Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Einsteinovi pohrobci vrací úder nevinným neutrinům aneb Intriky

Prosím čtenáře, aby neutíkali. Tento článek není zdaleka jen o Einsteinovi, jeho teorii relativity (TR) a o splašených neutrinech. Je také o lidské závisti. I tady se ukáže, že peníze (a vliv) jsou až na prvním místě.

 

Dogmatici speciální teorie relativity (STR) podruhé zaútočili na měření vědeckého týmu OPERA, který provedl experiment, v němž na pozemské trajektorii neutrina předstihla světlo (záměrně nepíšu, že neutrina překročila rychlost světla).

Poprvé na tyto výsledky účelově zaútočil tým IKARUS, avšak jeho kritika se minula účinkem, protože nic nedokázali, nic nenaměřili, jen z energetického spektra odvozovali, co se jim hodilo. Proto tato iniciativa vyšuměla.

Právě teď však vrcholí druhý pokus tým OPERA zdiskreditovat. Všemi kanály se šíří dehonestující pomluvy, že si prý utrhli pěknou ostudu. Také v iDnes vyšel článek „Konec senzace: Neutrina jsou pomalejší než světlo. Chyba byla v hardwaru“. První část titulku je předčasná, druhá je sice pravdivá, ale třetí je směšná.

Já souhlasím s tím, že nic, tedy ani neutrina, nemohou dosáhnout natož překročit rychlost světla. V tom se tedy Einstein nemýlil. Přesto jsem přesvědčen, že vědecký tým OPERA změřil správně, že neutrina předstihla fotony. Dá se říci, že jejich měření považuji za potvrzení mé dřívější hypotézy, že pohybující se hmota narovnává geodetiku. Neutrina, jakožto hmotné částice - právě na rozdíl od nehmotných fotonů - putují po kratší trajektorii.

Kdo chce bližší vysvětlení, nechť si prostuduje můj článek „Neutrina nejsou rychlejší než světlo, přesto doběhla Einsteinovu TR“.

Z něj vyplývá, že platí Einsteinův limit rychlosti světla ve vakuu pro všechny hmotné objekty, avšak že s touto přírodní zákonitostí nesprávně nakládá STR, což ani OTR nemohla napravit, protože ji sice opravuje gravitací, ale v rozporu s principem ekvivalence formulovaným samotným Einsteinem zanedbává účinky inverzně působícího zrychlení na zakřivení prostoru (záměrně nepíšu prostoročasu).

Že teorie relativity v současné podobě je neudržitelná, se ukazuje už dlouho. Vědci sice byli k revizi TR skeptičtí, ale jedněmi z těch, kteří se odvážili publikovat experiment, který nebyl v souladu s TR, byli vědci Evropské kosmické agentury (ESA), kde po stovkách ověřování už v roce 2006 vydali šokující zprávu, že měření gravitomagnetického pole v blízkosti kroužku supravodiče, který roztáčeli z klidu až na 6500 ot./min., vykázalo o mnoho řádů (!) nižší hodnoty gravitačního zrychlení než podle OTR.

Už sedm let je všeobecně známo, že u sond Pioneer 10 (r.1972) a Pioneer 11 (r.1973) bylo zjištěno zpomalování, jehož vysvětlení se v rámci OTR nedá dobrat. Hubbleův teleskop zase přináší objevy, kvůli nimž museli vědci vymyslet temnou hmotu, kterou nikdo nikdy neviděl a nedokázal, aby se sledované vzdálené galaxie nepříčily Ensteinovi. Tak takto nevědecky umějí vědci hájit něco, co celý život považovali za dogma. Dnes má TR už náboženský charakter, který jí propůjčují jeho fanatičtí vyznavači.

O tom všem jsem v roce 2007 napsal článek „Něco je cítit v éteru“, který najdete v souvisejících článcích. Chtěl jsem dát odkaz na Neviditelného psa, kde tehdy vyšel, ale není to možné, protože tento článek byl bezprecedentně bez uvědomění autora po pěti letech zničehonic smazán (přesvědčit se můžete zde). Není signifikantní, že se tak stalo právě, když vrcholí ostrakizace vědeckého týmu OPERA? Každý si může učinit názor sám. Výše uvedený článek byl pod palbou různých autorit pět let, do února 2010, kdy byla zavřena diskuse, v ní bylo přes 14 tisíc reakcí (!), ale vadit začal právě teď...

Ale abych se vrátil k nešťastným neutrinům a stupidním důvodům, pod nimiž je veden útok na výsledky měření vědeckého týmu OPERA, jež jsou dokonce uváděny jako faux-pas [fópa]. Prý se podle časopisu Science „údajně zjistilo, že v počítači připojeném k přijímači GPS signálu došlo k malé chybě: do jedné z karet měl být špatně zasunutý optický kabel přivádějící signál z přijímače GPS signálu. Podle něj se přitom určoval přesný čas příletu neutrin do laboratoře.“

Ty argumenty jsou tak hloupé, že samy diskvalifikují své šiřitele, a tedy podporují správnost měření vědeckého týmu OPERA:

1) Přesný čas se neměří amatérsky pomocí GPS, ale podle nějaké verze atomových hodin.

