Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

proč se tu nezmínilo to zásadní? totiž to, že nejde ani tvyak o samotné církve, jako spíš o jisté (hádejte, zda už vybrané..) společnosti, které se budou o správu transferovaného majetku starat - a za hostii a křížek na čele to věru nebude....

6 1
možnosti
Foto

Máte pravdu, ale církve v tom prostě jedou...

A když se o něco zasazuje Kalousek, hned je jasné, odkud vítr fouká.

5 3
možnosti
Foto

Streite, vy lžete. A je to průhledná lež. Církve se totiž dohodly mezi sebou; nebude se tedy vracet majetek, či vyplácet náhrada církvím, které nic nevlastnily nebo v dobách zabavení majetku neexistovaly. Je to majetek a náhrada za právoplatný nárok, který musí být doložen, aby mohl být vydán, právě těm, co nárok mají. To, že církve které ten nárok mají, a část postoupí církvím, které žádný majetek neměli, či neexistovali, je jen smysluplnou dohodou, aby mohlo dojít k odtržení církve a schopnosti samofinancování. Navíc ta finanční náhrada, odpovídá téměř přesně vyjednané ceně za vlád ČSSD ministrem Dostálem. A tomu lásku a příklon k církvím, včetně nějakého prospěchu, můžete opravdu jen stěží vyčítat. Všichni vám podobní, šlapete a špiníte 20 let práce, dohod a pracně hledaného kompromisu mnoha lidí. :-/Rv

8 6
možnosti
Foto

Pane Ábelovský, už jste ztratil glanc.Rv

Byl to samozřejmě úplatek církvím, co nic neměly, aby souhlasily s nabalením katolíků. Byla to úlitba, ovšem nikoliv z jejich, ale z našeho. Proč by si kořist nerozdělili? Jakýsi charakter mají jen Baptisté.

Církve by neměly žít z majetku, který stejně v minulosti získaly nemravně, ale stejně jako zahrádkáři a včelaři z příspěvků svých členů.

A ČSSD ani Dostálem mi neargumentujte. To mě vůbec nezajímá, jak se k tomu staví socani.Rv

6 6
možnosti

Já to řeknu jinak. Naše farnost má pozemky zapsané na katastrální úřadě, které byly Československem zabaveny v roce 1949 do užívání. Tedy prokazatelně po 2/1948. Na části těchto pozemků dnes stojí sídliště. Když tedy socialisté chtějí, obrátíme se na soud a případně k Evropskému soudnímu dvoru. Co pak autor bude dělat? Zaplatí těm lidem co dnes bydlí v panelácích na těch pozemcích náhradní bydlení?

6 3
možnosti
Foto

Církev už chce exekučně stěhovat lidi? 8-o;-€

Kdyby si byli těmi soudy jisti, dávno by se soudili. Tak nestrašte:

http://streit.blog.idnes.cz/c/253529/Necas-prevzal-Kalouskovu-lstivou-bachorku-o-cirkevnich-restitucich.html

http://streit.blog.idnes.cz/c/247211/Tlusty-prelat-pry-nic-neodnese-To-se-o-Kalouskovi-rici-neda.html

Mimochodem, nějaký Evropský soudní dvůr by suverénní stát, za který se přimlouvám, nepotřeboval.

4 7
možnosti

J97a88n 98P41a50v81l20í38k

22. 2. 2013 17:15

Doporučuji autorovi a dalším čtenářům článek Jiřího Oulického Další plivání a rozdmýchávání vášní aneb restituce po stomiliónté.

9 3
možnosti
Foto

Děkuji, ale s... na něj.

2 7
možnosti

M69í33l76a 57Š97u95l49a

22. 2. 2013 14:11

.. tak tu čtu to radostné, někdy i poťouchlé hýkání nad podpisy smluv s církvemi .. já obecně vůbec nic nemám proti navrácení majetku, který skutečně církvím patří, nic nemám proti finančnímu vyrovnání v odpovídající výši .. ale je tu jedno velké ALE ..

.. jsou zde pochyby, a zřejmě oprávněné, že majetky převedené na církve, nemusí být skutečně majetky vlastněné církvemi po roce 1948 .. další pochybnosti plynou z výše náhrady za majetky, které církve z různých důvodů nedostanou zpět .. 

