Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Marně hledám take-home message. Popsat situaci nějak umí každý a v současné době to ani není těžké. U Vašich článků pořád postrádám co dál. A promiňte, ty časté autocitace jsou už docela trapné. Však my víme, že jste to všechno věděl jako první a nejlíp:-)

0 0
možnosti
Foto

K93a64r50e60l 96R67a45d43a

13. 8. 2013 11:03

Což přestat spekulovat nad parlamentními stranami a prostě je vynechat. Ani jedna nestojí za pozornost.  Jsou tu i jiné, ať pravicové či levicové, jen je třeba dát pozor, aby se do nich nenatáhli staří protřelí mafiáni. Je nejvyšší čas udělat tečku za postkomunistickou érou. Přinesla nám jen devastaci hospodářství a šílené dluhy.

1 0
možnosti
Foto

Bohužel máte pravdu R^

0 0
možnosti

J44a55n 64M58a69c32e54k

9. 8. 2013 20:17

Já myslím, že Haškovi bude pod Zemanem dobře. Komu by jinak lezl do ...?

0 0
možnosti

To není házení flinty do žita, to je vyjádření naděje. Naděje, že "obyčejný člověk" zůstane u svého bůčku a lahváče. Protože kdyby je opustil a nedej bože začal se "angažovat", reálně hrozí, že by to tu dopadlo jako 1917 v Rusku nebo 1933 v Německu...

Když totiž začne "obyčejný člověk" dělat politiku, dobrého z toho nevzejde nic.

2 1
možnosti

Pro pana Streita, čas 9:55

A pro adminy a bdělé cenzory: Už s těmi vlákny proboha živého něco udělejte!!!

1 0
možnosti

Já bych, pane Streite, Haška neodepisoval. Naopak, Hašek je ten, kdo nakonec vyjde jako vítěz a levicový Vůdce.

Zeman prakticky dosáhl všeho, čeho chtěl. Stal se prezidentem, totálně ovládl ČSSD, donutil Sobotku, aby ze sebe udělal naprosto žalostného kašpara (za to, že ho před 10 lety nepodpořil), a dneska díky tomu, že Klaus se drží stranou, nemá rovnocenného politického soupeře. Kromě sebe samého. A podle všeho on to ví.

Včera byl v parlamentu hodinu a třásl se jak osika, jak s ním lomcoval absťák. Zdraví mu celkově moc neslouží - viz 12tičlenné koncilium v čele s ministrem zdravotnictví.

Zeman počítá s tím, že ho zdraví zradí a tak si vybral Haška, který jeho "dílo" dokončí.

A i kdyby ne, bezskrupulózní oportunista Hašek je takový bazilišek, že se dokáže v pravý čas zbavit i Zemana. Přesně tak, jak se zbavil Putin Jelcina.

Myslím, že v Haškovi roste druhý Zeman. Ale na rozdíl od Zemana mladý, zdravý a plný síly. A s dlouhodobou perspektivou a tomu odpovídajícími ambicemi. Hašek bude ten, kdo na Zemana nedoplatí. Spíše naopak. A nejspíš i jediný.

0 0
možnosti
Foto

V mnohém máte pravdu, ale myslím, že Haška přeceňujete. Morálně jste ho vystihl, ale podle mě na to nemá.

1 1
možnosti
Foto

Zmena neprijde pres politicke rosady, ale pres jasne zakony, pruhledne financovani stran, dusledne vysetreni korupcnich kauz, zkratka soudy maji soudit, policie vysetrovat, novinari psat a my obcane se mame zajimat o verejne deni stale, nikoli jednou za 4 roky. Zadny spasitel v politice neprijde.

2 0
možnosti

Bohužel ty zákony jsou takové jaké jsou díky chátře, která zrovna sedí v či bude sedět parlamentu. Souhlas s tím , že jedinou cestou , jak toto změnit je zvýšení aktivity obyčejných lidí..aby se sami začali zajímat , aby začali konat , pokud se jim něco nebude zdát... Nadáváním u piva ještě nezměnil nikdo nic...

1 0
možnosti

Víte , já si myslím , že ta realita bude někde jinde..Dle mého názoru na těchto volbách vydělají pouze komanči , kteří radikálně posílí ,SPOZ a KDU-ČSL , která přebere část volličů TOPce a dle mého názoru se do parlamentu dostane také....

ODS dle mého názoru moc šancí nemá... Kubera je v této straně jenom jeden...zbytek jsou lidi buď Nečasova ražení , nebo zmetci typu Šťastného či Hrdličky...

Jak se říká...nikdy není tak dobře, aby nemohlo být ještě lépe...toto platí i obráceně....a z představy vládnutí koalice KSČM+ČSSD+SPOZ...která bude mít ústavní většinu a navíc velkého "nadstranického" spojence na hradě, nebo z parlamentního handrkování mezi 10 politickými subjekty s nichž 4 budou nováčci mám docela obavy....

Já osobně bych si přál (i když jsem ji nikdy nevolil) , aby ČSSD byla dobře fungující stranou , hájící zájmy svých voličů.... protože pokud tomu nebude , dostanou se k moci levicoví extrémisti...a pak budete třeba moci zapomenout na psaní blogů , pane Streite... a všichni se budeme divit , divit a ještě jednou divit.....

1 0
možnosti
Foto

Stávající ČSSD je stejně tak těžko reformovatelná jako ODS.

Východiskem v situaci, kdy velké strany jsou v absolutní krizi, může být jen větší zapojení občanů prostřednictvím zatím neparlamentních stran. Že těžko něco prosadí? To je dobře. Nesporný průnik mi stačí, aby se polituci pletli lidem do života co nejméně.

0 1
možnosti

Vítězem dneška a posledních dní je překvapivě Sobotka, nikoli Zeman nebo Hašek. Díky Kalouskovi.

1 0
možnosti

Omyl, díky dvěma přeběhlíkům z ODS je včerejším vítězem Miloš Zeman. Jeho vláda sice neprošla, ale on se "ukázal" pro spoustu levicových voličů jako muž činu. Těm lidem je jedno, že postupuje nedemokraticky ba přímo autokraticky. Oni chtějí silného vůdce a nejlépe z lidového člověka. No a to Zeman svými kecy, buranstvím a chlastem splňuje mírou vrchovatou. Hašek mu bude dělat stafáž a maximálně převezme roli Rusnoka, tedy loutky, za kterou bude Zeman tahat, jak se mu zachce.

Sobotka skončil. Ukázalo se, že sice v ČSSD představuje řekněme to více demokratické a progresivnější křídlo (pokud se o něčem takovém v současné ČSSD dá hovořit), ale zcela evidentně nedokázal přesvědčit ostatní o svých názorech. Po úterku je tedy jasné, že stranu už vede Hašek a nikdo jiný. Sobotka je jako lídr strany mrtev. Člověk, kterému se otevřeně postaví celé vedení a on pak musí sklopit uši, otočit v názorech o 180 stupňů a hned druhý den plameně podporovat 23 minutovou řečí něco, proti čemu přd tím týdny brojil už nikdo nevěří. Ano, měl šanci zachovat se jako chlap a říct, že s tím nesouhlasí, a buď odstoupit nebo říci, že chce udržet integritu strany, tak bude hlasovat s ostatními. Tím by si alespoň zachoval tvář. Takhle je jen figurkou, která se otočí podle větru. To není žádný lídr.

2 1
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...