Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ivo Vašíček

1. 10. 2008 20:20
vidím to podobně

Ale záchranu bank v USA považuji za hloupost. Nic to nevyřeší, jen to oddálí propuknutí problému, který je nevyhnutný. 

0 0
možnosti

Kolumbo

8. 10. 2008 9:50
Re: vidím to podobně

Záchranu bank za hloupost? Bez bank se hospodářství zablokuje, je to jakobyste nechal zarůst trávou silnice protože jejich vlastník stanovil nízké mýto, pustil na ně moc aut a zkrachoval. Podle pana Streita v USA stát nezachraňuje vklady obyvatel, protože žádné nejsou. Všichni žijí na dluh a co je třeba zachránit jsou finanční toky. Celý ten krach je psychologická záležitost a koledují si o něj všechny "vyspělé demokracie" ve kterých si přes různá přerozdělování občané mohou své příjmy odhlasovat, ne odpracovat.  Jak se budete cítit, pokud vám někdo něco dá a po chvíli zjistí, že se splet a bude vám to chtít zase sebrat? Nejspíš budete mít vztek, i když jste k té věci přišel jako slepej k houslím. Pokud bude čtyřicátník dostávat pravidelně od rodičů k vánocům 20000, zvykne si na to a vděčnej nebude. Naopak když z jakéhokoli důvodu jednou dostane jen 10000, nabourá mu to rozpočet /počítal s 20000/ a bude mít pocit že byl okraden.

0 0
možnosti

Kolumbo

8. 10. 2008 9:58
Re: vidím to podobně

V demokracii nemůžete nikomu zakázat, aby nebyl "optimistou", nepřemlouval druhé k nákupům vlastních produktů , nehýřil sebevědomím a dobrou náladou. Navíc vlády jsou tlačeny k tomu, aby "blaho občanů" garantovaly. Jsou to sice jen jalové fráze, ale dále zvyšují falešný pocit bezpečí takže lidi uvěří zkazkám, kterým by jinak nevěřili. Skutečností je, že se v takové atmosféře žije všem líp, ale nemůže to vydržet věčně. Konečně, co znamenají dnešní pády burz? Ty firmy přece nezmizely, majitelé akcií mají stále své podíly. Jediné, co se stalo je, že je najednou nenmohou prodat stejně výhodně jako předtím. Je to stejné, jako by měl každý auto za milion a cítil se boháčem. Pokud v něm bude jezdit a citit se zajištěn /přece ho může prodat, když se octne v nouzi/. Najednou přijde otřes, lidi změní preference a auta budou na prodej jen za sto tisíc. Nic se nezmění až na to, že všichni zchudnou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...