Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M56í61l44a 65Š50u31l20a

9. 4. 2013 8:07

.. vše nejlepší k svátku :-) .. vlastně ke jmeninám, když jste ten atheista ;-D

1 2
možnosti
Foto

Jéžiš (to je atheistický povzdech ;-)) já bych na ty své jmeniny zapomněl, kdyby mi to nepřipomněli v práci a teď Vy. Takže děkuji R^

A představte si, že jsem křtěný ;-D

0 1
možnosti
FB

K té doušce: Zajímavé je, že kosmologická konstanta se v posledních letech znovu vrací na scénu a je docela možné, že Einstein se s tím svým výrokem o omylu trochu unáhlil :-)

2 0
možnosti
Foto

Samozřejmě, omylem bylo, že kosmologickou konstantu nazval omylem. Jde o repulzní sílu, dnes se nazývá lambda nebo temná energie. V zásadě jde o expanzi Vesmíru, o níž jsem psal.

1 2
možnosti
Foto

Asi se na to nemohla dívat ;-(

2 2
možnosti

M51í87l43a 90Š90u69l50a

8. 4. 2013 12:57

.. všechny velké "říše" jsou odsouzeny k zániku, ta snaha skupiny lidí něco neustále násilně spojovat a řídit je marná .. stejně jako vytvořit rodinu z naprosto cizích a rozdílných lidí .. tam ani ten sex nepomůže .. jen dobrovolné spojení může nějakou chvíli fungovat, ale pořád tu bude ta hrozba rozvodu a my, co jsme to poznali víme, že to nidky není v duchu přátelství a následné spolupráce .. 

.. lidstvo jednou skončí, buď se stihne vyhladit nějakou humornou formou, ZHN tu máme pořád a Kima také, nebo vyhyne neschopností se dále rozmnožovat, což v Evropě již pomalu nastává (zatím se množí jiná etnika, než ta původní, ale to také jednou skončí) .. možná to bude v době, kdy genetičtí inženýři zjistí, že záchrana lidského druhu je nemožná a pokusí se vyšlechtit nějaký jiný druh primátů k obrazu svému (něco mi to připomíná :-)) .. dá jim pravidla a zmízí z povrchu zemského, třeba někam na nebesa 8-o .. 

.. no, veselo tu ještě chvilku nebude, ona akce vždy vyvolá reakci .. ta snaha pořád něco spojovat musí zákonitě vyvolávat snahu to zase rozdělit .. a je to tak v pořádku, nejhorší, co by nás mohlo potkat je šedá hmota bez vůle se nadále rozvíjet, což integrační tlaky mohou způsobit ..

.. část pro intelektuály jsem sice přečetl, ale vy to Dušane píšete nějakou ostravštinou, či co .. skoro n ičemu jsem nerozuměl ;-D

.. no a Sparta je v laufu .. v Holomóci to byl nářez ;-) 

.. karma jako vždy R^ ..

3 3
možnosti
Foto

Ano, každá říše se nakonec rozpadne. Ta evropská ani nevznikne, je moc slabá :-/

Myslím, že lidstvo jako celek nevyhyne úplně, dokud se Vesmír nepostará o jiný vrchol organizace hmoty. Možná už někde se z té gigantické kvantity rodí nová kvantita a to by bylo nebezpečné... Přikláním se totiž k tomu, že více civilizací ve Vesmíru neexistuje.

Právě se nacházíme daleko od rovnovážného stavu, kdy dissipativní systémy v bifurkačním bodě procházejí fázovou změnou. Takže může být veselo až mocRv

Omlouvám se, že jsem se zase neubránil ostravskému dialektu ;-D

To víte, že jsem přál Olomouci. Co nadělám ;-)

A díky, Středočechu R^

3 2
možnosti
JC

Zákon divergentního vývoje je základním zákonem vesmíru.

Pozorujeme jeho působení v přírodě neživé, přírodě živé i ve vývoji lidských společenství.

Stačí si spočítat kolik bylo států (samostatných) na zeměkouli před 10 lety, před 20 lety, před 30 lety... před 100 lety...1000 lety...

Počet států stále stoupá, i počet národů stále stoupá. To právě je projevem vývojové divergence.

Jen bloud se snaží proti tomu postavit nějaké politicky podmíněné integrační smlouvy a dohody - přírodním zákonům se nedá vzdorovat (přírodní zákony lze buď využívat, nebo ignorovat, rozhodně je ale nelze eliminovat).

Za 10 let bude zase více států, než je jich dnes. Nikdo tomu nezabrání.

2 1
možnosti
Foto

Tak nějak R^

Za tím podle mě vězí skutečnost, že Vesmír bude stále expandovat... ;-)

3 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS