic nepřijde, církve budou platit daně a zisk používat pro svoji existenci a rozvoj. Jiná věc je, zda  tito nájemci v hrůze o odstřižení od zisku nefinancují a nepodporují tuto zvrácenou aféru.

Platba za nevratitelné nemovitosti. Stačí, když použijete matematiku ze 7. třídy základní školy a vyjde ván náklad na jednoho obyvatele ČR náklad  Kč 170 ( slovy : jednostosedmdesát), na za týden, ne za měsíc ale za rok.

To je ožebračení národa, že ?

2 6
možnosti
Foto

pokud byste skutečně použil matematiku jakéhokoli stupně, dostal byste se na zcela jinou částku. To byste ale musel vědět, že musíte započítat inflaci a úroky, a obsluhu dluhu. Protože stát si bude muset půjčit, aby mohl dát církvím peníze, a to není zadarmo. Jenže to fanatiky jako jste vy nezajímá. Fakta jsou pouze taková, že existují dva diametrálně odlišné právní rozbory, jestli církve majetek vlastnily nebo ne. A nikdo dosud nerozhodl, který je správný. Přesto se banda zlodějů rozhodla okrást občany a církvím dát majetek a hotovost kolem 250 mld. A následně přijdou žaloby na dalších cca 500 mld za nerovný přístup k právnickým osobám. Ano- jedná se o jasné ožebračování národa.Rv

5 3
možnosti
MK

A již plně chápu slova princezny Anastázie, kdy psala ve svém deníku, že nevidí důvod sedět u stolu se služkou

2 8
možnosti
Foto

gratuluji k prokázané míře povýšenosti ..... hned jsem si byl vědom toho, že nás nevěřící považujete za póvl ..... právě jste to prokízal nade vši pochybnost. ANo- jste typický fanatický věřící.Rv

8 3
možnosti
MK

Pane Vokšayi a pane Streite.

Vy se na církev díváte svým pohledem a já se na to dívám pohledem člověka,

který pochází z rodiny, kdy té rodině komunisté sebrali co mohli. Moji

strýci a můj táta nemohli studovat co chtěli. Komunisté nám vzali majetky a

chtěli nám vzít i církev. Ale nevzali nám hrdost

1 8
možnosti
MK

A

ještě jedna věc nevyjadřujte se k historii. Češtinu

a národní hrdost zde drželi jezuité  a

katoličtí kněží

1 10
možnosti
LC

Ale pane Streite, co nám to tu povídáte. Klaus jasně (jako vždy) vyjádřil svůj názor na věc, což se o 9 z 10 politiků nedá říci. Kdyby vetoval, tak to ještě jednou ve sněmovně odmávají a je vymalováno tak jako tak a ještě se mu budou vysmívat. Naopak si myslím, že takhle vyjádřil svůj postoj ještě lépe.

1 4
možnosti
JP

Gratuluji. Konečně jste prozřel a Klause prokoukl. U mne to bylo ze zcela jiného důvodu - privatizace podniků komunisty - už v roce 1994.

2 1
možnosti
LC

Zbytečný pláč. Kdo umí, ten umí, za každého režimu. BTW, jmenuj nějakého člena ÚV KSČ nebo alespoň krajského potentáta, který úspěšně něco privatizoval.

3 1
možnosti
Foto

Nejhorší je, že církevní restituce nepředstavují ten největší ranec, který nedobrovolně na desetiletí zatíží naše kapsy. Lobbyističtín nenažranci v jednom zápřahu se stejně nenažranými politiky nám už "zařídili" třeba podporu OZE, jež představuje tak 10-15ti násobek toho, co částka za CR. Další kostlivec ve skříni je souhlas s ESM, který obživne s přijetím eura a který také znamená také několikanásobek toho, co CR. S vyjímkou OZE se před těmito konalo vždy stejné divadlo: nejvyšší politik toho času vždy pronesl před národem a parlamentem řadu velkohubých prohlášení aby se záhy v Bruselu proměnil v bezpáteřní sáček extrementů svolný naprosto ke všemu. No jo, no, zvolili jsme si je sami.

7 0
možnosti
Foto

ano- s tím souhlasím .... o když podle mých výpočtů je to zatím jen 6 násobek .... nicméně i těch 250 mld, následovaných žalobami za minimálně 500 mld .... to je pořádný ranec, takže bagatelizace není namístě

5 4
možnosti
Foto

jen takové zdokumentování kdo a jak financuje opravy církevních budov ....... doporučuji k pozornosti vlastníka, a jeho podíl na zaplacení opravy v poměru k ostatním dvěma subjektům !!!  A už vidím, jak to bude v budoucnu to samé u převážné většiny, možná i u všech budov ....... protože církev cačne řvát o "kulturním dědictví", které musí stát chránit !!!!

7 3
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...