Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Víte, pane Streite, že s vámi většinou souhlasím, ale tady propadáte mediálně tvořené fikci v tom, že Kimové jsou/byli šílení diktátoři. Jenže on mladej studoval na Západě, takže zná, na rozdíl od 99,9% svého národa, svět, patrně je sociopat, ale není blázen. Důvody, proč to dělá budou čistě racionální, jen ta racionalita není pro většinu z nás, s omezenými informacemi (z idnesu a tak), patrná. Kdybyste si připustil, že je Kim prostě řízený z jiného centra moci, že za trůnem je ukryta ta skutečná moc, tak by vám to asi dávalo více smyslu. Osobně si myslím, že je ten skanzen pečlivě hýčkán a udržován při životě pro užitek (nikoli bezprostředně finanční)

2 2
možnosti
Foto

Myslím, že jste to překombinoval a překonspiroval. Tak složité to není.

Čong-il jistě není hlupák, to si ani nemyslím, přesto je jen obyčejným - historicky jedním z mnoha - asijských diktátorů. V tomto smyslu evropské civilizace JE šílený.

Ten skanzen přežívá jen proto, že Čína a Rusko nechtějí mít na hranicích nebo blízko svých hranic americké základny. To je vše. Žádný hlubší důvod, podle něhož by ten skanzen někomu vyhovoval, není. Jen se nikomu nevyplatí jej zatím bořit. Kromě geopolitických hledisek tam není pro co jít.

3 2
možnosti

J12i74ř45í 19B55o93b90e33k

3. 4. 2013 21:55

Vše co je nutno říct bylo vyjádřeno vaší první (a taky druhou) větou. Konečně s vámi v něčem mohu souhlasit.

2 1
možnosti

No ta ropa a plyn, v Afganistánu ani v Syrii a Egyptu toho moc nemají a i kdyby tahle argumentace je dobrá pouze v případě, když autor navrhne jiné řešení. Co si bude povídat, západní civilizace jede na ropu, pokud bude stát litr benzinu 200 Kč půjdeme do kytek a tahle moudra nás nespasí. Takže kromě poslední věty karma.

1 2
možnosti
Foto

Moc vám nerozumím, ale děkuji :-)

1 4
možnosti
Foto

Můžete popsat trest, kterým byl Blair stižen za své lži?

Děkuji.

2 1
možnosti
Foto

To, že nebývají politici za své lži trestáni, vy považujete za argument? 8-o

Tady nejde jen o lži. On má na svědomí cca 200 padlých Britů ;-€

1 3
možnosti

Ja to vidim tak, ze ti dobraci co remcaji proti odstraneni S. Husseina by remcali i proti osvobozeni Severni Koreje.

Staci si vzpomenout na Saddamovy snahy ovladnout cely region, na jeho podporu rodin sebevrazednych atentatniku v Izraeli, masove vrazdy.... ale nekterym lidem se jeden nezavdeci......

4 1
možnosti
Foto

Jestli mě považujete za dobráckého remcala, tak už proti odstranění Kim Čong-ila bych nic nenamítal.

A ohledně Husajna jste podlehl propagandě.

1 4
možnosti

je to přesně tak jak říkáte, i pan cukrář z Horního náměstí včera v hospodě říkal to samé takže to musí být pravda

4 2
možnosti

Co treba, nez to zacnete resit  verejne, zavolat priteli na telefonu (Voksay, Matejka) a potom se teprve do problemu obout naplno?:-)

5 2
možnosti

Ještě lepší by bylo zavolat Institut inženýra Klause, kde vědí úplně všechno. ;-D

4 3
možnosti
Foto

Pane Streite, zacal jste moc dobre:

"Nerozumim tomu".

A pak uz jste se v tom placal jak nudle v bande. Mel jste zustat jen u toho zacatku.

5 5
možnosti

Z63d38e21n58a 78K85o59č65í

2. 4. 2013 19:21

Tentokrát se musím pana Streita zastat, protože má v mnohém pravdu. R^

2 5
možnosti

No, zní to sice logicky. ale opoměl jste jednu důležitou věc. Obyvatelé SK by ani náhodou nevítali "osvoboditele", jako to bylo v mnoha případech v Iráku. Oni doma nemaj satelity, ani internet, aby mohli byť jen zapochybovat o slovech svého Führera. SK se dá přemoci jedině několika dobře mířenejma atomovkama s následným postřikem celé země VX, nebo sarinem. jinak to bude partizánskej boj na dalších 20 let. Pokuď by se nějakým zázrakem lidi chtěli zbavit vládce a strany a dokonce se jim to podařilo, co by se asi stalo s JK ? Nejpíše by jí sežrali dřív, než by se stačila hospodářsky zhroutit. Ale v PS je taky jeden důvod, nemaj ropu, ani plyn.

2 3
možnosti
Foto

Nemyslím si to. Takové režimy se zhroutí pádem vůdce. Stačilo by trefit Kima a byli by bezradní. Režimy držené silou většinou nemají tak spontánní loajalitu, jak to vypadá. Věší problém je v Afghánistánu. Severokorejci by po pádu režimu neměli za co bojovat. Za svůj hladový a nesvobodný život? Nemyslete si, že to všichni žerou. Jistě, jsou i fanatici,které jsme znali i u nás. Ale obecně rozum člověka nepochází ze satelitů nebo internetu.

Podle mě, položit ten režim by bylo vojensky snadné. Chtělo by to jen maličkost - dohodnout se jen s Čínou a Ruskem. ;-)

1 2
možnosti

Saddám přece měl ZHN a neváhal je použít proti svým lidem. Mezinárodním kontrolám se vyhýbal celkem úspěšně a tak nikdo v době druhé irácké války nevěděl, zda je má nebo nikoliv. Za svá zvěrstva byl spravedlivě potrestán. Světovým četníkem USA. Kdyby totiž USA tuto roli dlouhodobě nehrály, pak by například dnešní Evropa vypadala naprosto jinak. Jistě vám to zní jako fráze, ale nebýt USA, pak by minulý i dnešní svět byl méně bezpečný. Také díky USA (a NATO) zažíváme nejbezpečnější období naší moderní historie. Díky bohu za to.

4 4
možnosti
Foto

Kdepak, to byla jen propaganda. V době kontrol byl už Saddám jak beránek. Hledaly se jen záminky k válce. Irák byl převrácený vzhůru nohama. Pamatuji na šéfa té kontrolní mise (jméno jsem zapomněl), který jasně prohlásil, že jej nutí do věcí, které tam nejsou.

Ano, Evropa je pokrytecká a někdy ještě horší než USA a na obranu nemyslí, někdy Francie s VB jen na své partikulární zájmy. Ale od dob Reagana to jde se zahraniční politikou z kopce (viz Jugoslávie  Kosovo).

A Irák byla zbytečná tragédie, která situaci jen zhoršila.

2 2
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...