Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dušánku, otázka zní, zdali je možné, aby někdo dělal politiku jako službu veřejnosti, bez okrádání. Možné to je, ale jen chvilku, takový politik je brzy upálen. Podle mého by i politici v těch malých stranách dospěli k tomu, co dělají politici v těch velkých, když by tedy byli zvoleni a dostali možnosti. Připadá mi tedy zbytečné plýtvat hlasy pro malé strany, které rychle vznikají a rychle zanikají. Proč tolik stran? Vždyť programy budou asi stejné, to jest blaho pro společnost, pokud pominu úzce specializované strany jako stranu přátel piva nebo stranu poezie nebo stranu kondičního běhu. Nestačí pro ty, kteří chtějí vollit, výběr ze dvou tří stran??

0 0
možnosti
Foto

No jo, jenže ty strany jsou zprofanované, nereformovatelné a zasluhují výchovný trest ;-)

Malé strany, i pokud by měly tendenci časem taky krást, prostě by neměly tu velkou moc.

Počet stran by se časem ustálil na rozumné míře.

Teď ovšem rozumné poměry nepanují, tak nemáme co zkazit, když ty velké kopneme do... :-)

1 1
možnosti

Co vytáhnete za kartu, když vezmete balíček falešných karet a zamícháte je ?

Ta karta bude vždy falešná.

A stejně tak je to s našimi parlamentními stranami.

1 1
možnosti
Foto

Mi jde právě o to, ať nemícháme z těch falešných balíčků, ale bereme do hry nové neobehrané.

Bude to obtížné, ale poctivé karty snad mohou existovat. Pokud to nezkusíme, nezjistíme to.

1 1
možnosti

A co by stalo, kdy byli vyměněni všichni voliči? Ačkoliv, za koho bych se nechal rád vyměnit? Dušane, ty se i nadále neměň. I když máš i ode mne karmu.

1 1
možnosti
Foto

Voliče chtějí měnit vždy ti, co začínají prohrávat. :-)

I když s odstupem generací se daří i to. Nedovedu si představit, že lidé, kteří zvonili klíči, by tehdy volili politickou "korektnost", kosmopolitismus a ztrátu suverenity i majetku vlastní země. ;-€

Dík za za karmu i pochvalu R^

0 1
možnosti

Zdravím, souhlasím a dávám karmu.R^ Věřím, že pravici stále ještě zůstal selský rozum a její voliči se se svými hlasy přikloní k malým stranám. Myslím si, že nejste tak naivní, že byste čekal, že levicoví voliči vymyslí novou levicovou stranu? Ti jsou tak vyprofilovaní, že se jejich hlasy mohou přelívat pouze mezi ČSSD a KSČM. Tahounem proto může být pouze nová poctivá pravicová morálka malých pravicových stran. Jinak se naše a nastávající generace neposunou dále ke společenskému profitu.

5 0
možnosti
Foto

Zdravím a děkuji. R^

Samozřejmě, že doporučuji volit neparlamentní pravicové strany. Žádná pravice dosud v parlamentu nebyla.

2 1
možnosti

P32a54v72e54l 82R80u74s62ý

14. 8. 2013 21:36

Pane Streite, jste naivní idealista. Je úplně jedno, jestli zvolíte malou nebo velkou stranu, Z osobní zkušenosti vím, že jakmile malá strana začne mít šanci na politický vliv, okamžitě je koupena nejvlivnějšími muži v pozadí - a nejsou to kmotři, to je jen parazitická slupka, podstatnější vliv mají lidé s největším ekonomickým vlivem. A první z nich do toho jde přímo. To je největší riziko pro demokracii, prorůstání ekonomické a politické moci. A tito lidé pomalu ztrácejí zábrany a chtějí rozhodovat přímo a nikoliv přes prostředníky, omezené politiky, kteří dokážou zbabrat i tak dokonalou obchodní příležitost jako byl II. pilíř.

0 2
možnosti
Foto

Nejsem tak naivní, jak se snažíte evokovat. :-)

Ale Babiš nikdy nebude mít takovou (politickou) moc, jako měl ještě nedávno Kalousek.

Teď je úkol č.1 zbavit politické moci a potrestat viníky !!

Teprve po této katarzi se mohou najít mocní a bohatí, kteří to budou mysle dobře.

7 1
možnosti

Je potřeba, aby si lidé už konečně uvědomili, že volit velké strany nemá smysl.

