Diskuse

Měl jsem pravdu. Potvrdilo se diletantství i licoměrnost EU na Ukr.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak jako Vy, pane autore, mohu vyslovit více verzí a některé (jako ta Vaše) zůstanou neprokázané. Podle známého - komu to slouží, je na výsledném konci prospěchu Rusko. Při prezidentování Janukoviče by se Krym získával obtížně, proto bylo potřeba velkých nepokojů a mrtvých; i ty prapory nacionalistů by nebylo obtížné dodat. A když to tak pěkně jde, proč si nevzít i východ Ukrajiny. To, že je Ukrajina prošpikovaná ruskými agenty nemůže zpochybnit i ten největší fanda Putina. Materiál, včetně výroku té doktorky byl možná podstrčen estonskému politikovy, který byl prokazatelně monitorován a jen se čekalo, co s tím provede. A povedlo se. A teď se můžeme dle Vašeho vzoru bít v prsa a křičet na celé kolo - mám pravdu, tak to bylo!

0 0
možnosti

Je zřejmé (a nikoho to asi nepřekvapí), že na Ukrajině neexistují žádní "hodní" a "zlí" a nevylučuji, že se nakonec ukáže, že to s tou střelbou opravdu bylo tak, jak píše p. Streit.

Nicméně mi uniká, jaký prospěch by EU měla z toho, že by aktivně podpořila (či snad přímo dosadila do vlády) na Ukrajině současné rebely / revolucionáře / demonstranty (nazvěte každý, jak je libo) (snad jenom snaha se vymezit proti Rusku, ale to mi připadá jako hodně slabý motiv). Zkrátka,jaký by měla mít zájem EU (anebo její významné členské státy jako Německo, Francie atp, ať jsme adresní) na podpoře rebelů?Ekonomický? Politický? Vojenský?

0 1
možnosti

Oslabení Ruska je motiv dost silný. Možná i pro Německo, jehož vliv v EU sílí nejenom v ekonomice, ale i v politice. A zájmy Německa a Ruska se v budoucnu pravděpodobně zase střetnou. Ale hlavně je to silný motiv pro USA, které místo vlastního angažování do Ukrajiny nastrčí kašpárky z EU, stejně jako to udělaly např. v Libyi.

4 0
možnosti

Je to marný, je to marný, je to marný. V Kyjevě teď prostě mají tu správnou, revoluční, demokratickou vládu a hotovo. 

Nevadí, že: 

- ministři zahraničí Německa, Francie a Polska garantovali dohodu z 21. února a pak     

  jako samozřejmost přijali její násilné porušení a svržení zvolených představitelů

- banderovci v nové vládě

- zrušení jazykového práva regionů - milost pro tunelářku Tymošenkovou a její rehabilitace zvláštním zákonem (!), aby      mohla kandidovat na prezidentku, ač sama prohlašovala, že nebude, atd. atd. Janukovyč stál víceméně  za ....., ale jeho předchůdci a předešlé vlády v podstatě také. Ale teď už bude na Ukrajině dobře. EU cinká plným měšcem, o který se už tak nejednotná vítězná opozice serve a za pár dní se sejdeme zase na "mejdanu".

4 1
možnosti

To je prostě Ukrajina. Aby mohla být Tymošenková odsouzena, tak musel být retroaktivně přijat zákon.

0 0
možnosti

Měl jste leda prd a ne pravdu. Až budu jasný kdo střílel, pak můžete konstatovat, měl jsem nebo jsem neměl pravdu. Zatím to jsou pouze a jen vaše úvahy.

10 5
možnosti

To víte - pravdoláskař.

3 3
možnosti

D97a84v50i66d 71K70r23á11l

6. 3. 2014 12:27

scénář s mrtvým studentem se na ukrajině trochu zvrtnul.

9 2
možnosti

U amerických politiků typu Obamy, Kerryhoo, manželů Clintonových apod. se ničemu nedivím, ale proč se tak znemožňují politici z EU? Stojí za to Zaorálkovi s nimi lhát nebo má strach, že kdyby nelhal, skončí za několik dní (a s ním i ČSSD) a na jeho místo nastoupí třeba Schwarzenberg?

9 5
možnosti

M88í77l85a 17Š74u52l21a

6. 3. 2014 12:28

.. Zaorálek nelže, Zaorálek je zmatený, Zaorálek neví která bije .. zvláštní úkaz na ministerském křesle, člověk (tedy jen tak tak), který se údajně celou svou politickou kariérou zabýval zahraniční politice, nyní netuší, co říkal včera, co bude říkat dnes a o zítřku ani nepíši .. to už i ten chemik Kalousek něco o financích věděl, když býval v rozpočtovém výboru ;-D

9 2
možnosti

Bohužel se ukazuje, že nejen Rusko, ale i EU se řídí heslem účel světí prostředky. Co mne na té situaci spíše mrzí než šokuje je fakt, že při reálném podezření nebyla snaha Ashtonové iniciovat vyšetřování. A oficiálně nebyly žádné pochybnosti a hlavně šéf naší diplomacie Urválek má jasno.Nyní už to vlastně nikoho nezajímá, je tu invaze Rusů a dlaší věci...

8 2
možnosti

J90a74n 14H69a98n14á88k

6. 3. 2014 11:47

pane Streite,

Nejsem zastánce EU, nýbrž eurorealista, což mi na rozdíl od vás, radikálních eurospektiků, dává možnost posuzovat situaci méně zaujatě.

Veškeré argumenty se můžete dočíst v mých blozích, proto je netřeba je opakovat. A nějaké odposlechy jedinců, vytržené z kontextu, které doplňujete čtením z rozsypané rýže nepovažuji za nic, čím bych se měl racionálně zabývat, stejně jako Vaše těžce subjektivní a zaujaté závěry (z prokázané Ruské propagandy), které mají s realitou společné akorát to, že tomu věříte Vy. (Což je pro Vás lichotka, protože např. pan Matějka své názory účelové vyrábí a značně si protiřečí, aneb lhář si musí pamatovat, co říká).

Takže ano, máte pravdu, svou pravdu, jen je mi líto, že si to musíte sám před sebou takto dokazovat, protože tím svou zaujatost ještě více vyhrocujete a dobrovolně se tak zbavujete zbytku objektivní rétoriky.

Každopádně díky za reakci na můj příspěvek, když nemůžete diskutovat. Názor na články prošpikované odkazy jsem nezměnil.

Hezký den

10 9
možnosti

At uz eururealista nebo eurohujer, hlavne ze jste euro, ze

2 6
možnosti

R^ Ano, měl jste a máte pravdu. O tomhle jste psal, když ještě žádné odposlechy nebyly známé. Přesto Vás zase zde budou cupovat, urážet, zesměšňovat a nadávat Vám. Inu, pravda je pro mnohé hodně nepříjemná.

Jo, máte karmuR^

15 10
možnosti
Foto

pane Chrástku, zapomněl jste napsat: " a budete mít pravdu"

8 0
možnosti