Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

EU je odsouzena k zániku nejen pro velké ekonomické rozdíly mezi členskými státy. Ty ekonomicky vyspělé možná brzy přestane ,,bavit" házet miliardy euro  do černé díry zejména států jižní Evropy, respektive to nemohou dlouhodobě ufinancovat a jejich občané to donekonečna tolerovat nebudou. Byrokratický moloch Bruselu je možná větší než bývalé RVHP. Občanům přináší jen velmi málo pozitiv. Mám dojem , že tak velké nesourodé společenství států EU je největším problémem pro stále častěji se opakující ekonomické krize .

6 0
možnosti
Foto

EU není mezistátní organizace.

0 2
možnosti
Foto

Je. Vznikla na základě mezistátních smluv. Má jen delegované kompetence.

4 1
možnosti

Bude-li EHS-Evropská hospodářská  s p o l u p r á c e  a volný obchod, bez regulací a dotací, bez zákazů a příkazů, tak honem rychle do takové Evropy!!!

1 0
možnosti

Daňový ráj neznamená blahobyt v dané zemi. EU je jediná šance jak nebýt kolonií USA, RUSKA a ČÍNY. Znáte to jejich krédo: Rozděl(eu) a panuj ! Bohužel ti uplacení tuto myšlenku budou prosazovat. [>-]=EU

0 5
možnosti
Foto

Vy chcete být kolonií Německa a Francie? 8-o

A nemyslíte, že různé národní zájmy mezi USA, Ruskem a Čínou nám dávají šanci se nějakému jednostrannému ovládání vyhnout?

5 0
možnosti

Z Bruselu přichází finanční kontrola. A toho se bojí každá zkorumpovaná vláda a každé zkažené médium.

2 6
možnosti
Foto

Máze to totálně převrácené. Kontrola musí přicházet zespoda od těch, co platí!

Ostatně EU by kontrolu potřebovala nejvíce, přitom tam zcela absentuje. A navíc, nejvíce korupce je způsobeno dalším stupněm přerozdělování prostřednictvím EU!!

6 0
možnosti

Karma. Ostatně karmu má ode mne snad každý Váš článek, který jsem četl (ne každý den však otevřu počítač, a tudíž ne každý Váš článek jsem si přečetl)

2 0
možnosti
Foto

Tak toho si opravdu vážím. Díky R^

0 0
možnosti
Foto

Když jsem si přečetl název článku, tak jsem se lekl. Že byste si myslel to, co kdysi řekl - Vámi nepříliš oblíbený - Václav Havel, že komunismus je nevratný. To je totiž nesmysl. Bude moc záležet na tom, jak se společnost bude dál vyvíjet, aby se předešlo tomu, že se masy naštvou a komunismus se nevrátí. Doufám, že Václav Havel to řekl spíš jako program, že komunismus by se neměl vrátit, než jako konstatování toho, co se v budoucnosti může či nemůže stát.

Pak jsem si přečetl perex, který mě pobavil. Vidím, že komunismem myslíte ideální komunismus, což je utopie, a ne reálný komunismus.

Zbytek článku moc rozebírat nebudu, to by bylo na velmi dlouhé povídání. Jen stručně toto: Politickým smýšlení jsem levicový liberál (liberál se sociálním cítěním), takže snahy současných vyspělých demokracií (tím myslím hlavně Německo, Nizozemsko a Skandidávské země) trochu chápu. Včetně toho, proč byla založena a rošířena Evropská unie. Ve vedení EU se mi moc věcí nelíbí, zpravidla se to časem opravuje (vím, že s tímto asi souhlasit nebudete), když si politici uvědomí, že to tak nejde. Někdy nevím, zda ti politici jsou tak hloupí (např. když nedovedou odhadnout, že Řekové myslí a budou myslit vždy (nebo alespoň ještě mnoho desetiletí) jinak než Němci nebo Nizozemci) nebo idealističtí až naivní (což je dle Vás asi totéž jako hloupí) nebo si myslí, že nakonec např. ty Řeky "převálcují" a vnutí jim např. pomoci EU dozoru severskou finanční disciplínu. Daně se po století zvyšují a snižují, to není nic nového pod sluncem.

Přeji Vám pěkné léto. Doufám, že na pár týdnů odjete někam na dovolenou a od blogů si odpočinete. :-)

0 1
možnosti
Foto

On nebyl reálný komunismus, jen reálný socialismus. Komunismus je jen vějičkou na důvěřivý plebs.

Ti, co celou EU, minimálně od prací nad euroústavou, vyprojektovali, nejsou hloupí ani naivní, ale jde jen o dohodu Německa a Francie, jak si bez válek rozdělit a ovládnout Evropu. Hloupí nebo pošetilí jsou politici typu Špidly, kteří berou vážně vyhlášená hesla.

EU v současném stupni integrace není projekt, který by se mohl z chyb poučit. On "léčí" vždy větším přísunem toho, co chorobu zpúsobilo (jakási homeopatie naruby).

V proklamované podobě je EU stejná Utopie jako komunismus - nerealizovatelná! To je přírodní zákon.

Taky Vám přeji hezké léto. Já si jako každý rok nenechám ujít oblíbené Španělsko. Kdyby vše fingovalo podle ekonomických zákonů, mělo by tam být levněji, ne? ;-)

3 0
možnosti

Osobně bych to nazval mafiánským kapitalismem. To byla jedna z mála věcí, která se Havlovi podařila pojmenovat.

Jinak co se týče korporátních daní... Na západ od nás je ve státech s vysokou populací tato daň vyšší, než 25%. Německo - 31%, Španělsko - 35%, Francie - 37%.

Většina států se pohybuje právě kolem 25% a nejvíc by prodělaly daňové ráje ála Česká republika. Ano, slyšíte dobře. Jsme daňový ráj pro firmy. V korporátním zdanění se ČR ustálila jako šestý daňový ráj v EU.

Celý tento článek je tedy postaven na písečném podloží.

Zdroj: http://www.businessinfo.cz/cs/clanky/korporatni-dane-v-evropske-unii-29589.html

1 1
možnosti
Foto

Chcete říct, že když to poškodí chudší země jako ČR více než ty bohaté jako Německo, že není kritika na místě? 8-o

Pokus se týká toho Havla, ten u nás mafiánský kapitalismus nejvíce propagoval (prý se musíme naučit "etice" podnikání ze Západu, prý stačí podání ruky...a přišli a vykradli nás).Rv

1 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...