Samozřejmě dávám karmu R^

5 1
možnosti

M84í27l75a 76Š18u71l44a

14. 8. 2013 18:57

.. jak jinak Dušane, než velká heterosexuální karma :-) .. 

.. tak to vidíme my, tedy určitě vy a já a ještě pár diskutujících pode mnou .. ale i Jára Cimrman musel postrčit Antona Pavloviče, když psal Dvě sestry a Jára se ho zeptal, zda to není málo .. a tak vznikly Tři sestry :-) ..

.. dvě třetiny obyvatel se nedokáže orientovat v politice, buď jim v tom brání vlastní rozumová nedostatečnost (což je omluvitelné), nebo naprostá ignorace (což omluvitelné sice není, ale i na to mají právo) .. 

.. a teď si představte, že té většině neorientujících se stačí k výběru "vhodné" strany jen párek a zteplalé pivo v plastovém kelímku .. a vy tady najednou po většině z nich chcete, aby ten párek a pivo už nikdy nedostali, aby volili nějaké "extrémistické strany", co jedněm neslibují Ráj na zemi, ani pečené holuby, kterých se nikdy nedočkají ani u těch které pak volí, a druhým vyhrožují prací a omezením výplat dávek .. 

.. zemi by takové strany byly prospěšné, ale to je schopen pochopit jen aspoň trochu ekonomicky myslící člověk, kterých tu skutečně není až takové množství .. populismus vždy zvítězil nad rozumem .. bohužel .. 

.. nicméně to není důvod stále dokola lidi burcovat a vysvětlovat, jednou to pochopí i ti co nyní ještě nechápou .. zatím je co jíst, pít, na benzín ještě máme, na dovču taky, na Vánoce si půjčíme, to není problém, na duhovej průvod si zajdeme .. zkrátka ještě pořád nerejeme držkou v zemi .. až bude drtivá většina rejt, pak se to změní určitě .. jen to nebude moc hezká změna ..  .. tak já už stranu vyměnil .. teď bude stačit, aby to samé udělala aspoň polovina oprávněných voličů .. .. no a ta karma jako na začátku R^

7 1
možnosti
Foto

Díky, z té hetero karmy na mě jde nějaké teplo ;-)

A děkuji, že přes skepsi jste se prokousal až k naději... že změna k lepšímu nastane, až bude nejhůř ;-(

Jdu se bodnout lavorem, ale nevzdám to ;-)R^

1 1
možnosti

Pane Streite, když už mě obviňujete z překrucování faktů, tak bych se Vás chtěl zeptat na jednu otázku, která mě trápí. Nevíte, kam zmizel František Matějka? Je to možná již tři týdny, co se z virtuálního prostoru vytratil.  Jeho server je smazaný, stejně tak jsou zrušené jeho účty na Facebooku a na Twitteru - to je prostě fakt. Připadá mi to u člověka, který měl neustále potřebu se vyjadřovat prostřednictvím sociálních sítí dost podivné. Tak by mě zajímalo, kam se poděl. Já jsem nějaké teorie slyšel, ale psát je sem nebudu, protože se jedná o zlé spekulace a mohl bych být opětovně obviněn z nějakého zneužití.

1 1
možnosti
Foto

Co má pan Matejka s vaším překrucováním faktů? 8-o

Já nejsem jeho tiskový mluvčí, nic o něm nevím a tady jsem pouze za sebe.

3 1
možnosti

Ano, s pobavením si vzpomínám, jaké zděšení napříč politickým spektrem vyvolala "kroužkovací akce" voličů. Dokonce se hovořilo i o úpravě volebního zákona, ale žádná strana se neodvážila spáchat politickou sebevraždu, že by něco takového předložila jako první.

Brzy, velice brzy na to zapomněli a proto souhlasím s vámi, že je třeba udělit lekci tvrdší a důraznější. Také mám obavy z toho, že hlasy pro malé strany nakonec spolknou ty staré, velké, ale je třeba to prostě zkusit. A když to nevyjde, tak znovu. Ale vůbec nemám obavy z toho, že by se tam dostalo více nových subjektů a že by se nedokázali shodnout. No tak by se neshodli, čas by ukázal kdo z nich si v dalších volbách zaslouží více hlasů a kdo půjde hned po svém prvním účinkování na smetiště.

8 0
možnosti
Foto

K16a54r84e23l 75R80a64d48a

14. 8. 2013 16:25

Souhlasím s každým slovem.  R^R^

4 0
možnosti
Foto

Kéž by nás bylo tolik, aby to velké strany poznaly (i finančně) R^

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS