Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

StB měla cca 13500 kmenových zaměstnanců. Těžko lze říct, kolik bylo Čechů a kolik Slováků, ale můžeme odhadovat podíly 2/3 Čechů a 1/3 Slováků, jelikož takto komunisté podíly zastupování ve státních složkách dodržovali. Takže tady máme 9000 estébáků, kteří nebyli nikdy za podíl na zločinech komunistického režimu hnáni k zodpovědnosti.

StB evidovala cca třičtvtě miliónu "zájmových osob", které evidovala jako své spolupracovníky. S obrovskou tolerancí můžeme vyloučit třeba polovinu z nich a řekněme, že byli v seznamech StB neoprávněně. Zbývá nám cca 370 tisíc donašečů a komunistických bonzáků, podíl pro ČR cca 250 tisíc lidí (!).

A na závěr členství KSČ. Tločinecká KSČ měla v roce 1989 cca 1 700 000 členů a kandidátů (!). Někteří tam byli z přesvědčení pro dobro věci. Řekněme, že polovina byli měkcí komunisté a polovina tvrdí komunisté. Z těch tvrdých komunistů nám zbývá na Čechy cca 570 tisíc ortodoxních komunistů.

Spočteme-li si vše bajoko, máme tady v Čechách cca 900 tisíc lidí, kteří se přímo podíleli na zločinech komunistického systému vůči ostatním občanům bývalé ČSR. Kde jsou, kam se nám schovali, co dělají, jakou činnost provozují? Jak se nám změnili z těch bezcharakterních a bezskrupulózních zločinců na humanistické dobráky? Nevíme, jenom tušíme. Mnozí estébáci vystudovali "nová práva", založili si advokátní kanceláře a dnes s velkým úspěchem provozují síť exekutorských kanceláří. Kam se podíváme, všude jsou registry občanů na všechno, registry jejich majetku, registry jejich vzájemných vazeb, porušování soukromí, privátního vlastnictví atd. To vše nám tady vytvořila ta skupina 900  a více tisíc lidí, kteří dostali svobodu od Václava Havla, bojovníka za svobodu komunistů a estébáků.

Vsadil bych boty i kalhoty, že 2/3 těch, kteří se tak za Havla bijí i v této diskuzi, jsou účastníky té miliónové nemorální zberby. Václave Havle díky za demokratickou a spravedlivou společnost v ČR, o kterou ses tak svým vysokým morálním kreditem zasadil. Díky, Václave.

2 3
možnosti
Foto

No a ja to verim naopak. Za pana Havla se biju a komunisty jsem vzdycky nenavidela a budu nenenavidet, Kvuli manzelovi me vyslichala STB. Diky panu Havlovi mate svobodu!

0 1
možnosti
Foto

R^  Souhlasím, abychom si dali pozor na ohlupovací řeči typu "Ukrajinci chtějí do Evropy" nebo vůbec "jít do Evropy" - kam bychom chodili, když v té Evropě dávno jsme, tak jako dávno jsme v Euroasii. Pojedu asi do Frýdku-Místku poptat se Vašeho souseda, proč jsou evropská unie a evropský parlament tak důležité. Určitě se dozvím, že je potřeba chránit lidská práva, a možná se také dozvím, že je potřeba budovat obranný celek proti rozpínavosti Ruska nebo Číny ;-D

2 7
možnosti
MS

Každý komunista musí být Havlovi do smrti vděčný za jeho boj za svobodu komunistů, komunistických soudců, agentů StB i jejich spolupracovníků. Těm všem Havel svobodu zajistil. Antikomunisté mohou jenom tiše zírat, kam výše jmenovaní, kterým zůstala ekonomická a politická moc, ČR dovedli.

Kdo to dokáže vidět, ten to vidí. Havla mohou dnes velebit pouze lidé neinformovaní nebo ze skupiny, kterou jsem uvedl výše.

3 2
možnosti
JP

Ale proč ho komunisté a estébáci tak nenávidí i po jeho smrti, zatímco Klause docela mohou? A Vy slavný antikomunisto - že jsem o Vás nikdy neslyšel, ale Havla a jeho postoje znal celý svět. A to v době, kdy nebylo nic rozhodnuto a šlo o "kejhák".

2 1
možnosti
MK

RvRvRv Je moc dobře, že nemůžete diskutovat, to by bylo se vyvalilo ještě hodně žluče a hnoje. A ...Václavu Havlovi nesaháte ani po kotníky!  A...nebyl a není to můj favorit.

8 5
možnosti
MS

Ale Vy diskutovat můžete. Vaše slovo a Váš názor je něco víc, než názor Dušana Streita pouze proto, že Váš názor, že Havel byl velikán, je ten "správný". Jiný názor porušuje tu hegemonii velkého demokratického vůdce Václava Havla. Takže zavřít hubu, Streite! Je to tak pane (?) Kulhavý? Komunistická strana se také prohlašovala za hegemona pokroku a spravedlnosti. Ale té její, komunistické, která se spravedlností neměl společného nic. A této spravedlnosti Václav Havel, největší český demokrat, udělil generální pardon. Udělil generální pardon intolerantům jako Vy, kteří si uzurpují správnost názoru a jinému názoru potřebují udělit zákaz a potřebují mu zavřít hubu.

Každý, kdo dokáže veřejně nepokrytě říkat, že Václav Havel nebyl žádným bojovnékem za svobodu, ale byl pokrytcem, kterému se zalíbilo hodně o demokracii mluvit a hodně proti ní činit, by si měl dát pozor na ústa. Je to tak?

4 4
možnosti
AK
JP

Je úsměvné, když nazývá vzteklý a nenávistný Streit Havla - který nás dovedl ke svobodě(a může být proto lecjakým cucákem beztrestně urážen a pomlouván), k Západu a do NATO - levičákem. A sám sebe pravičákem, ale za každých okolností hájí zájmy Ruska. A co vlastně dělal ten hrdý pravicový suverén Streit před rokem 89 a jak přispěl k pádu komunismu ve srovnání s těmi odpornými pravdoláskaři? Možná se spolu s Klausem díval v prvomájovém průvodu odvážně směrem na západ.

9 3
možnosti
MP

Já bych jen rád dodal, že není nic špatného na tom být levičák, bez levice se politika dělat nedá....

2 4
možnosti
Foto

Všichni jsou hujeři, jenom já jsem letadlo!

4 1
možnosti

Jsem eurofederalista, protože jsem přesvědčen, že jinak EU dlouhodobě fungovat nemůže. Z tohoto důvodu jsem samozřejmě proti jejímu inflačnímu nafukování třeba o Ukrajinu, protože to její současné vnitřní problémy prohloubí. Až se z EU stane federace, mohou k ní dejme tomu přistoupit další státy.

2 2
možnosti
PV

Samozřejmě článek je trefnýR^, jen se hlavně nenechte znechutit blbou náladou Havlových pohrobků. Článek mi absolutně nepřipadá, jako urážka velkého pravdoláskařského guru, vždyť to byl právě on, kdo plkal o významu a důležitosti slov a - skutek je zcela jinde. Je to částečně i jeho odkaz, ta pokřivená současnost: tzv. pravičák Klaus na straně ďábla z Ruska, tzv. levičák Zakopálek řinčí zbraněmi...

6 13
možnosti
AK

Další levičák Vysočan, co zvedá palec promoskevskému Streitovi? :-))

Co bráška, ten se nepřidá?

9 5
možnosti
MP

Byl to idealista, který chtěl jeden stát-jeden svět. Myslel si, že se všichni lidi na světě budou mít rádi...A myslel si, že zrušením zbrojařské výroby nastane na celém světě mír...

1 1
možnosti
PK

Což se samozřejmě nevylučuje s tím, že bojoval proti komunistickému režimu;-)

4 1
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...