Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ta prvni moznost se uz v zakulisi zhave diskutuje. Severni a jizni Euro. Euro zustane a Nemecko, staty Beneluxu, Rakousko a Finsku budou mit svy novy Euro. Zrovna vcera o tom byl live porad na ARD od 21:00. Hodne bude zalezet na volbach jak dopadnou v zari v Nemecku. Pokud tomu bude sefovat dal Angela Merkel tak nastane situace c.3 jak popisujete. Pokud vyhraje Peer Steinbrück je sance na variantu 1+ castecne 2. Problem ale je ze lidi se bojej ze si zas utahnou opasky kdyz vyhraje Socialni demokracie jak to bylo za Schrödra (SPD) kdyz provedl jedny z nejvetsich reforem v poslednich desetiletich v Nemecku a z kterych dodnes Nemecko tezi.

2 0
možnosti
Foto

Souhlasím.

Jen na Schrödra mám méně vstřícný názor. A Merkelová - to ještě není nejhorší varianta. Až zase vyroste v Německu něco na způsob Kohl+Genscher, bude to ještě mnohem horší (myslím pro Evropu). 

A proto stojím o to, aby EU, dokud se nerozpadne, byla organizovaná tak, aby nás ostatní volby v Německu zajímaly co nejméně. :-)

2 0
možnosti

Dobrý den Dušane,

také povětšinou souhlasím jen v jednom se mýlíte, právě kyperské "řešení" poprvé přimělo k účasti věřitele a vkladatele. Je to nebezpečný  precedent, který spíše směřuje ke komunismu protože bylo jednoznačně porušeno právo na ochranu majetku. Je to nebezpečnější než si asi většina lidí vůbec dokáže představit.

2 0
možnosti
Foto

Dobrý den, s tím, že jde o mimořádně nebezpečný precedent, plně souhlasím.

Ale právě proto bych oddělil věřitele a vkladatele. Věřitelé, kteří Kypru a kyperským bankám půjčili (nemyslím tím vklady), se nestalo zatím nic. Dluhy nad Kyprem visí beze změny, vlastně ještě ve větší míře.

V USA to vyřešili lépe: za peníze vyvlastnili akcionáře nebo jim rozředili podíly.

2 0
možnosti

Karma... Škoda, že Váš článek není na titulní straně Idnes...

5 0
možnosti
Foto

Máte dar popsat situaci jasně a bez zbytečných kudrlinek, radost číst.

6 2
možnosti
Foto

Tetelím se blahem, dík :-)R^

0 0
možnosti

Rozhodně s vámi souhlasím, pane Streite, až na jednu podstatnou drobnost. Nemyslím si, že se jedná o diletantství, ale o plán, jak zotročit národy Evropy. JInak samozřejmě karma.

6 3
možnosti
Foto

Děkuji R^

Možná ne přímo zotročit, ale podvolit si. Jenže se jim to vymyká z ruky, tohle nikomu neprospívá. Navíc zapomněli, že Rusko je taky v Evropě velký hráč, který jim bude jejich hru kazit. A ve světě jsou další státy jako Čína, která má rezervy v dolarech a na euro kašle. Takže nakonec ty plány nevyjdou. Ale za jakou cenu? Asi to bude "drahé" ;-(

6 0
možnosti

Nedávno tu na iDnesu měl jeden diskutér starost, jak a jestli vůbec se náš exprezident Klaus uživí. Když ty zoufalosti, odehrávající se v eurozóně s dost křečovitým úsměvem pozoruji, domnívám se, že některé státy by si ho už měli rezervovat jako poradce na oddělení měny. (Ti chytřejší to už možná udělali.)

5 2
možnosti
Foto

Možná k tomu dělení opravdu dojde R^

3 0
možnosti
Foto

Zdá se mi, že je ještě jedno řešení, byť asi (také) neuskutečnitelné. Pokud Řecko, Kypr, Španělsko a Itálie chtěly a chtějí být v Eurozóně, tak se v těchto zemích každoročně musí snižovat platy, úspory a penze. V praktických důsledcích se to velmi blíží devalvaci jejich měn. Co vy na to pane Steite?

3 0
možnosti
Foto

Ty dluhy jsou už takové, že to nebude stačit. A dokud bude fungovat euro, budou se průběžně generovat rozdíly, které zadlužení vlastně vyvolaly. Takže žádné uskrovňování dlužníků už dávno není řešením.

A politicky je to stejně neúnosné. :-/ Ty státy by jen o to více nenáviděly Němce.

6 1
možnosti
Foto

Od začátku bylo jasné, že je nejprve třeba vytvořit politickou unii (kterou vy nazýváte totalitu) a až pak bankovní a monetární unii.

Žiji v NL. Na Business News rádiu jsem tu slyšel zajímavý názor: "Politickou unii nebylo možno politicky prosadit. A tak se nejprve zavedla monetární unie. Jelikož jsou s ní problémy, což se dalo díky rozdílu mentalit severních/západních národů na jedné straně a jižních národů na druhé straně očekávat, tak jsme teď DONUCENI zavést i bankovní a nakonec budeme donuceni zavést i politickou unii." Jen cituji. Osobně si myslím, že Řecko, Kypr a ani Itálie a Španělsko do Eurozóny neměly být připuštěny. Pak by si však mnoho lidé v těchto zemích (a nejen v nich) stěžovalo, že tam nesmí. Jistým lidem a národům se asi člověk niky nezavděčí.

2 2
možnosti
Foto

Ta politická unie by nesměla stát jen na diktátu velkých, ale zejména na jejich ochotě přispět k vyrovnání ekonomik. Tato vůle tady není a nikdy nebyla. Proto politická unie bez totalitních nástrojů by nepřežila. Ani se to nikdo voličům neodvážil říct.

Jinak máte pravdu, že se salámovým způsobem euromesiáši snaží DONUTIT státy k tomu, aby nezbylo nic jiného, než superstát (žádná federace se sněmovnou národů nikdy nebyla v plánu). Bankovní a fiskální unie jsou jen postupnými kroky, které byly zahájeny Lisabonskou smlouvou. Jenže podcenili ekonomické zákonitosti. Ani integrace už není východiskem, dokud nenastoupí totalita, která se nebude ohlížet na voliče v menších a chudších zemích. To nakonec EU tak či tak rozloží.

4 1
možnosti
Foto

"... Nejpravděpodobnější bude pokus o totalitní – a v konečném důsledku sebevražedné – řešení. " To nebude sebevražedné řešení, to bude promyšlené a podle plánu jdoucí ovládnutí Kypru, ... světa! 

10% elit, 90% poddaných!

5 1
možnosti
Foto

Ano, možná je tohle v plánu. Ale ono to dříve nebo později narazí na odpor (jako ostatně vždy). A nevěřím, že by to ti babráci měli tak perfektně připravené. Ještě bude mela...;-(

4 1
možnosti
Foto

Zatím mi níže nikdo nevynadal ;-)

Takže rychle děkuji VŠEM R^

5 5
možnosti
Foto

Oni to už vzdali. Od té doby, co ukazujete, jak cvičíte s činkami, se Vás bojí.

4 1
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...