Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A je to tady !......... Neudělalo se mi volno ...:(

Zeman poprvé navštívil vládu, zmínil euroval, terorismus i popelníček...

Zeman na tiskové konferenci po jednání vlády zdůraznil, že ani jedno z těchto témat nejsou v rozporu s vládní politikou. Podotkl, že vláda sama navrhla euroval (nový záchranný fond eurozóny) schválit. Očekává prý, že při návštěvě předsedy Evropské komise José Manuela Barrosa jej odsouhlasí i obě parlamentní komory. Barroso by měl dorazit do Prahy 2. dubna. 

http://www.novinky.cz/domaci/296642-zeman-poprve-navstivil-vladu-zminil-euroval-terorismus-i-popelnicek.html

Myslím, že bychom měli zvednout zadky a toho 2. dubna jetdo Prahy dát najevo, že s tím nesouhlasíme ! 

Byť by to bylo marné, pořád by to mělo větší váhu, nežnadávání na netu !

3 0
možnosti

M96í95l38a 13Š24u84l91a

20. 3. 2013 8:15

http://ekonomika.idnes.cz/kypr-bankovni-vklady-zdaneni-parlament-fci-/eko-zahranicni.aspx?c=A130319_080921_eko-zahranicni_aha

.. aspoň někdo má v té socialistické EU trochu rozumu .. ale ostražití bychom měli být stále, nebude to poslední pokus o vykradení financí z členských států .. dalším a asi bohužel úspěšným pokusem je ESM ...

.. s EU .. no, víte kam .. RvEURv

3 3
možnosti
Foto

Nejhorší je, že nedůvěra v bankovní systém nastala už šíleným návrhem na konfiskaci vkladů. EU nemusíme nikam posílat, směřuje tam sama. :-(

Jestli Zeman v této situaci ratifikuje ESM, bude vlastizrádce.

4 2
možnosti

M93í37l82a 89Š69u18l67a

20. 3. 2013 8:06

.. no pane jo, to abych byl už jen souhlasný, nebo bych taky mohl dostat na budku .. fakt mě ta fotka vyděsila ;-D .. ještě že už asi do Frýdku nebudu muset ;-DR^

0 2
možnosti
Foto

;-D Mám mnohem děsivější fotky :-)

Ten naiva si vybral špatný objekt svého machrování. Nemám rád, když mě nějaký rachitický mládežník nazývá vetchým stařečkem. Silové sporty jsou mým celoživotním koníčkem a až nezvládnu svůj dvoj až trojnásobek výkonů průměrného člověka, hned na to zemřu.

Lidi, které mám rád, nebiju, stejně jako slušné oponenty. Škoda, že do Frýdku nepřijedete.R^

1 2
možnosti

M34í88l86a 67Š16u45l88a

19. 3. 2013 13:45

.. ono ani moc nezáleží na tom, co Kypr .. tam se sešlo několik neodpovědných rozhodnutí, přílišné utrácení z rozpočtu státu při nevýkonně ekonomice a nákup nesplatitelných řeckých dluhopisů .. a najednou není kde brát .. zde se jeví Euro jako škůdce, který místo podpory ekonomiky ji vlastně poškozuje .. 

.. ano, vůbec nezáleží na tom, zda kyperský parlament něco schválí či ne, vylopl se zde nápad, který může být precendentem pro ostatní skomírající ekonomiky, ale i pro jakž takž zdravé ekonomiky, které budou hledat zdroje na financování těch skomírajících .. z Bruselu zaduje hlásná trouba všechnospásy a stejný problém nastane ve většině zemí EU .. a nebude ani tak záležet, zda platí, či neplatí Eurem .. 

.. to přináší nebezpečí nedůvěry v bankovní systém té které země, odliv kapitálu a následně zhroucení ekonomiky .. 

.. EU nasadila do hnízda setsakra zlé dračí vejce .. 

.. vítejte zpět Dušane :-) .. a karma R^

RvEURv

8 3
možnosti
Foto

Co dodat, všechno jste pochopil. ;-)

Ale ten diletantismus je ještě horší, než jsme "doufali" ;-(

Dík za přízeň R^

Jinak jsem "v podmínce", prý mě omilostnili asi naposled. Takovou drezuru jsem nezažil ani ve škole ;-D

9 5
možnosti

Kypr ovšem už několik měsíců v EU škemrá o pomoc, protože se topí v dluzích. Tak ať si zachová hrdost a zbankrotuje. To by bylo rozhodně lepší,

.

7 0
možnosti
Foto

To máte sice pravdu, ale Kypr není jediný předlužený stát. Pokud by nastala řetězová reakce, padlo by euro a věřitelé by zjistili, že nemohou očekávat nic. A to by se Němcům nelíbilo. Takže vytloukají klín klínem než přijde nějaká katarze.

4 2
možnosti

Musím říci, že tuto "daň" si EU vymyslela dle svého názoru chytře, ale ve skutečnosti najivně. Krédem je: "To jste udělali vy (Kypřané), tedy neste za to plnou odpovědnost, od nás to byl jen ideový návrh. S klidem ta daň mohla být i 20%;-D ". Obecně je jasné, že Evropa nebyla, není a nebude po dlouhou dobu na společnou měnu připravena. To by musela mít vyrovnanou ekonomiku ve všech zemích ve skutečnosti, ne jen na papíře (ten snese všechno), jednotné právo (nikoliv buzerující přihlouplé směrnice), sjednocený jazyk a odstraněný evropský nacionalismus. Takto je to umírání za dlouhého dne a čím déle tato agónie bude trvat, tak tím pro ekonomiky jednotlivých evropských zemí hůře. Jižní země jsou ekonomicky nestabilní a bohužel k těmto zemím se latentně řadí, kromě Irska,  Francie a nenápadně i Belgie.

3 1
možnosti
Foto

K první tezi: Kolem bank se musí chodit po špičkách, to není legrace. EU si nadělala do vlastního hnízda.

Euro je fatální omyl.

Sjednocení a integrace Evropy do jednoho supernároda a vyrovnání ekonomik se NIKDY nepodaří. Vždyť ti silnější nechtějí na vyrovnávání přispívat. A pořád jen kumulují své pohledávky, až dlužníci vykrvácejí.

6 3
možnosti

Mám neodbytný pocit, že Kypr je takovým pokusným králíkem, co všechno jsou lidé schopni skousnout, než vezmou hole do ruky. EU už asi došlo, že ochota platit cizí dluhy povážlivě klesá a hledá jiné cesty kudy z toho sajrajtu ven. Bohužel svým neuvěřitelným diletantismem otřásli důvěrou v bankovní instituce. Netroufám si odhadnout, kam tohle všechno povede, ale soudě podle sebe, to nemůže dopadnout dobře, protože první, co mě napadlo, bylo všechno z banky vybrat a uložit do zlata/nemovitostí/akcií... Při systému částečných rezerv by tohle mohlo položit celou EU.

5 2
možnosti
Foto

Bohužel máte recht ;-(R^

3 2
možnosti
Foto

Kypr budiž výstrahou všem, kteří si myslí, že snížení procenta u daní způsobí hospodářské oživení. Kypr má u daně ze zisku polovinu co my a ačkoliv tam přitáhnul plno podnikatelů, krachuje. Jeho banky, ač má třináctkrát méně obyvatel jako my, mají vklady stejné co v Česku. Kypr krachuje a potřebuje finanční injekci která je na hlavu Kypřanů víc než dvakrát vyšší než rozpočítání státního dluhu Česka na hlavu naší. Proč ta hrůza? Je to výsledek práce laiků, politiků, řídících něco tak složitého, jakým se během posledního století stal stát a jeho hospodaření. Tohle nemohou dělat laici, byť demokraticky zvolení. To je práce pro největší odborníky a lid jim jen "demokraticky" musí koukat na prsty aby nekradli přes moc.

4 8
možnosti
Foto

Já o koze, vy o voze...

4 6
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...