Diskuse

Totalita protektorátní byla ještě zrůdnější než komunistická

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Antikarma, soudruhuRvRvRv

0 0
možnosti

J44i32ř94í 29H97o45l46ý

27. 3. 2014 11:22

Za protektorátu to bylo v Čechách asi horší, ale komunisti tu řádili déle. (komunistický s..píííp ě))

4 0
možnosti

... spolu se svými estébáky, jejich spolupracovníky, důvěrníky, udavači.

Bohužel, mnozí z nich se pohybují stále mezi námi. Však i pan Streit o tom něco ví, má dodnes bohaté osobní zkušenosti ze svého nejbližšího okolí, i v podnikání.

1 1
možnosti
Foto

Zcela výjimečně bych dal karmu, chápu tentokrát vaše názory. Sám bych si netroufl porovnávat, který sajrajt byl horší či lepší. Zda německý či bolševický, první jsem nezažil, druhý ano. Ale neskutečně mi vadí, jak to vše na závěr shodíte hloupými osobními invektivami. A nefňukejte pořád nebo obdržíte titul nejubrečenějšího blogera střední a východní Evropy......:-)

6 1
možnosti

Jinak pane Streite , nepocházíte také z kolaborantské rodiny ?

Dle mého názoru žije ve Frýdku Místku pouze jedna rodina , které nese Vaše jméno (6 mužů...dle dostupných statistik) . Zajímavé je , že jakýsi Dušan Streit ročník 1925 (že by Váš otec ?) s bydlištěm ve Frýdku Místku figuruje v Cibulkově seznamu ...a ještě je gól , že se u tohoto jména nachází poznámka...německé národnosti .

2 5
možnosti

Tak tohleto je ale špína!RvRvRv Fízlovat rodinu blogera do minulosti a bez důkazů tady psát takové nehoráznosti ...

4 1
možnosti

Srovnávat obě totality opravdu nejde... Za protektorátu se šlo hlavně po menšinách a po vyslovených politických nepřátelích , kteří podnikali činnosti proti Říši s tím , že tresty byly mnohem tvrdší.

Komanči po válce šli po všech v duchu hesla "Kdo nejde s námi , jde proti nám" ...Zatímco politicky neaktivní živnostník , který nepatřil k židům či cikánům a dodržující tehdejší zákony  válku  přežil celkem v pohodě , v padesátých letech však již byl o svoji živnost připraven ...nedobrovolně se z něho stal pomocný dělník v zemědělství či v ocelárně (pokud měl tu kliku , že neskončil v Jáchymově) a jeho chytré děti se neměly šanci  dostat na jakoukoliv střední školu....

Pokud se zamyslím nad tím , jak která totalita negativně více poznamenala český národ ..jestli ta nacistická či komunistická...tak se přikláním k názoru  , že ta komunistická byla horší.... i vzhledem k tomu , že trvala déle než 40 let ....

6 6
možnosti
Foto

K10a50r77e45l 49R78a56d11a

31. 3. 2014 19:25

Nestačí k porovnání počty zavražděných ?  Nacisti byli výkonější, za šest let zvládli víc. Rv

0 0
možnosti

J73a81n 48P84a13n23e29k

27. 3. 2014 9:12

Podle mne se srovnava nesrovnatelne. To je jako srovnavat, zda se v srpnu 1945 meli hure obyvatele Hirosimy ci Nagasaki. Ano, byly tu rozdily. Nemecka trvala "jen" 6 let, ta druha 41 let. Nemeckou organizovali nemci, tu druhou cechoslovaci proti cechoslovakum. To nic nemeni na tom, ze pbe dve tyto totality byly stejne spatne.

2 0
možnosti

Pani Valkova asi chtela sdelit, ze ti zli rusti komuniste nam v dobe valky pomahali a v dobe miru nas terorizovali, zatimco ti hodni fasiste nam v dobe valky zase tak nic moc neudelali a v dobe miru uz nam nemohli ukazat, co s nami vlastne zamysleli.

1 0
možnosti

Nedelejme si iluze, ze cesky clovek je nejvice ublizeny chudacek.  U nas bylo a je dodnes  dost nacionalismu, ktery sam napachal dost zla.  Nic neni jak se zda, nemecti nacisti, tak sovetsti komunisti byli zvrhlost sveta, ale my nejsme take bez viny. Budeme ukazovat prstem na vsechny dokola, ale sve svinarny nevidime.

3 2
možnosti

J23a76n 77H88l97e18d91í26k

26. 3. 2014 23:49

lumpárny NSDAP a KSČ nelze porovnávat, protože Němci bojovali v 2.světové válce a po válce1945 žezlo vládnutí  u nás převzali komunisté, kteří vedli válku proti domorodým Čechům, svým kamarádům, jenomže -- v době míru. Vyhnali nejbystřejší hlavy do emigrace, po druhé v roce 1968, znemožnili minimál jedné třetině studovat, prošpikovali společnost cca půl milionem udavačů a kádrovali i zametače špon. Komunisté darovali Rusům Jáchymovský uran v ceně cca 1,8 bilionu dolarů a posílali tisíce vagonů potravin, strojů, bot, textilu, skla, porcelánu, chem.výrobků, toalet papíru atd atd  ZDARMA Rusům, kteří dluh psali na futra, která Gorbačov omylem spálil v krbu. Jo, a za plyn a naftu jsme museli platit "tvrdou měnou" !! A těmto "lidem" znovu sloužit nás nutí komunisté !

10 3
možnosti

I22v93o 75Ž91á29č14e18k

27. 3. 2014 0:56

Nevím jak vás, ale mě komunisté naštěstí k ničemu nenutí. A ani nevím, proč by naši komunisté měli nějak zvlášť tíhnout k Rusku, vždyť je tam také kapitalismus.

8 5
možnosti
Foto

oba težimy byly svinské...u nás horší ten nacistický...ale v tom slavném Rusku paradoxně naopak. Terror vůči vlastním lidem, který přesahoval všechny představitelné hranice.

8 0
možnosti

Jak v čem.  Např. neznám příklad, kdy by jeden nacista udal a nechal zastřelit jiného, protože měl zájem o jeho majetek.  Anebo aby sedlákovi sebral vše a vyhnal ho.  Sebral jen tolik, aby sedlák přežil a ještě mohl živit jiné.

4 2
možnosti