Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na úschovu peněz v bance si můžete pronajmout bankovní schránku. Pokud své peníze dáte na účet v bance, záleží jaký si vyberete, ale pokaždé dáváte souhlas k tomu, že banka bude s vašimi penězi podnikat. Takže o nějaké úschově nemůžete mluvit. Dokažte bance úmysl, že vaše peníze chtěla zpronevěřit a bude se jednat o trestný čin. Jenomže to nedokážete, takže blog je o ničem.

2 4
možnosti
Foto

Mě nutí stát k bezhotovostním operacím. Na banky má nástroje kontrolní i blokační. Nese odpovědnost.

Úmysl není pro trestný čin rozhodující. Stačí vědomá nedbalost.

Proč vy vždycky píšete o věcech, které se zcela vymykají vaší zkušenosti a rozhledu? 8-oRv

3 0
možnosti
Foto

Po zvážení všech pro a proti před vaším článkem smekám. Důvěra ve správné fungování bank je základem fungování této společnosti. Proto musí být chráněna.

Na vině je v první řadě vedení a v druhé řadě akcionáři.

...

CO VŠAK VYPOVÍDÁ O EVROPĚ POŽADAVEK ZDANĚNÍ HOTOVOSTI NA ÚČTECH? Můžeme ho chápat jako trest "velkých a mocných" za to, že si Kypřané dovolili mít doma daňový ráj?

6 0
možnosti
Foto

Banky mohou správně fungovat jen ve správně fungujícím světě. Toleruje-li se zločinnost, dává se i zelená rozkrádání vkladů.

0 1
možnosti
Foto

Pády bank před několika lety v USA byly zapříčiněny velice pochybnou filozofií managementu. Nikdo nebyl potrestán a vše sanoval stát.

Celé USA podklesly v kolenou a rozjela se krize. Kde končí podnikatelské riziko? Kde začíná trestní zodpovědnost? Docela důležitá otázka.

...

Ale dosti nesmyslná. Trestní zodpovědnost za to základní - špatné zákony je vyloučena poslaneckou imunitou. POslanec ovlivněný a uplacený zájmem nějaké skupiny je beztrestný. ;-€

3 0
možnosti
Foto

V prvním odstavci máte pravdu, ale nedodal jste, že na státní ingerenci doplatili i akcionáři bank (což se v EU nestalo). A trestní odpovědnost? Na vědomou nedbalost pamatuje zákon. Je to věc soudů a tam by to mělo skončit. Včetně majetkové odpovědnosti.

S poslanci máte bohužel úplnou pravdu. Je třeba jejich skutky aspoň veřejně odhalovat...

1 0
možnosti
Foto

Článek je dobrý, jak jinak, ale mě dnes zaujala Vaše nová fotka a nové povídání pod ní. Smoke On The Water, to se mi líbí.

1 1
možnosti
Foto

Děkuji za uznání R^

Fotku jsem vyměnil, ale povídání je několik roků zastaralé :-) Občas vyměním jen ty odkazy, ale už jsou taky zastaralé, jsem líný :-/

Vlastně nadčasová Smoke On The Watter je taky zastaralá. Zkuste horkou novinku:

https://www.youtube.com/watch?v=Uo5pHwRew0M   ;-)

1 1
možnosti

1) Chcete trestat lidi za podnikatelské riziko. Upřímně řečeno, chtělo by to trochu ledu na zápěstí, protože tohle je ve funkční ekonomice docela nepřijatelný princip.

2) Vklady na účtech jsou pojištěny stoprocentně (pěkný nesmysl, ale budiž) do výše 100 000 EUR. Každý to ví, takže každý by si měl rozmyslet riziko s účtem převyšujícím tuto částku. Pokud to neudělá, za blbost se platí ...

Uvědomte si nakolik nás socialistické vlády deformovali, že nám prakticky utírají zadky. Ve jménu a důvěry z lidí snímají jakoukoliv odpovědnost a takhle to dopadá. Každý si může zvolit jak peníze uloží. Pokud někdo uložil částku přes 100 000 EUR do kyperské banky, prostě přijal podmínky a rizika.

2 1
možnosti
Foto

Účet v bance není žádné podnikání!! Asi jste nikdy neviděl větší částku, ale nejen firmy, ale i občané jsou nuceny k bezhotovostnímu platebnímu styku, je na to dokonce zákon, takže potřeba mít na účtě ,mnohonásobně víc než je pojištěný vklad, je naprostou nutností!

To byste Španělům nebo Italům poradil, ať stáhnou veškeré nadlimitní prostředky ze svých bank? Měli by se přestěhovat do Švýcarska? To by EU teda hodně pomohlo :-/

A zlatem, drahými obrazy nebo diamanty se normálně faktury neplatí.

Opakujete jako amatér pseudopravicovou mantru Rv

3 0
možnosti
MH

Kladu otázku jestli se budeme muset smířit s novou verzí bankovního bolševismu, či spíše trockismu, nebo už se v nás něco konečně zlomí. Danění depozit je loupež srovnatelná s komunistickým znárodňováním. A Kypr je předobrazem schématu, podle kterého bude probíhat v dalších zemích... Loupež se netýká superbohatých vkladatelů, jak se nám média snaží namluvit... Netýká se ruských oligarchů, kteří svá depozita v klidu odsunuli ještě v době, kdy už kyperské banky měly zavřeno ani kyperských politiků, kteří své miliardy také odklonili. Týká se jen těch drobných střadatelů a středně bohatých Kypřanů...

Nutno podotknout, že kyperské banky byly do vstupu Kypru do EU velmi konzervativní instituce. Existovala přísná pravidla a centrální banka dbala, aby zabránila tvorbě bublin...Dokonce ani panika po pádu Lehmanů se kyperských bank nijak nedotkla... Byly stoprocentně zdravé... Teprve od vstupu do EU a EMU se začalo dít celé to "leverage letadlo..." BoC koupila řecký dluh v hodnotě přes 75% svého základního kapitálu, Leiki šla přes 100%...  Můžeme jen spekulovat jaké politické tlaky za tím stály...

Zajímavé je jak se scénář opakuje. Vstup menší země do EMU, deregulace bankovního sektoru, jeho nebývalý růst, spekulativní bublina a krach, který dostává zemi do dluhového vasalství EU...

3 0
možnosti
Foto

Potěšil jste mě na rozdíl od pána nad Vámi, že máte zdravý rozum i informace R^

4 1
možnosti
ZK

Z16d33e64n40a 17K60o61č65í

28. 3. 2013 19:21

Nemusíme chodit na Kypr, uvedla jsem vám názvy českých bank i telefonní čísla, kde si můžete ověřit kolik peněz která banka vyplácela těm, kteří si u nich uložili své peníze. 

AB Banka 222711 009, Agrobanka Praha  224912 360,COOP Banka  542 130111, Česká banka  222210 366, Ekoagrobanka   475 242111, Kreditní a průmyslová banka  272657 383,Kreditní banka Plzeň 377051 111, Moravia Banka 558 606222, Plzeňská banka  377235 354-9,Pragobanka   267007 111, První slezská banka 571602 170, Realitbanka  271007 400, Union banka  596108 111, Universal banka   475237 291, Velkomoravská banka  543217 120, mimo to ještě bych vám mohla napsat i družstevní záložny ....... ;-)

0 2
možnosti
Foto

Mě školit opravdu nemusíte. Zavolejte raději svému psychologovi (nechci vás urazit, tak jsem nepsal nic o psychiatrovi) :-(

0 1
možnosti
PJ

Ten článek je hodně dobrej. Nejlepší co jsem v poslední době na toto téma čet. Šílený je, že už nám připadají normální zlodějny které se provádějí na občanech států. V zásadě se jedná o legalizaci krádeže ve prospěch majitelů bank. Je to zločinné spolčení národních vlád a bankovní oligarchie, ve kterém mají bankéři větší slovo. Ta zlodějna je tak jednoduchá a dnes už samozřejmá, že se tomu člověk zdráhá uvěřit. Je to šílený.

6 0
možnosti
Foto

Přesně, děkuji R^

To vysvětluje, že někteří nevěří a opakují pseudopravicové mantry, což jsou socialistické poučky přizpůsobené pro lidi, kteří si s holým zadkem hrají na úžasné pravicové bouráky ;-)

2 1
možnosti
JL

Tak zpronevěra samozřejmě trestná je.

1 1
možnosti
Foto

...jenže u bank se tomu říká jinak, že? :-/

4 0
možnosti
MD

Cetl a priste budu zas. Piste. Diky a karma.

6 0
možnosti
Foto

Jsem rád, díky R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...