2) Nesoumístné události se synchronizují podle jejich vzdálenosti, a tedy podle digitálně určené polohy.

3) Polohu je možno sice určovat podle GPS s teoretickou přesností kolem půl centimetru, ale satelity GPS jsou synchronizovány časovými impulzy, nikoliv naopak.

4) Polohy CERNu, odkud neutrina vylétala, a italské laboratoře v Gran Sasso, kde byla měřena, jsou známy s menší tolerancí než naměřený rozdíl (cca 18m).

5) Snad každý dnes ví, že chyba v digitálně přenášených datech po optickém kabelu nemůže způsobit špatné hodnoty pro výpočet, ale úplné znehodnocení dat a zhroucení výpočtu.

Chápete už moji nedůvěru k takovémuto dementi (možná přijde ještě důvěryhodnější)? Navíc po vlastních zkušenostech? Ale vysvětlení je ekonomické. Mnohé kariéry jsou natolik spojeny s dogmatickou obhajobu TR, že jde nejen o kredit, ale i o granty a peníze obecně. Víte, co publikací by šlo do šrotu? Co autorských honorářů by padlo? Co starých bardů by přišlo o nejlukrativnější posty? Co výzkumných projektů, které jsou jen přemíláním dávno vymlácené slámy, by ztratilo smysl a podporu? Jde o miliardy dolarů.

A tak první Heretici, co povalí TR, nedostanou Nobelovu cenu, ale budou cílem skandalizace, dehonestace a vědecké klatby i fatvy zároveň. Já si to jako laik a čistý amatér mohu dovolit :-)

 

 

Autor: Dušan Streit | pátek 24.2.2012 15:37 | karma článku: 29,54 | přečteno: 2567x
  • Další články autora

Dušan Streit

Další zákeřná sketa – Viktor Nárožný

Nevím, jestli se jedná o alter ego Leo Wolfa nebo o reálného zákeřného fízla, který pomlouvačně kydá špínu s cílem mě znevěrohodnit.

27.3.2014 v 14:12 | Karma: 11,77 | Přečteno: 5379x | Diskuse| Hyde park

Dušan Streit

Atomová Julia by z vozíčku ubránila Krym

Na Bělehrad! Tato scéna Švejka mávajícího berlí na kolečkovém křesle se mi vybavila poté, co byl zveřejněn odposlech telefonátu Tymošenkové s bývalým místopředsedou ukrajinské bezpečnostní rady Šufryčem.

27.3.2014 v 12:03 | Karma: 42,50 | Přečteno: 4003x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Totalita protektorátní byla ještě zrůdnější než komunistická

Německá okupace byla horší než sovětská. A člen KSČ, který z ní po Listopadu vystoupil, aby dělal politiku jinde, je hoden většího opovržení než dnešní člen KSČM.

26.3.2014 v 11:32 | Karma: 44,06 | Přečteno: 8113x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Ministryně Válková, omluva zdaleka nestačí!

Tato předlistopadová členka KSČ, trvale bydlící v bavorském Pasově, která byla ještě v roce 2011 vedoucí katedry na plzeňských právech, jež sama získala profesuru na tak „prestižní“ univerzitě, jako je trnavská, se nikdy neměla stát českou ministryní, navíc v resortu spravedlnosti.

25.3.2014 v 12:02 | Karma: 38,45 | Přečteno: 2540x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Divadelní ministr obrany vs normální pán. Vadí ještě komunista víc?

V jídelně máme televizi a já mám hloupý zvyk při obědě přes protesty svého staršího syna pouštět ČT 24. A tak v neděli většinou vidím kousek Otázek Václava Moravce. Nemám ho rád, nedívám se cíleně, takže nevídávám začátek ani konec.

24.3.2014 v 11:15 | Karma: 43,15 | Přečteno: 4594x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

VIDEO: Kdo nejlíp vříská? Soutěž v imitaci racků vyhrál malý chlapec

26. dubna 2024  20:36

Devítiletý Cooper Wallace z britského Chesterfieldu v neděli vyhrál čtvrté mistrovství Evropy v...

Ukrajinci se snaží před bojem utéct do Rumunska, v řece mnozí najdou smrt

26. dubna 2024  20:26

Tisíce Ukrajinců se od počátku ruské invaze pokusily překonat řeku Tisu na hranici s Rumunskem ve...

Arcon Personalservice GmbH
Instalatér do Německa

Arcon Personalservice GmbH

nabízený plat: 75 260 - 90 320 Kč

  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...