.. problém je především v absenci výčtového zákona a v ne zcela průhledných ocenění nevraceného majetku .. ty pochybnosti tu jsou, ať někdo chce, či nechce .. 

.. všichni, jak tu jsou, dokáží nadávat a rozčilovat se kvůli korupci, zlodějnám a tunelování .. to samé se snáší na hlavy vládních představitelů, ale pokud jde o církevní restituce, pak mi připadá, že to asi domluvili úplně jiní lidé, než ti, na které se snáší náš "spravedlivý hněv" ..

.. trochu mě zaráží, že opozice sice pěkně křičí, ale co dělala celý měsíc a půl, aby podpisu zabránila? .. chce se napsat nic, vše nechali na poslední chvíli, i když věděli, že žádný soud, natož ústavní, nepracuje, jak si politici písknou .. je tedy jen na vládě, jestli počká, nebo to podepíše .. a na nás je, abychom to oenili ve volbách :-)

.. no, a to jsem zpočátku nevěděl, co bych k tomu mohl napsat, no není to k vzteku? ;-D .. karma Dušane R^

5 3
možnosti
Foto

To jen pro obecenstvo, Vy jistě víte, že já jsem ten poslední, kdo by hájil opozici.

Nečas s Kalouskem se už vyvinit nemohou (píšu to po podpisu smluv). Takže mě moc nezajímá, kdo další šíbrům tu pastvu přihrál ;-€

Chce to trestní oznámení, promlčecí doba je dlouhá. A náhradu škody!!

A dík a hezký víkend. R^

4 4
možnosti

Nejhorší vláda v 23 - leté novodobé historii Československé republiky. 

ODS + TOP 09 a STAN + LIDEM. Pamatujte si to do voleb!!!!!

Zůstanou po ní největší dluhy a podrazy pro většinu občanů tohoto státu!

Nějaký Ústavní soud ČR je vůbec nezajímá. Není to třetí komora parlamentu!

Uzavřené smlouvy s církvemi se sice řídí občanským zákoníkem, ale s výjimkou ustanovení o neplatnosti a odporovatelnosti právních úkonů i ustanovením o zániku závazku, bez uspokojení věřitele.

Tato vláda škodí a bude škodit až do voleb. Poučení pro volby - nevolte věřící, praktikující katolíky, ani církevní hodnostáře - jinak se budete moci pouze modlit z toho, co z nich nakonec vyleze!!!

7 6
možnosti
Foto

Je třeba volit nové lidi a malé strany. Já VV nevolil, ale z bývalé koalice udělala nejméně škody. Na ČSSD se netěším. Nejhorší by byla koalice Dluhoslav + Kalousek;-€

Vám děkuji R^

3 5
možnosti

J89a12n 90P24a90v63l82í55k

22. 2. 2013 13:33

Podle toho, co jste sepsal, autore, máte velmi mlhavé povědomí o problematice. Ale tyhle výkřiky provozují zejména ti, kteří se ani nechtějí seznamovat s relevantníi fakty a věcnost je pro ně odpuzující, protože by jim vzala vítr z plachet. Ono je asi pohodlnější věnovat se národnímu sportu nadávání na vše a ulevit si tak z frustrace vlastní nedostatečnosti. Psychologové tomu říkají projekce.

13 7
možnosti
Foto

Mimo mísu a bez argumentů Rv

Aspoň tohle: Proč tedy tolik spěchu s podpisy?

7 5
možnosti

Proc budeme 135 let doplacet na neco, co patrilo nekomu jinemu a ted se mu to vrati?

3 3
možnosti
Foto

Já si myslím, že se vrátí více než měli. Zejména ve finančních náhradách. ;-(

4 5
možnosti

A nejsou?  Je jich 10 000 000 obyvatel , protože všichni budou trestaní , ač nic nespáchali !!!! To by v Bulharsku neprošlo , tam občané nejsou ovce .!!!!:-(:-(

1 2
možnosti
Foto

Nejsou co? 8-o

Jinak souhlasím, že nastal čas, aby lidé přestali sebou nechat vláčet!!

3 7
možnosti

Soud může podepsanou smlouvu zrušit, pokud k tomu budou právní důvody!!

9 2
možnosti
Foto

Doufejme, ale to už je komplikované a napadnutelné. :-(

3 6
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS