Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Od začátku bylo jasné, že je nejprve třeba vytvořit politickou unii (kterou vy nazýváte totalitu) a až pak bankovní a monetární unii.

Žiji v NL. Na Business News rádiu jsem tu slyšel zajímavý názor: "Politickou unii nebylo možno politicky prosadit. A tak se nejprve zavedla monetární unie. Jelikož jsou s ní problémy, což se dalo díky rozdílu mentalit severních/západních národů na jedné straně a jižních národů na druhé straně očekávat, tak jsme teď DONUCENI zavést i bankovní a nakonec budeme donuceni zavést i politickou unii." Jen cituji. Osobně si myslím, že Řecko, Kypr a ani Itálie a Španělsko do Eurozóny neměly být připuštěny. Pak by si však mnoho lidé v těchto zemích (a nejen v nich) stěžovalo, že tam nesmí. Jistým lidem a národům se asi člověk niky nezavděčí.

2 2
možnosti
Foto

Ta politická unie by nesměla stát jen na diktátu velkých, ale zejména na jejich ochotě přispět k vyrovnání ekonomik. Tato vůle tady není a nikdy nebyla. Proto politická unie bez totalitních nástrojů by nepřežila. Ani se to nikdo voličům neodvážil říct.

Jinak máte pravdu, že se salámovým způsobem euromesiáši snaží DONUTIT státy k tomu, aby nezbylo nic jiného, než superstát (žádná federace se sněmovnou národů nikdy nebyla v plánu). Bankovní a fiskální unie jsou jen postupnými kroky, které byly zahájeny Lisabonskou smlouvou. Jenže podcenili ekonomické zákonitosti. Ani integrace už není východiskem, dokud nenastoupí totalita, která se nebude ohlížet na voliče v menších a chudších zemích. To nakonec EU tak či tak rozloží.

4 1
možnosti
Foto

Píšete: "Ta politická unie by nesměla stát jen na diktátu velkých, ale zejména na jejich ochotě přispět k vyrovnání ekonomik." Ochota u Německa, Nizozemska apod. tu byla. Podstatnější však je, zda tu byla a je ochota u Řeků, Italů apod. A TA TU NEBYLA A NENÍ. Nejprve by museli změnit svoji mentalitu, omezit korupci, platit čestně daně atd. A TO MNOHO Z NICH NECHCE. Za to Němci apod. nemohou.

Děkuji Vám za diskusi a přeji příjemné prožití velikonoc.

3 1
možnosti
Foto

Ta ochota byla nedostatečná. Musela by být v takové míře, jako dlouhodobě bude západní Německo dotovat ve vlastním zájmu východní spolkové země. A to je běh na sakra dlouhou trať!

Já se nezastávám jižních států, samozřejmě máte pravdu. Ale já to nebyl, kdo je chtěl integrovat! To si měli uvědomit ti zběsilí sjednocovači. Mentalitu tak snadno - pokud vůbec - nepředěláte. Takže zase systémová chyba věrozvěstů sjednocené Evropy!!

Hezké velikonoce i Vám R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...